سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد در خطوط منتهی به حرم مطهر به‌مناسبت سالروز میلاد امام‌رضا(ع) (جمعه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در سالروز میلاد امام‌رضا(ع) (جمعه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: جمعیت مشهد سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیان می‌شود، اما در واقع ۶ میلیون نفر است حاشیه‌نشینی موضوعی چندوجهی است که روزانه با زندگی میلیون‌ها انسان ارتباط مستقیم دارد تردد ۱۵۰۰ زائر پیاده در مسیرهای منتهی به مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) هوای کلانشهر مشهد دوباره آلوده شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی خراسان رضوی: حاشیه‌نشینی واقعیتی انکارناپذیر در جوامع درحال‌توسعه است نمایشگاه گل و گیاه مشهد، ویترین دستاورد‌های یک‌ساله خدمات شهری است نمایشگاه گل و گیاه مشهد، برند فضای سبز این شهر است | فعالیت ۵۰۰ غرفه‌دار از سراسر کشور بیش از ۱۱۰ هزار گل و گونه کم‌نظیر در بیست‌ودومین نمایشگاه گل و گیاه مشهد نمایشگاه گل و گیاه مشهد؛ ترکیب زیبایی، آموزش و اقتصاد شهری توسعه صادرات گل‌های شاخه‌ای، امسال برای اولین‌بار در نمایشگاه گل‌وگیاه مشهد نمایشگاه گل و گیاه مشهد، پلی به بازار‌های جهانی گل و گیاه افتتاح بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)+ویدئو لایحه امیدبخش شهرداری مشهد تصویب شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه‌های خدمات شهری مشهد مقدس کاشت ۳ میلیون بوته گل فصلی مناسب بهار و تابستان در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) «باغ حرم»، کوچه کتیبه‌های تاریخی مسیر جدید زیارت | مترو مشهد به حرم امام‌رضا(ع) رسید
سرخط خبرها

تدوین طرح مطالعاتی توسط سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد برای جمع‌آوری معتادان متجاهر

  • کد خبر: ۳۰۶۲۹۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
تدوین طرح مطالعاتی توسط سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد برای جمع‌آوری معتادان متجاهر
معاون اجتماعی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه جمع‌آوری معتادان کار تک‌بعدی و قابل‌اتکا نیست، مطرح کرد در حال تدوین طرحی هستیم که بر اساس مطالعات اجتماعی این مسئله خاص را بررسی کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشانِ سوختگی بر دیوارها، حلقه‌های دودی که در تجمع‌های دونفره، سه‌نفره و گاهی بیشتر در تاریکی شب، شباهت به مه غلیظی دارد و رد پای نعشگی که تا طلوع صبح فردا در خواب سنگینِ کارتن‌خواب‌ها در برخی مکان‌ها و معابر یا زمین‌های بایر به چشم می‌خورد؛ اینها نه‌تنها برای تردد مردم ایجاد وحشت و نگرانی می‌کند، بلکه برای سلامت اجتماعی نوجوانان و کودکان، خطری جدی است و از نگاه فرهنگی نیز معضلی جدی برای شهری است که مزین به نام مشهدالرضاست.

به‌ویژه در مسیر‌هایی که محل تردد زائران است. معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا می‌گوید که وظیفه جمع‌آوری معتادان متجاهر بر اساس قانون سامان‌دهی معتادان متجاهر با نیروی انتظامی است و در پاتوق‌ها، معابر یا اماکنی که معتادان جمع می‌شوند و آشکار موادمخدر مصرف می‌کنند، به‌صورت قانونی شهرداری نمی‌تواند ورود کند.

فقط جمع‌آوری معتادان کافی نیست

مهدی ابراهیمی با تأکید بر اینکه در بعضی از معابر یا اماکن شهر از جنبه سلامت عمومی و سلامت اجتماعی مسئله معتادان متجاهر برای مدیریت شهری مهم است، گفت: یکی از این مکان‌ها پل شاهد است که هم محل تردد مردم و هم محل ورود زائران علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) به شهر مشهد است و به‌ویژه در حوزه سلامت اجتماعی برای کودکان و نوجوانان و خانواده‌ها تأثیر منفی دارد. ما در طول یک‌سال با هماهنگی پلیس مبارزه با مواد مخدر بالغ بر هزار نفر معتاد متجاهر از پل شاهد جمع‌آوری کردیم؛ اما این جمع‌آوری تاکنون موفق نبوده است.

