صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر
سرخط خبرها

آیا کارفرما می‌تواند کارگر را بعد از اتمام قراردادش اخراج کند؟

  • کد خبر: ۳۰۶۴۱۹
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
آیا کارفرما می‌تواند کارگر را بعد از اتمام قراردادش اخراج کند؟
مطابق بند دال ماده ۲۱قانون کار، کارفرما حق اخراج کارگر را تا اتمام دوره بازه زمانی قرارداد ضمنی ندارد، اگر بعد از دوره ضمنی اول کارگر حتی یک روز هم کار کند، قرارداد کار وی دائمی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلات کارگران نداشتن قرارداد کار در فضای روابط کاری است. بار‌ها دیده می‌شود که کارگران در طول مسیر فعالیت خود قرارداد کاری ندارند.

ماده ۱۰ قانون کار تأکید بر انعقاد قرارداد در ۴ نسخه دارد که در حال حاضر علاوه بر اینکه ۹۶ درصد کارگران قرارداد موقت دارند، شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت در بازار کار هستیم.

یکی از مشکلات کارگران در واحد‌های کاری این است که کارفرما بعد از اشتغال به کار نسخه‌ای از قرارداد را به کارگر نمی‌دهد. همواره این نگرانی برای کارگر وجود دارد که چرا نسخه‌ای از قرارداد کاری خود را ندارد.

در شرایط کنونی جامعه و اوضاع بسیار نابه سامان اقتصادی بیشتر کارگاه‌هایی که دارای کارگران زیر ۵ نفر هستند از ارائه داشتن نسخه دوم قرارداد به کارگر امتناع می‌ورزند. گویا کارفرمایان این گونه می‌خواهند خیال خود را از اخراج کارگر و عدم پرداخت حق و حقوق او راحت کنند.

از سویی هم کارگر مجبور است به این کار تن دهد. اگر بخواهیم به کارگرانی که نسخه دوم قرارداد را ندارند، نگاهی اندازیم، طبق گزارش‌های میدانی بیش از ۳۰ درصد آنها چنین چیزی را در دستان خود ندارند و کارفرما می‌تواند بسیار راحت و آسان بدون آن که حقوق و دستمزد او را پرداخت کند، عذرش را بخواهد.

هرچند که کتبی بودن از شرایط الزام آور صحت قرارداد کار نمی‌باشد، حساسیت رابطه کار و آسیب پذیری حقوق کارگر را در این رابطه نمی‌توان نادیده گرفت.

نیما پرتوی، کارشناس روابط کار درباره اینکه اگر همکاری حتی یک روز بیشتر از قرارداد ادامه یافت گفت: مطابق بند دال ماده ۲۱ قانون کار و کارفرما در این دوران حق اخراج کارگر را تا اتمام دوره بازه زمانی قرارداد ضمنی ندارد، اگر بعد از دوره ضمنی اول کارگر حتی یک روز هم کار کند قرارداد کار ایشان دائمی می‌شود.

وی درباره اینکه اگر بعد از اتمام قرارداد مدتی کار کنیم و پس از آن اخراج شویم می‌توانیم بازگشت بکار بگیریم؟ اگر بعد از اتمام دوره قرارداد کارگر بدون قرارداد کار کند، قرارداد کار به اندازه دوره قرارداد قبلی تمدید ضمنی می‌شود.

نیما پرتوی تاکید کرد: حتی اگر کارگر یک روز بیشتر مدت همکاری، کار کند، قرارداد آن به مانند قرارداد قبلی تمدید می‌شود.

پرتوی عنوان کرد: مطابق بند دال ماده ۲۱ قانون کار و کارفرما در این دوران حق اخراج کارگر را تا اتمام دوره بازه زمانی قرارداد ضمنی ندارد اگر بعد از دوره ضمنی اول کارگر حتی یک روز هم کار کند قرارداد کار ایشان دائمی می‌شود.

کارشناسان بازار کار می‌گویند برای حفظ و حراست از امنیت شغلی، قرارداد‌های کار را به صورت کتبی منعقد نمایید. به هر حال، قرارداد کار می‌تواند شفاهی و یا کتبی باشد و هر دو نیز از نظر قانون دارای اعتبار یکسان هستند.

از این رو اگر قراردادی نیز بین کارگر و کارفرما منعقد نشده باشد قواعد و مقررات عام قانون کار و تأمین اجتماعی بر آن قرارداد حاکم است. در واقع کارگر با ارائه اسناد و مدارک مزبور حتی در صورت نداشتن قرارداد نیز می‌تواند از کارفرما شکایت کرده و ادعای خود را به اثبات برساند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->