اجرای پروژه تأمین آب شرب مشهد از رشته‌کوه هزارمسجد با چهار سازه اصلی و تونل ۸.۵ کیلومتری + فیلم مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز اوضاع شیرتوشیرِ شیرِ مدارس ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم جوانی که استادکار بود، اما راه زندگی‌اش را اشتباه رفت | چرا سنگ‌کار ۲۴ ساله دزد شد؟
سرخط خبرها

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۲۱۵۵۳
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد اکثر افراد به تأثیری که تاتو یا خالکوبی ممکن است در طولانی‌مدت بر سلامت آنها بگذارد فکر نمی‌کنند، اما شاید لازم باشد به این موضوع فکر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق یک مطالعه جدید دانمارکی، به نظر می‌رسد خالکوبی یا تاتو خطر ابتلاء به سرطان پوست را بین ۳۳ تا ۶۲ درصد افزایش می‌دهد.

نتایج همچنین نشان می‌دهد که خطر ابتلاء به سرطان در خالکوبی‌های بزرگ‌تر افزایش می‌یابد.

محققان دریافتند خالکوبی‌های بزرگ‌تر از کف دست، بیش از دو برابر خطر ابتلاء به سرطان پوست در افراد و تقریباً سه برابر خطر ابتلاء به لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی است.

به گفته محققان، هنگامی که جوهر خالکوبی به پوست تزریق می‌شود، ذرات جوهر می‌توانند به غدد لنفاوی حرکت کرده و در داخل آن تجمع کنند.

«هنریک فردریکسن»، پروفسور بالینی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «ما می‌توانیم ببینیم که ذرات جوهر در غدد لنفاوی انباشته می‌شوند و ما گمان می‌کنیم که بدن آنها را به عنوان مواد خارجی درک می‌کند.»

وی افزود: «این وضعیت ممکن است به این معنی باشد که سیستم ایمنی دائماً در تلاش است تا به جوهر پاسخ دهد و ما هنوز نمی‌دانیم که آیا این فشار مداوم می‌تواند عملکرد غدد لنفاوی را تضعیف کند یا پیامد‌های سلامتی دیگری داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های یک مطالعه در حال انجام روی دوقلو‌های دانمارکی را تجزیه و تحلیل کردند. آنها نزدیک به ۲۴۰۰ دوقلو را که بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۶ به‌طور تصادفی انتخاب شده بودند، و همچنین ۳۱۶ دوقلو را که در یکی از جفت‌ها سرطان تشخیص داده شده بود، مقایسه کردند.

محقق ارشد «ژاکوب فون بورنمن هجلبورگ»، استاد آمار زیستی در دانشگاه جنوب دانمارک، در بیانیه‌ای گفت: «جنبه منحصر‌به‌فرد رویکرد ما این است که می‌توانیم جفت‌های دوقلو را در جایی که یکی از آنها سرطان دارد، مقایسه کنیم، اما در غیر این صورت آنها در بسیاری از عوامل ژنتیکی و محیطی مشترک هستند».

با مقایسه الگو‌های خالکوبی در کنار تشخیص سرطان، محققان دریافتند در افرادی که خالکوبی می‌کنند، هم سرطان پوست و هم سرطان لنفوم نشان داده شد.

تجزیه و تحلیل نشان داد که خالکوبی‌های بزرگ‌تر از کف دست خطر ابتلاء به سرطان پوست را تقریباً ۲.۴ برابر و لنفوم را ۲.۸ برابر افزایش می‌دهد.

هجلبورگ گفت: «این نشان می‌دهد که هر چه خالکوبی بزرگ‌تر و طولانی‌تر باشد، جوهر بیشتری در غدد لنفاوی انباشته می‌شود.»

تحقیقات قبلی نشان داده است که برخی از رنگدانه‌های موجود در جوهر خالکوبی ممکن است نسبت به سایرین از سلامت کمتری برخوردار باشند، اما به گفته محققان، این مطالعه هیچ ارتباط واضحی بین سرطان و رنگ‌های جوهر خاص پیدا نکرد.

هجلبورگ افزود: «ما از مطالعات دیگر می‌دانیم که جوهر می‌تواند حاوی مواد بالقوه مضر باشد و به عنوان مثال، جوهر قرمز اغلب باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود.»

محققان در مرحله بعدی قصد دارند بر چگونگی تأثیر ذرات جوهر بر غدد لنفاوی تمرکز کنند و اینکه آیا انواع خاصی از لنفوم ارتباط قوی‌تری با خالکوبی نسبت به سایرین دارند یا خیر.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->