۱۰ ایده خاص برای تزئین میز شب یلدا + فیلم و عکس تمامی معابر اصلی در جاده‌های خراسان رضوی باز است (۲۸ آذر ۱۴۰۳) ده فرمان درباره نگهداری از گل و گیاهان در فصل سرد سال | سرسبزی در سرما سالانه ۱۵۰ هزار نفر به تعداد بیماران سرطانی در کشور اضافه می‌شود خوراکی‌های محبوبی که سرطان زا هستند لغزندگی معابر به علت برف آذرماه، ۱۰۴ نفر را در مشهد مصدوم کرد (۲۸ آذر ۱۴۰۳) ۶۰ درصد ایرانیان چاقی یا اضافه وزن دارند خرمالو، گنجینه‌ای از ریزمغذی‌های مفید ربات هوشمند به کمک پست مشهد می‌آید حمله خونین مرد روانی به مادرش اعتراف به برادرکشی | قتل برادر کوچک‌تر به خاطر آزار زن و بچه‌اش کار‌های زیبایی، آمار اهدای خون زنان را در ایران پایین آورده است آیا ایران می‌تواند پیشگام ارائه خدمات طب سنتی در جهان باشد؟ ترکیب عسل و آبلیمو برای درمان سرماخوردگی مفید است؟ غربالگری بیماری شپش سر توسط مراقبان سلامت در مدارس سقط جنین جنایت است جاده‌های مناطق کوهستانی خراسان‌رضوی یخ‌زده و لغزنده است (۲۸ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از جمعه (۳۰ آذر ۱۴۰۳) آزارگر زنان تهرانی اعدام شد قتل آتشین همسر و خودسوزی در کهریزک تهران + جزئیات تجاوز به دختر ۱۸ ساله در جشن قبولی کنکور سقوط مرگبار مرد بازنشسته در حاشیه بزرگراه امام علی(ع) تهران امدادرسانی به بیش از ٩ هزار نفر در برف و کولاک توسط هلال احمر مجازات زندان و دیه برای مرد برادرکش شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد: توقف اجرای افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی پس از سال چهارم انفجار در یک پمپ بنزین در ازبکستان(۲۸ آذر ۱۴۰۳) شب یلدا امسال (شب چله ۱۴۰۳) چه تاریخی و چندشنبه است؟ تصادف در خواف یک کشته و سه مجروح بر جای گذاشت (سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳) ساخت فیلم بلند «پدرانمان» در مشهد به پایان رسید (سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳) مدارس، دانشگاه و ادارات کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ۱۸ بازار میوه و تره‌بار در مشهد میزبان پویش همدلی «صد دانه مهربانی»
سرخط خبرها

کار‌های زیبایی، آمار اهدای خون زنان را در ایران پایین آورده است

  • کد خبر: ۳۰۶۰۷۰
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
کار‌های زیبایی، آمار اهدای خون زنان را در ایران پایین آورده است
مشاور بانوان سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: آمار اهدای خون زنان در کشور ما بین ۲.۵ تا ۳ درصد است. درحالی‌که در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۵۰ درصد اهداکنندگان خون، زنان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، زنان، نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می‌دهند و با این حال آمار اهدای خون بین زنان ایرانی به ۵ درصد هم نمی‌رسد. خیلی از زنان، شرایط قاعدگی ماهانه خود را به عنوان دلیل این موضوع مطرح می‌کنند و تصور می‌کنند اهدای خون باعث می‌شود که خون بیشتری را از دست دهند و دچار کم‌خونی شوند. این در حالی است که در کشور‌های توسعه‌یافته نیمی از جمعیت اهداکنندگان مستمر خون، زن هستند.

در ایران ۲۰ میلیون نفر از زنان شرایط اهدای خون را دارند، اما ترس‌هایی مثل کم‌خونی، تحلیل رفتن قوای جسمی، ترس از سوزن کیسه‌های اهدای خون و ابتلا به بیماری‌های عفونی مثل ایدز و هپاتیت، و البته گاهی ممانعت شوهران اجازه مشارکت فعال را به زنان نمی‌دهد.

دکتر زهرا آغاسی، مشاور بانوان سازمان انتقال خون کشور و مسئول تضمین کیفیت سازمان انتقال خون کشور در این زمینه به موضوع بسیار مهمی اشاره می‌کند و به همشهری‌آنلاین می‌گوید: مهم‌ترین دلیل پایین بودن آمار زنان کشور در امر اهدای خون، باور‌های غلط رایج است. اما یکی دیگر از دلایل مهم آن، افزایش آمار کار‌های زیبایی است. ما مراجعه‌کننده زن داریم، اما خیلی از مراجعین تتو و پیرسینگ و اینها انجام داده‌اند و این کار‌ها یک سال معافیت از اهدای خون دارد. دلیلش هم احتمال انتقال انواع عفونت‌ها از راه خون است. این مورد در کاهش آمار اهدای خون در زنان بسیار موثر است.

