روش استعلام دهک‌بندی یارانه و اعتراض به دهک خانوار + آموزش سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: مشکلی در تامین مایحتاج مردم در قالب کالابرگ الکترونیک در استان نداریم + فیلم جلسه اعضای شورای عالی کار کشور در مشهد برگزار شد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | ۲۶۷ هزار نفر در خراسان رضوی، مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی هستند بازدید سرزده رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از وضعیت توزیع و فروش سیب زمینی در میدان‌بار سپاد مشهد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی در مشهد تا ۱۰ روز آینده ارزان خواهد شد + فیلم عامل ریزش بازار ارز چه بود؟ (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) هم نان، هم استقلال، هم آبادی! رسوب بحران در بورس تهران دلار در بازار جهانی عقب‌نشینی کرد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) سقف روزانه پرداخت رمزارز‌ها افزایش یافت + جزئیات (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های خارجی (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | فیدلیتی ۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان بررسی قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) دادستان کرمان: بازداشت مدیر مدرسه فرزانگان کرمان و پلمب یک مرکز معاینه فنی (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) مبلغ واریزی کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های اول تا هفتم مشخص شد + زمان واریز قیمت جدید ارز‌های توافقی در مرکز مبادله امروز (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) اعلام شد | دلار کاهشی شد وزیر جهاد کشاورزی: افزایش قیمت برنج ساختگی بوده است قطع سراسری دستگاه‌های نانینو در مشهد | علت چه بود؟ (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز عرضه خودروهای سواری برای نخستین بار در حراج خرده‌فروشی اموال تملیکی + لینک ثبت‌نام اقبال سرمایه‌گذاران خارجی به خراسان رضوی قیمت طلای جهانی ریزشی شد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت بلیت هواپیمای تهران به مشهد در آستانه نیمه شعبان (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: ۱۰ درصد شرکت‌ها و واحد‌های فناور پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق فعالیت می‌کنند ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد برگزاری رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی پارک‌های علم و فناوری کشور در مشهد رتبه دوم خراسان رضوی در تعداد شرکت‌های صنایع خلاق پرداخت باقیمانده پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته۱۴۰۲ تا پایان هفته آینده (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون شرکت توانیر: علت ۲۰ درصد از ناترازی برق فعالیت ماینر‌ها است | این میزان ناترازی برق تا ۱۴۰۴ حل نمی‌شود سایه رکوردشکنی قیمت طلا بر بازار سهام | نوسانات بورس تا چه زمانی ادامه دارد؟ (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد، امروز (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | نارنگی کیلویی چند؟ علت تعطیلی بورس‌ تهران در روز جاری چیست؟ (۲۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سهم سرمایه‌های سرگردان از بازار مسکن چقدر است؟

  • کد خبر: ۳۰۴۵۰۷
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
سهم سرمایه‌های سرگردان از بازار مسکن چقدر است؟
در حالی که به ماه‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم و انتظار می‌رود تا بازار مسکن پس از ماه‌ها رکود تکانی بخورد، اما به نظر می‌رسد تقاضا به سمت بازار‌های نقد شونده‌تری نظیر طلا، سکه، ارز و حتی خودرو در حرکت است و طرح‌های مختلف و پیش‌فروش هم نتوانسته است کمکی به این بازار بکند.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن درخصوص افزایش سرمایه‌گذاری‌های مردم در ماه‌های پایانی سال در بخش دارایی‌های نقدشونده‌تر مانند طلا، سکه و ارز به جای مسکن گفت: در بازار مسکن دو تقاضا وجود دارد؛ تقاضای سرمایه‌ای و تقاضای مصرفی که در بخش تقاضای مصرفی به دلیل سرکوب شدید دستمزد‌ها در سال‌های اخیر و عدم کفایت دستمزد‌ها دوره انتظار مسکن به بیش از صد سال و تقریبا تقاضا به سمت صفر شدن حرکت کرده است و دیگر کسی قادر نیست با دستمزد‌های کنونی یک واحد مسکونی خریداری کند.

