نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

جزئیات موافقت‌نامه ۴۷ ماده‌ای بلندمدت ایران و روسیه

  • کد خبر: ۳۱۰۴۹۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
جزئیات موافقت‌نامه ۴۷ ماده‌ای بلندمدت ایران و روسیه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تشریح جزئیات مفاد موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه گفت: این موافقت‌نامه شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه سفر رئیس‌جمهور کشورمان به مسکو و امضاء موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه جزئیات مهمی از این سند راهبردی را تشریح کرد.

جلالی با بیان اینکه «این موافقت‌نامه دارای یک مقدمه و ۴۷ ماده است» افزود: با امضا و اجرای این موافقت‌نامه، در تمام حوزه‌های مناسبات شاهد رشد و ارتقاء سطح همکاری‌ها خواهیم بود.

سفیر کشورمان تاکید کرد: در نگارش این سند که اساس روابط ۲ کشور را در برخواهد گرفت، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

کاظم جلالی درباره روند نگارش و تأیید این موافقت‌نامه افزود: پیش از این، ایران و روسیه توافقنامه جامع همکاری‌ها را امضا کردند که در سال ۲۰۰۱ در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد. این موافقت‌نامه عملا ۲۰ ساله بود و در سال ۲۰۲۱ میلادی، مدت زمان اجرای آن به پایان رسید.

وی افزود: در این موافقت‌نامه، فرایند تمدید خودکار به مدت پنج سال پیش‌بینی شده بود که اگر طرفین قبل از اتمام مهلت پایان اجرای آن نقطه نظری نداشتند، خود به خود، تمدید می‌شود و بنابراین، این موافقت‌نامه تا ۲۰۲۶ تمدید شده است.

سفیر کشورمان گفت: با این وجود، رهبران ۲ کشور به این نظر رسیدند که موافقت‌نامه کنونی بروز نیست و مسائل امروز روابط را نمی‌تواند پوشش دهد؛ روابط امروز ما نسبت به ۲۴ سال پیش خیلی گسترش پیدا کرده است و از این رو، مقرر شد که با توافق رهبران، این موافقت‌نامه را به‌روز‌رسانی کنیم.

جلالی اظهار کرد: برای به‌روزرسانی و نگارش موافقت‌نامه جدید نیز وزیران خارجه ۲ کشور از قبل توافق کرده بودند که جمهوری اسلامی ایران، پیش‌نویس را تهیه کند.

وی افزود: پیش‌نویس این سند راهبردی از سوی ایران تهیه و در اختیار طرف روس قرار گرفت.

سفیر ایران درباره جزئیات این موافقت‌نامه گفت: این موافقت‌نامه همه جوانب حوزه‌های روابط دوجانبه را در برمی‌گیرد؛ از جمله روابط سیاسی، اینکه در ساختار قدرت، دیدگاه‌هایمان چگونه است و چگونه باید حرکت کنیم. در مجامع بین‌المللی، چگونه باید حرکت داشته باشیم. تا برسد به حوزه اقتصادی و اینکه همکاری‌های استانی، انجام پروژه‌ها و همکاری‌ها در قالب دو و چند جانبه چگونه باید باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و روسیه دارای منابع انرژی هستند، همکاری ۲ کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی نیز پیش بینی شده است.

جلالی با بیان اینکه همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری‌های نوین، امنیت اطلاعات و سایبری نیز در موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه آمده است، گفت: همکاری در بخش انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی دیگر از مفاد این موافقت‌نامه را تشکیل می‌دهند.

وی درباره بند‌های امنیتی و دفاعی موافقت‌نامه نیز گفت: استقلال، خوداتکایی و امنیت کشور، برای جمهوری اسلامی ایران، مقوله بسیار مهمی است و ما ۴۵ سال است برای آن هزینه پرداخت کرده‌ایم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->