اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد

  • کد خبر: ۳۰۷۴۴۵
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد
اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی مرحله استانی خراسان رضوی با تقدیر از برترین‌ها و تأکید بر اهمیت قصه‌گویی در تربیت نسل آینده برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، عصر امروز، ۶ دی ۱۴۰۳ بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی مرحله استانی خراسان رضوی، با حضور قصه‌گویان برتر، مسئولان فرهنگی، و علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی، در مشهد به کار خود پایان داد. این رویداد که با هدف پاسداشت سنت‌های شفاهی و تقویت فرهنگ بومی و ملی برگزار می‌شود، فرصتی برای شکوفایی استعداد‌های جوان در کنار بهره‌گیری از تجربه‌های قصه‌گویان پیشکسوت فراهم کرد.

این جشنواره که از روز‌های گذشته میزبان برنامه‌های متنوعی همچون اجرای قصه‌گویی زنده، کارگاه‌های آموزشی، و نمایشگاه‌های مرتبط بود، امروز در مراسم اختتامیه خود با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

در ابتدا محمدمهدی حسین‌پور، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، در اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌اللملی قصه‌گویی اظهار کرد: خداوند را شاکریم که فرصتی شد در سال ۱۴۰۳ به عنوان یک مربی و معلم، در کنار همکاران عزیزم در کانون، این جشنواره را برگزار کنیم. زحمات بسیاری کشیده شد و بنده فقط نظاره‌گر بودم، اما همکاران ما در ستاد، مربیان، و مسئولین مراکز، با تلاش فراوان این رویداد را به بهترین شکل ممکن به سرانجام رساندند.

قصه‌گویی ظرفیتی عظیم برای تربیت نسل آینده

وی با اشاره به تأثیر قصه‌گویی بر تربیت کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: به‌عنوان کسی که کار خود را از یک مدرسه روستایی آغاز کرده‌ام و امروز در خدمت عزیزان در کانون هستم، می‌توانم بگویم که فضای کانون و عرصه قصه‌گویی، ظرفیت شگفت‌انگیزی برای تربیت نسل آینده دارد. این جشنواره بار دیگر اهمیت و اثرگذاری این هنر را نشان داد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان خراسان رضوی در پایان با تبریک هفته گرامیداشت مقام مادر و زن و ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، افزود: برای همه عزیزان، بانوان محترم و مادران گرامی آرزوی سلامتی و خوشبختی دارم و امیدوارم این جشنواره، خاطره‌ای ماندگار برای همه باشد.

قصه؛ ماجرای زندگی است

در ادامه جواد محقق نیشابوری، استاد دانشگاه و پژوهشگر قصه‌گویی، در آیین اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: ماجرای قصه، ماجرای زندگی است. زندگی را دوست دارم، مرگ را دشمن.

وی در ادامه با تقدیر از زحمات تمامی دست‌اندرکاران این جشنواره بیان کرد: در دو روز گذشته، پنجم و ششم دی‌ماه ۱۴۰۳، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی میزبان ۷۶ قصه بود؛ قصه‌هایی که ایمان، هیجان و تلاش را به نمایش گذاشتند و حال خوشی برای همه ما رقم زدند.

نوآوری‌های بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی

محقق نیشابوری در سخنان خود به نوآوری‌های جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: گنجاندن بخش‌های جدید از جمله قصه‌گویی کودکان ۷ تا ۱۲ سال، قصه‌های منظوم، و بخش قصه‌گویی زبان اشاره، از ویژگی‌های برجسته این دوره از جشنواره است.

وی اضافه کرد: قصه‌های منظوم، حرکتی هوشمندانه و خلاقانه است که می‌تواند افق جدیدی را برای هنر قصه‌گویی در کشور باز کند. همچنین استفاده از موسیقی مقامی، ساز‌های بومی و توجه به گویش‌ها و آداب و رسوم مناطق مختلف ایران، جلوه‌ای خاص به این جشنواره بخشیده است.

توجه به منابع و تولید محتوا؛ نیازی حیاتی

این استاد دانشگاه ضعف در منابع اولیه و محتوای موردنیاز قصه‌گویان را از چالش‌های اصلی هنر قصه‌گویی دانست و ادامه داد: ما کشوری با تمدن کهن و متون ادبی غنی هستیم که مملو از حکایات، داستان‌ها و مضامین عمیق اخلاقی و فرهنگی است. لازم است این گنجینه‌ها با برنامه‌ریزی دقیق استخراج و متناسب با نیاز‌های امروز جامعه تدوین شوند.

وی تأکید کرد: تشکیل کارگروهی علمی میان کانون پرورش فکری، دانشگاه‌ها و آموزش‌وپرورش برای اولویت‌بندی، تدوین و انتشار این منابع، ضرورتی انکارناپذیر است.

قصه‌گویی برای ناشنوایان؛ اقدامی ارزشمند

محقق نیشابوری افزود: گنجاندن بخش قصه‌های زبان اشاره در این جشنواره، اقدامی ارزشمند و نشان‌دهنده توجه کانون به رسالت خود در حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان دارای معلولیت است. با توجه به آمار بیش از یک میلیون ناشنوای ایرانی، چنین بخش‌هایی می‌تواند نقش بسزایی در گسترش عدالت فرهنگی داشته باشد.

چالش‌های داوری و ارزش دوستی میان قصه‌گویان

وی انتخاب برگزیدگان را دشوارترین بخش جشنواره دانست و خاطرنشان کرد: در باغستانی پر از گل‌های زیبا، انتخاب چند گل برتر کار بسیار سختی است. هر قصه‌گو در این جشنواره با عشق و تلاش بسیار هنرنمایی کرده و همه شایسته تقدیر هستند.

این پژوهشگر و مدرس قصه‌گویی افزود: امیدوارم همه قصه‌گویان این جشنواره، انتخاب برگزیدگان را نه به‌عنوان رقابت، بلکه به‌عنوان جشن و فرصتی برای تشویق و دوستی ببینند.

محقق نیشابوری در پایان ادامه داد: بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی با تلاش همه قصه‌گویان، داوران و مسئولان برگزار شد و حال خوشی را برای همگان رقم زد. امیدوارم این رویداد به تقویت و ارتقای جایگاه هنر قصه‌گویی در کشور کمک کند و نسل جدیدی از قصه‌گویان خلاق و متعهد را به جامعه معرفی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->