این کارشناس بازار مسکن در خصوص تقاضای سرمایه‌ای نیز گفت: در این بخش هم با چالش زیادی روبه‌رو هستیم چرا که بسیاری از افراد در این بخش هم سرمایه‌گذاری داشته‌اند، نتوانستند نقدشوندگی لازم را از این بازار دریافت کنند و متاسفانه بسیاری از این افراد مجبور شدند با قیمت‌های پایین‌تر از قیمت بازار ملک‌شان را بفروشند که این دسته هم متضرر شدند و بخش بزرگی هم که در این حوزه وارد شدند این املاک روی دست‌شان باقی مانده است.

گودرزی خاطرنشان کرد: همچنین مشکلات دیگری نیز گریبان بازار مسکن را گرفته است ازجمله اینکه جذابیت سایر بازار‌ها مانند بازار رمزارز‌ها باعث شده تا از سال گذشته تا امروز این بازار از ۳۹ هزار دلار به ۹۷ هزار دلار برسد و تقریبا نمی‌توان در شرایط کنونی انتظار رونق در بازار مسکن را هم داشت.

او در ادامه تصریح کرد: متاسفانه همزمان با جهش قیمت‌ها در بازار مسکن قدرت خرید مردم رشدی نکرده است و همین مساله باعث شده تا فقر بیشتری به جامعه تحمیل شود و اقتصاد مسکن با چالش تازه‌ای مواجه شود.

این کارشناس بازار مسکن در مورد پیش‌فروش‌ها در بازار مسکن نیز افزود: راه‌های مختلفی برای فروش مسکن وجود دارد ازجمله فروش اعتباری یا پیش‌فروش به شرط تملیک که در شرایط کنونی هیچ کدام از این موارد جوابگوی بازار مسکن نیست. چرا که این منابع مالی که ۵ یا ۱۰ سال آینده به دست فروشنده یا تولیدکننده می‌رسد دیگر ارزش واقعی خود را از دست می‌دهد و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد قدرت خرید می‌شود. پس بسیاری از این طرح‌ها اصلا صرفه اقتصادی ندارند و متاسفانه بازار مسکن صرفه‌زدایی شده است و دیگر نمی‌توان طرح‌هایی را که برای تامین مالی است را اجرایی کرد.

سرمایه‌ها در بخش مسکن قفل شده‌اند

گودرزی تصریح کرد: حتی در مورد بانک‌ها هم این موضوع صدق می‌کند و زمانی که بانک‌ها می‌بینند که اقساط ۵ یا ۱۰ ساله آینده‌شان به سمت صفر شدن در حرکت است و با توجه به تورم موجود دیگر قدرت خریدی نخواهد بود پس به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه ساخت مسکن و تسهیلات‌دهی به این بخش نمی‌روند.

او ادامه داد: در دوره ۸ ساله آقای روحانی رشد بخش مسکن در تهران حدود ۷۲۵ درصد بود و نمی‌توان چنین انتظاری از بازار‌های فعلی را هم داشت و به همین دلیل بخش زیادی از سرمایه‌های کشور جذب این موضوع شد و در بخش فروش و جاری کردن سرمایه‌ها هم سرمایه‌گذاران با مشکل مواجه شدند و به نوعی سرمایه‌های آنها در این بازار قفل شده است و می‌توان گفت نمی‌توان انتظار داشت تا در کوتاه‌مدت اتفاق خاصی در این حوزه رخ بدهد مگر اینکه برخی از فاکتور‌ها مانند وام‌های بانکی یا دستمزد‌ها ترمیم شود.

