به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین محمودی امروز، ۲۶ آذر ۱۴۰۳، در اتاق خبر ستاد انرژی استان اظهار کرد: عمدتا در حوزه شرق و شمالشرق کشور به خصوص استان خراسان رضوی از اواسط پاییز با محدودیتهایی در شرق کشور مواجه هستیم که عمدتا محدودیت تامین انرژی به ویژه انتقال گاز است؛ زیرا با افزایش سرما و برودت، مصرف گاز در استان در مصارف خانگی و اداری افزایش پیدا میکند.
وی بیان کرد: آمارها نشان میدهد بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد مصارف گاز در بخش خانگی، تجاری و بخشی صنعتی است. یکی از مصارف عمده گاز و نفتگاز، نیروگاهها هستند که بیش از ۹۰ درصد نیروگاههای کشور از سوخت گاز یا مایع تولید برق دارند. با افزایش مصرف گاز در بخشهای خانگی و تجاری در فصل سرما محدودیتهایی برای تامین سوخت نیروگاهها ایجاد شده و باعث میشود نتوانیم از حداکثر ظرفیت نیروگاهی در استان و کشور استفاده و تولید برق کنیم.
محمودی افزود: نیاز مصرف ما در فصل سرما ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز مصرف اوج تابستان است؛ یعنی در زمستان به هیچ وجه با محدودیت توان تولیدی مواجه نیستیم. آنچه موجب محدودیت برای صنعت برق میشود، محدودیت تامین سوخت گاز یا مایع است. همکاران ما در حوزه گاز، نفت و شرکت پخش حداکثر تلاش خود را میکنند.
مدیرعامل برق منطقهای خراسان رضوی ادامه داد: منابع تامین سوخت مایع در جنوب کشور است و همکاران در شرکت پخش باید از مسافتهای بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر سوخت مایع را به نیروگاهها منتقل کنند که تا الان موفق بودند و تا حدود زیادی سوخت نیروگاهها تامین شده است، اما این محدودیت برای برق ایجاد میشود و مجبور میشویم محدودیتهایی را در حوزه مصرف اعمال کنیم.
وی با بیان اینکه همه کشورها از تمام حاملهای انرژی برای تامین برق استفاده میکنند، عنوان کرد: در ایران نیز همینطور است، اما باوجود اینکه در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بیش از ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه نصبشده داریم، تنها یک نیروگاه مازوت میسوزاند که آن هم سوخت دوم است. بقیه نیروگاهها گاز یا نفتگاز مصرف میکنند.
محمودی خاطرنشان کرد: با حداکثر توان و تلاش همکاران در حوزه برق بیش از ۱۲ هزار کیلومتر خطوط انتقال و فوقتوزیع داریم که در اقصا نقاط استان کشیده شده است. همچنین بخش توزیع برق شبانهروز پای کار هستند و مشکلی نداریم. پایداری خوبی در شبکه برق وجود دارد.
مدیرعامل برق منطقهای خراسان رضوی اضافه کرد: ما در شرایط فعلی علاوه بر تولید برق از ظرفیت نیروگاههای خود، بیش از هزار مگاوات نیز برق از شبکه سراسری میگیریم. با کاهش هر یک درجه دما بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب گاز یا لیتر گازوئیل صرفهجویی میشود. کل مصرف نیروگاههای ما در یک روز کمتر از ۱۸ میلیون لیتر است.