سقوط کپسول گاز در یک پروژه ساختمانی مشهد قربانی گرفت با حکم دادگاه کیفری خراسان رضوی، طناب دار، پایان خط عاملان جنایت در خانه وحشت شد جزئیات جدید از جنایت در شیراز | یک زن و سه مرد جان باختند و دو تن مصدوم شدند (۵ خرداد ۱۴۰۴) ضارب شهروندان شیرازی با گلوله پلیس زمین‌گیر شد (۵ خرداد ۱۴۰۴) کاهش توان باروری ورزشکاران با مصرف مکمل‌های بدنسازی هشدار جدی یک روانپزشک درباره مصرف خودسرانه ریتالین دستگیری زورگیرهای خشن با شلیک پلیس مشهد «شکست عشقی»، ریشه یک قتل خیابانی در مشهد! سوزنبان ایستگاه راه‌آهن مطهری مشهد حین کار جان باخت در بدترین شرایط بهترین همسایه باشید | در همسایگی همدلی شرایط جدید نقل و انتقالات فرهنگیان اعلام شد (خرداد ۱۴۰۴) ۶ یوز سایت تکثیر توران در چه وضعیتی هستند؟ اطلاعیه آموزش و پرورش درخصوص شایعه لورفتن سؤالات امتحان نهایی جان باختن ۷ دانشجوی علوم‌پزشکی بر اثر خودکشی در سال ۱۴۰۳ دریافت هزینه کتاب و بیمه در مدارس دولتی مجاز است هشدار پلیس درباره افزایش فعالیت کلاهبرداران فروش سؤالات امتحانات نهایی در فضای مجازی اژه‌ای: پرونده‌های قاچاق سوخت بدون اغماض و با فوریت رسیدگی شود | ضرورت جلوگیری از ایجاد پرونده‌های معوق سال خوبِ اعتبارات آبخیزداری برای خراسان رضوی مردی که همسرش را کشت، پس از ۶ سال به دام افتاد ۲ توله خرس بی‌سرپرست به مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان تهران منتقل شدند شرایط ثبت‌نام پیش دبستانی‌ها باید برای دهک‌های کم‌درآمد هم مناسب باشد افزایش آمار تلفات طوفان در پنجاب | تعداد جان باختگان به ۲۰ تن رسید (۵ خرداد ۱۴۰۴) ۱۵ درصد ایرانی‌ها دیابت دارند زنگ خطر تنش آبی، بیخ گوش مشهدی‌ها | کاهش ذخیره آبی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب مشهد به ۹ درصد کشف کالای قاچاق در پوشش مرسوله‌های پستی راه‌آهن ثبت بیش از ۲ هزار پرونده مرتبط با قدرت‌نمایی با چاقو در سال ۱۴۰۳ در خراسان رضوی محیط‌بانان، ضابطین خاص دادگستری هستند مهارت آموزی و اشتغال در انجمن حمایت از خانواده زندانیان | حضور در غیاب سرپرست سرانه فضاهای ورزشی مدارس به یک متر مربع افزایش می‌یابد سرقت مسلحانه از ویلا‌های مشهد انجام عمل موفقیت‌آمیز جراحی قلب‌باز بیمار بی‌خانمان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه کسانی مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟

  • کد خبر: ۳۰۹۳۶۳
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
چه کسانی مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟
متخصص پوست و مو درباره بیماری زونا توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید مسعود داودی، راجع به بیماری پوستی زونا (herpes zoster)، علائم و درمان این نوع بیماری گفت: بیماری زونا اولین باری که وارد بدن می‌شود باعث ایجاد بیماری آبله مرغان خواهد شد. به طور معمول در کشوری مانند ایران اکثریت افراد در سنین پایین و گاهی در دوران جنینی به آبله مرغان مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: از خصوصیات ویروس آبله مرغان این است که به طور کامل از بدن دفع نخواهد شد و به صورت نهفته در بدن باقی می‌ماند. به طور معمول در گره‌های عصبی نهفته که این گره‌های عصبی محل زندگی ویروس آبله هستند. زمانی که سیستم دفاعی شخص ضعیف می‌شود، ویروس فرصت دارد که از حالت نهفته خارج شده و به سطح پوست دسترسی پیدا کند.

داودی اذعان کرد: با توجه به اینکه ویروس در فیبر عصبی قرار دارد که قبل از ایجاد ضایعات پوستی روی بدن، بیمار از درد و سوزش که شبیه بریدگی، زخم و خراشیدگی است شکایت می‌کند. اگر ویروس روی سطح پوست پدیدار نشود پزشکان نمی‌توانند زونا را تشخیص داده و درمان کنند.

متخصص پوست و مو بیان کرد: یکی از شایع‌ترین محل‌هایی که گرفتار زونا می‌شود بین دنده سینه (قفسه سینه) است، اما ممکن است در هر جای بدن مانند نقاط حساس که اهمیت خاصی دارد نیز قرار بگیرد. گاهی اوقات در ناحیه صورت ویروس آزاد شده و قرنیه چشم را درگیر می‌کند که اگر درست درمان نشود ممکن است باعث لکه قرنیه و کاهش بینایی در فرد شود.

داودی افزود: یکی از مهم‌ترین علائم بیماری زونا درد شدید آن است که در سنین بالا این درد بیشتر احساس خواهد شد. همچنین زمانی که ضایعات پوستی ظاهر می‌شوند باید مراقبت‌های مربوطه صورت گیرد تا ضایعات دچار عفونت نشوند. نکته قابل توجه این است فرد زمانی که در سنین بالا به بیماری زونا دچار می‌شود، حتی اگر در ظاهر ضایعات پوستی بهبود پیدا کنند، اما درد زونا در بدن باقی خواهد ماند؛ این درد‌ها در برابر مسکن مقاوم هستند و گاهی لازم است داروی خاصی مانند داروی ضد تشنج و ضد افسردگی برای بیمار تجویز شود.

وی افزود: دوران نقاهت بیماری زونا به طور تقریبی دو هفته خواهد بود که اگر در روز‌های اول بیماری، درمان شروع شود درد در بدن فرد بهبود پیدا می‌کند. بیماری زونا اصولاً بیماری واگیردار محسوب نمی‌شود، اما برای افراد با شرایط خاصی اعم از بانوان باردار می‌تواند واگیردار باشد؛ به خصوص اگر فرد در گذشته به آبله مرغان مبتلا نشده باشد به دلیل نبود آنتی‌بادی و ایمن گلوبولین در بدن مادر این ویروس از فرد مبتلا به مادر انتقال پیدا کرده و جنین را نیز در شکم مادر گرفتار آبله مرغان شدید شده و گاهی جان خود را نیز از دست خواهد داد.

داودی تصریح کرد: تمام افراد مستعد به گرفتن بیماری زونا هستند، اما کسانی که اغلب دچار بیماری زونا می‌شوند در گذشته به طور حتمی به آبله مرغان مبتلا شده‌اند. کسی که تا به حال آبله مرغان نگرفته است به زونا مبتلا نخواهد شد و همان آبله مرغان را خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->