وی با بیان اینکه جمع‌آوری معتادان کار تک‌بعدی و قابل‌اتکا نیست، افزود: با هماهنگی همکاران معاونت عمرانی و اداره کل طرح‌ها و برنامه‌های عمرانی، شهرداری منطقه ۱۰ و معاونت اجتماعی، در حال تدوین طرحی هستیم که بر اساس مطالعات اجتماعی این مسئله خاص را بررسی کنیم.

نتایج حاصل از بررسی‌های مطالعاتی

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد درباره نتایج حاصل‌شده از بررسی‌های اولیه این مطالعات تأکید کرد: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد بین تجمع معتادان در این مکان با خرده‌فروشی ارتباط مستقیمی وجود دارد؛ چون در این مکان دسترسی به مواد آسان است و فرد معتادی که از این محل تردد دارد، مصرف می‌کند و می‌رود، اما باز هم همه مسئله این نیست و یک طرح مطالعاتی در دست داریم که همه دلایل بررسی شود.

ابراهیمی ادامه داد: بر اساس این طرح مطالعاتی ممکن است به نتیجه برسیم بخشی از فضای پل شاهد را اصلاح ساختاری کنیم یا ممکن است موانع یا عوارضی ایجاد کنیم که دیگر امکان نشستن وجود نداشته باشد؛ اما قطعا در این موضوع به کمک شورای مبارزه با موادمخدر شهرستان مشهد نیاز داریم؛ چون هم‌افزایی بین سازمان‌ها و نهاد‌ها مانند پلیس، مقام قضایی و مدیریت شهری برای چنین‌مسائلی نیاز است، به‌ویژه در بخش توزیع و خرده‌فروشی به اقدامات بازدارنده نیاز داریم که امیدواریم این جلسه به‌زودی برگزار شود. البته بعد از حصول نتایج طرح مطالعاتی، بر اساس آن باید وظایفی را برای سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف تعریف کنیم.

۲ رویکرد در برخورد با مسئله معتادان متجاهر

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در ادامه و با تأکید بر رویکرد‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر تصریح کرد: در حوزه معتادان متجاهر دو رویکرد داریم که یا موضوعی یا موضعی است. در موضعی، مانند ابتدای اسماعیل‌آباد، اقدامات گسترده‌ای انجام داده‌ایم. مطالعه، شناسایی عوامل و زمینه‌های پاتوق اسماعیل‌آباد را به کمک سازمان‌ها و نهاد‌ها و با حمایت مقام قضایی، مدیریت شهری انجام داد و به‌عنوان نمونه در اسماعیل‌آباد به رابطه زباله‌گردی و خرید ضایعات خرده‌فروشی و معتاد متجاهر رسیدیم.

ابراهیمی گفت: در بخش موضوعی اسماعیل‌آباد هم فرمانداری و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان مشهد ورود بسیار خوبی داشتند و حمایت مقام قضایی هم بسیار مؤثر بود. هم‌زمان جمع‌آوری توسط پلیس مبارزه با موادمخدر انجام شد و ضایعاتی‌هایی که به‌صورت غیرقانونی فعالیت داشتند، پلمب شدند. ضایعاتی‌هایی که به‌ظاهر کار فروش ضایعات انجام می‌دادند، اما خرده‌فروشی موادمخدر داشتند. این اقدامات چندبعدی مؤثر، باعث شد امروزه کمتر شاهد حضور معتادان متجاهر در ابتدای اسماعیل‌آباد باشیم.

وی افزود: در پل شاهد نیز باید مطالعات اجتماعی و پس از آن اقدامات لازم صورت بگیرد. طرح مطالعاتی حدود یک‌ماه زمان می‌برد و پس از آن اقدامات اجرایی با هم‌افزایی سازمان‌ها و ارگان‌ها انجام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->