مشاور بانوان سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: البته مهم‌ترین دلیل پایین بودن آمار زنان همچنان باور‌های غلطی است که رایج است. مثلا خیلی از خانم‌ها فکر می‌کنند اگر خون اهدا کنند، کم‌خون می‌شوند. در حالی که افرادی که برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند، هموگلوبین خون‌شان سنجیده و بررسی می‌شود و اگر میزان هموگلوبین در آنها نرمال باشد، خون گرفته می‌شود. اما اگر خانمی کم‌خونی داشته باشد، از او خون گرفته نمی‌شود. در مراکز انتقال خون پزشکِ اهدا حضور دارد و معاینه و مصاحبه می‌کند و شرایط مختلف را می‌سنجد.

آغاسی می‌گوید: یکی دیگر از دلایل عدم مراجعه زنان برای اهدای خون، ترس از سوزن است. آنها فکر می‌کنند ممکن است از طریق این سوزن‌ها آلوده به بیماری‌های از راه خون شوند.

زنان با پیرسینگ و تتو از اهدا معاف می‌شوند

مشارکت پایین زنان در اهدای خون در حالی است که جمعیت کل اهداکنندگان هم به ۳ میلیون نفر نمی‌رسد. سالانه ۲.۵ میلیون نفر (مرد و زن) در کشور در اهدای خون مشارکت دارند که این آمار پاسخگوی ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی سراسر کشور است. اما مسئولان و کارشناسان اصرار دارند که مشارکت زنان بالاتر برود. چراکه زنان ایرانی، یکی از گروه‌هایی هستند که سالم‌ترین خون را در منطقه دارند.

مسئول تضمین کیفیت سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: آمار اهدای خون زنان در کشور ما بین ۲.۵ تا ۳ درصد است. در حالی که در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۵۰ درصد اهداکنندگان خون، زنان هستند. حتی در بعضی کشور‌های همسایه مثل تاجیکستان ۳۵ درصد اهداکنندگان زن هستند. اما در ایران به دلیل باور‌های غلطی که در این زمینه وجود دارد، آمار‌ها پایین است. با این که سازمان انتقال خون و رسانه‌ها تلاش زیادی برای افزایش این مشارکت انجام داده‌اند. البته در همین کشور خودمان در زمان جنگ ۵۰ درصد اهداکنندگان خانم بودند.

این مقام مسئول در سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: ما سعی داریم با مصاحبه‌هایی که انجام می‌دهیم و پویش‌هایی که در سطح شهر برگزار می‌کنیم، روی باور مردم به خصوص زنان کار کنیم، اما تا الان خیلی موفق نبوده‌ایم. البته امید داریم با پویش‌هایی که با کمک دانشگاه‌ها، بهزیستی و. برگزار می‌کنیم، بتوانیم بانوان بیشتری را برای اهدای خون دعوت کنیم. البته در همین پویش‌ها هم تعداد قابل ملاحظه‌ای از زنان مراجعه می‌کنند و استقبال هم هم می‌کنند، اما اکثرشان معاف می‌شوند. چون بیشتر خانم‌ها یک کار زیبایی مثل تتو، پیرسینگ، سوراخ کردن گوش و حتی کار‌هایی مثل حجامت انجام داده‌اند. البته بحث بارداری و شیردهی و ... را هم باید در پایین بودن آمار اهدای خون در میان زنان در نظر گرفت. در این دوران نمی‌توان خون اهدا کرد.

خونِ از دست‌رفته جبران نمی‌شود؟

آغاسی می‌گوید: خیلی از خانم‌ها فکر می‌کنند خونِ از دست‌رفته دیگر جبران نمی‌شود. وقتی شما خون می‌دهید، در عرض یکی دو هفته جبران می‌شود و خون تازه جایگزین می‌شود. درضمن به خانم‌هایی که برای اهدای خون مراجعه می‌کنند، یک بسته قرص آهن هم داده می‌شود و گفته می‌شود که روزانه ۳ عدد به مدت ۱۰ روز یا روزانه ۱ عدد به مدت یک ماه مصرف کنند که جایگزین کردن هموگلوبین را سریع‌تر جبران کند.

مشاور بانوان سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: یک سری توصیه‌های تغذیه‌ای هم می‌شود که جایگزین شدن هموگلوبین تسریع شود. جایگزین شدن هموگلوبین آن قدر سریع اتفاق می‌افتد که خانم‌ها ۳ تا ۳ و نیم ماه بعد طبق رفرنس‌های بین‌المللی دوباره می‌توانند خون اهدا کنند. اصلا خانم‌ها به دلیل مسائل فیزیولوژیکی، سالانه می‌توانند ۳ بار خون بدهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->