به گزارش شهرآرانیوز، افخم محمدعلیزاده با اشاره به فرآیند نظارت بر واردات برنج اظهار کرد: تمامی برنجهای وارداتی پیش از ورود به کشور، از نظر آلودگیهای شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین نظیر آرسنیک به دقت بررسی میشوند، این آزمایشها در مراکز تخصصی و با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات انجام میشود تا هیچگونه خطری متوجه سلامت مصرفکنندگان نباشد.
وی با تأکید بر رعایت کامل استانداردهای ایمنی و سلامت در واردات مواد غذایی، افزود: محصولات غذایی وارداتی، از جمله برنج، تنها در صورتی اجازه ورود به بازار را دارند که تمامی شاخصهای کیفی و سلامت را رعایت کرده باشند در غیر این صورت، از ورود محمولههای نامنطبق به کشور جلوگیری خواهد شد.
محمدعلیزاده ضمن حمایت از تولید داخلی، گفت: سیاستهای کلان کشور بر تقویت تولید داخلی تاکید دارند و واردات محصولات غذایی، تنها در موارد ضروری و برای تامین نیاز مصرفکنندگان انجام میشود. در این زمینه، سازمان غذا و دارو همواره تلاش میکند تا ضمن نظارت کامل بر کیفیت محصولات وارداتی، به توسعه و تقویت کشاورزی داخلی نیز کمک کند.
وی همچنین با اشاره به دغدغههای نمایندگان مجلس درباره حمایت از تولید داخلی و موضوع ارز دارو، اظهار کرد: این دغدغهها بسیار ارزشمند هستند و سازمان غذا و دارو تلاش دارد ضمن رعایت قوانین، واردات را مدیریت و سلامت محصولات عرضهشده در بازار را تضمین کند.
رئیس اداره فرآوردههای غذایی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با رد موضوع واردات برنج قاچاق، تأکید کرد: بسیاری از محصولات از مسیرهای رسمی نظیر پیلهوری، ملوانی و تهلنجی که تحت نظارت وزارت بهداشت نیست؛ وارد کشور میشوند که در برخی موارد حتی کشتیهای بزرگ را شامل میشود، این مسیرها بدون هماهنگی با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام میشوند. همچنین، سازمان اموال تملیکی مطابق قانون محصولات اظهار نشده، متروکه و قاچاق را در صورتی که قابلیت مصرف داشته باشند، به بازار عرضه میکند.
وی با بیان اینکه مردم با اطمینان کامل از محصولات غذایی عرضهشده در بازار استفاده کنند، اظهار کرد: سلامت مردم اولویت اصلی سازمان غذا و دارو است و تمامی اقدامات نظارتی با هدف حفظ این سلامت انجام میشود.
منبع: ایرنا