پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است
سرخط خبرها

درمان «قسطی» با چک و سفته!

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
درمان «قسطی» با چک و سفته!
شرایط سخت اقتصادی، باعث شده خیلی از مردم به دلیل نداشتن پول، قید درمان را بزنند. این در حالی است که برخی از کلینیک های بخش خصوصی برای اینکه ورشکسته نشوند، به درمان قسطی رو آورده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها که اغلب مشاغل و کاسب‌ها برای فرار از هزینه‌ها، به فروش قسطی با انواع پیشنهادهای ویژه روی آورده اند؛ فعالان حوزه سلامت در بخش خصوصی هم تصمیم گرفته اند از این رویه تبعیت کنند تا شاید دچار ورشکستگی نشوند.

البته ناگفته نماند، خدمات درمانی که برخی کلینیک‌ها به صورت قسطی و با چک و سفته ارائه می‌دهند، شامل بیماری‌های سخت نیست و بیشتر متوجه عارضه‌هایی است که خطر زیادی برای سلامت فرد ندارد. هرچند که همین بیماری‌ها هم اگر ماندگار شوند، می‌توانند خطرناک و حتی باعث مرگ زودرس شوند. نمونه مهم این بیماری‌ها که فکر می‌کنیم چندان مهم نیست و می‌توانیم با آن کنار بیاییم، خرابی دندان‌ها است.

خرابی دندان‌ها به مرور زمان با عفونت لثه‌ها و در نهایت با بروز بیماری‌های قلبی و…، همراه می‌شود و اینگونه نیست که بتوانیم برای همیشه با دندان‌های خراب زندگی کنیم.

در شرایط کنونی که بیشترین پرداختی هزینه‌های سلامت از جیب مردم بابت خدمات دندانپزشکی است، در نتیجه شاهد عدم رغبت اکثریت جامعه به استفاده از خدمات دندانپزشکی است. در این بین، کلینیک‌های دندانپزشکی ترجیح داده اند که خدمات خود را به شکل اقساطی در اختیار مردم قرار دهند.

با نگاهی به تبلیغات خدمات دندانپزشکی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، متوجه حجم زیادی از خدمات دندانپزشکی با شرایط اقساط می‌شویم که می‌تواند قابل توجه باشد.

در همین حال، علاوه بر خدمات دندانپزشکی که بازار داغ قسطی را به خود اختصاص داده است، دیگر خدمات پزشکی مثل جراحی‌های زیبایی، چشم و…، نیز با شرایط اقساط کار می‌کنند.

نکته قابل توجه در خدمات درمانی قسطی، ضمانت پرداخت به شکل چک و سفته و حتی کارت ملی افراد است که نشان می‌دهد؛ شرایط اقتصاد درمان در کشور، مطلوب نیست.

از نگاه جامعه شناسی و علم اقتصاد، قرار گرفتن جامعه در چنین شرایطی می‌تواند از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و ارزیابی قرار بگیرد. به طوری که می‌تواند نشانه‌هایی از تضعیف بنیان‌های اقتصادی جامعه باشد که هم خدمات دهنده و هم خدمات گیرنده را مجاب می‌کند وارد چنین شرایطی شوند که سلامت خود را به صورت قسطی تأمین کنند. در حالی که جنبه اجتماعی چنین شرایطی، به مراتب نگران کننده تر از مشکلات اقتصادی است.

یکی از رایج‌ترین مفاهیم سنجش حفاظت از افراد در برابر خطرات مالی، شاخص مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت است. بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت، اگر مجموع پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیش از ۴۰ درصد از ظرفیت پرداخت آن خانوار باشد، مخارج کمرشکن سلامت رخ داده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های سلامت از جیب مردم و بیماران پرداخت می‌شود و در این بین، خدمات دندانپزشکی با بیش از ۹۰ درصد، بالاترین رتبه را دارد.

پوسیدگی دندان از نظر خیلی از مردم، یک مشکل ساده است اما باید دانست که این موضوعِ به ظاهر ناچیز می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت دیگر اعضای بدن داشته باشد. پوسیدگی دندان ممکن است به عفونت دندان منجر شود. عفونت در دندان می‌تواند باعث تشکیل ترشحات عفونی و التهاب در محل پوسیدگی شود. این عفونت می‌تواند از ریشه دندان به سایر بافت‌ها و عمقاً به فک و سایر ساختارهای صورت گسترش یابد.

عفونت سیستمی، یکی دیگر از عوارض پوسیدگی دندان است. عفونت دندان و لثه می‌تواند باعث ورود باکتری‌ها به جریان خون شود و عفونت سیستمیک را ایجاد کند. این مساله باعث افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌هایی مانند عفونت‌های قلبی و عفونت‌های مفصلی می‌شود و احتمال آسیب دیدن اعضای داخلی بدن مانند کلیه‌ها و کبد را هم افزایش می‌دهد.

شاید امروز، صحبت از درمان رایگان یک بحث بیهوده باشد، اما باید این واقعیت را پذیرفت که هر روز از سطح خدمات درمانی رایگان و تحت پوشش بیمه‌ها، کاسته می‌شود و در مقابل، پرداختی از جیب مردم افزایش می‌یابد که در نتیجه آن، شاهد قسطی شدن خدمات سلامت هستیم.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->