کالایی که ریالی تولید می‌شود را نباید دلاری نرخ‌گذاری کنند

این کاشناس بازار سرمایه در ادامه در پاسخ به این پرسش که احتمال افزایش نرخ بنزین و دلار را در بازار مسکن چطور ارزیابی می‌کنید و شکاف بین عرضه و تقاضا در این بازار را چگونه می‌بینید، افزود: جهش‌های قیمتی در بازار ارز باعث جذابیت کاذب در بازار مسکن خواهد شد که سرمایه‌گذاری‌ها را در بخش مسکن و بخش مولد اقتصاد ایران دچار تزلزل کرده است و باعث صرفه‌زدایی در این بازار می‌شود.

او تصریح کرد: در مورد سایر فاکتور‌ها هم وضع به همین منوال است و تاثیر آنچنانی ندارد و اگر تاثیری هم داشته باشد این تاثیر مخرب است و اگر به واسطه تاثیر نرخ ارز بخواهیم قیمت‌ها را در بازار مسکن بالا ببریم قطعا این رکود سنگین‌تر خواهد شد و این بازاری که قفل شده به سمت ورشکستگی کامل خواهد رفت.

گودرزی در ادامه گفت: این موضوع حائز اهمیت است نباید کالایی که به شکل ریالی تولید می‌شود را به غلط و با تحولات بازار ارز سنجید و اگر قرار است با دلار تغییر قیمتی داشته باشد پس باید دلاری هم این کالا تولید شود تا دلاری فروخته شود و دستمزد‌های مردم هم به صورت دلاری و متناسب با بازار باشد.

بازی با بازار مسکن با وام‌های گرانقیمت

این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: اگر قرار بر این است که ساختمان به صورت ریالی تولید و دلاری نرخ‌گذاری شود کلاهبرداری از مردم محسوب می‌شود که یک آسیب جدی به این بازار است و مردمی هم که قادر به خرید مسکن نیستند در بازاری که کاملا قفل شده و رو به ورشکستگی کامل و شورش‌های اجتماعی است باید دقت بیشتری شود.

او در مورد وام ۸۰۰ میلیون تومانی برای خرید ملک نیز افزود: مشکل ما در افزایش وام‌ها بازپرداخت آنهاست چرا که بازپرداخت آن از عهده تعداد زیادی از مردم خارج است و در وام ۹۰۰ میلیون تومانی هم اقساط ۳۵ میلیون تومانی تعریف شده بود، در صورتی که حداقل دستمزد آن زمان حدود ۸ تا ۱۰ میلیون تومان بود! بنابراین اصلا منطقی نیست افرادی که خواستار خرید مسکن هستند با درآمد ۱۲ میلیون تومانی اقساط ۳۵ میلیون تومانی پرداخت کنند.

گودرزی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با وام‌هایی که پرداخت می‌شود با بازار مسکن بازی می‌شود و بسیاری از وام‌ها برای نپرداختن یا برای شوک به بازار مسکن است.

او با تاکید بر اینکه باید زمان بازپرداخت وام‌ها طولانی مدت‌تر شود، گفت: تا زمانی که شاهد جهش‌های شدید قیمتی در حوزه مسکن هستیم قاعدتا بانک‌ها هم به سمت پرداخت وام با نرخ ۲۳ درصد نمی‌روند. زمانی که طرح ملی مسکن آغاز شد انتظار ما این بود که بانک‌ها وام‌ها را پرداخت کنند چرا که جذابیت به سمت سوداگری وام‌ها بسیار زیاد بود.

گودرزی افزود: تا زمانی که دولت نتواند در حوزه قیمت‌گذاری بازار مسکن را کنترل کند متاسفانه حتی با پرداخت وام ۸۰۰ میلیون تومانی هم مردم قادر نیستند اقساط‌شان را پرداخت کنند چرا که حقوق و دستمزد‌ها بسیار پایین است و مردم توان بازپرداخت این وام‌ها را ندارند و با ۸۰۰ میلیون تومان تنها می‌توان ۱۰ متر مسکن خریداری کرد که اصلا توجیه عقلانی ندارد. این در حالی است در جایی مانند امریکا یا انگلیس تا ۱۰۰ درصد قیمت ملک را دولت‌ها وام می‌دهند.

منبع: اعتماد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->