وزارت بهداشت غزه درباره فروپاشی کامل نظام درمانی هشدار داد دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس جمهور پزشکیان (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید رئیس‌جمهور عراق بر گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران ویتکاف برای آزادی زندانیان دو تابعیتی در غزه وارد تل‌آویو شد خلیج فارس جانِ ماست واکنش بارزانی به تصمیم پ.ک.ک برای انحلال و گذاشتن سلاح‌ها بر روی زمین سفیر روسیه به وزارت خارجه لهستان احضار شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقابه، تروریسم و کشمیر؛ سه ضلع محور‌های مذاکره هند و پاکستان شکسته‌شدن محاصره کامل غزه با ورود ۳۵ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهدای فرش نفیس ابریشمی از سوی عراقچی به ویتکاف تکذیب شد واکنش عراقچی به سنگ‌اندازی‌های نتانیاهو رام‌الله: حماس حذف شدنی نیست مهاجرانی: پوتین به تهران سفر می‌کند | مشکلی با سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران نداریم بازگشایی ۳۲ فرودگاه هند در پی آتش‌بس میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش عضو شورای نگهبان به احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری ۱۴۰۷ شهادت ۳۳ فلسطینی دیگر توسط رژیم صهیونیستی | آمار شهدا به ۵۲ هزار و ۸۶۲ نفر رسید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) مقام پاکستانی: طالبان تعهد داده‌اند که ثبات مرزهای غربی خود را حفظ خواهند کرد مذاکرات هند و پاکستان به سطح نظامی محدود شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش تکان‌دهنده مرگ جنین‌های مادران فلسطینی در سایه تداوم محاصره غزه توسط رژیم کودک‌کش تلاش دیپلماتیک مصر با ایران، آمریکا و عمان با محوریت مذاکرات غیرمستقیم حبس یک سرباز صهیونیست به دلیل مخالفت با شرکت در عملیات کرانه باختری معاون اول رئیس جمهور رفع تنش آبی را از اولویت‌های مهم دولت دانست «پزشکیان» و «اژه‌ای» در همایش دیپلماسی مقاومت سخنرانی می‌کنند قوانین مهاجرتی انگلیس سخت‌تر شد از هدیه ۴۰۰ میلیون دلاری قطر به ترامپ چه می‌دانید؟ جان مرشایمر خطاب به ترامپ: درگیری با ایران حماقت است قهرمان خلیج‌فارس | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با فرمانده نیروی دریایی سپاه به‌مناسبت سالروز شهادت سردار «محمد ناظری» هشدار عراقچی درباره پیامد‌های هرگونه سوء‌استفاده از اسنپ‌بک
سرخط خبرها

سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم

  • کد خبر: ۳۰۹۲۲۱
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم
سفیر کشورمان در فدراسیون روسیه گفت: سفر دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌‌جمهوری اسلامی ایران، به مسکو با هدف امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌ها توسط رؤسای جمهور دو کشور و مذاکرات دوجانبه برای ارتقای سطح مناسبات، تاریخی خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کاظم جلالی با اشاره به برنامه‌ریزی انجام شده برای امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ توسط مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهور دو کشور، خاطرنشان کرد:‌ مناسبات تهران و مسکو بر پایه دو عنصر همسایگی و رویکردهای مشترک در قبال مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در مسیر رو به جلو در حال پیشرفت است. 

وی با اشاره به عنصر همسایگی در روابط ایران و روسیه گفت: دو کشور در طول تاریخ با یکدیگر، مناسبات داشته‌اند و البته این مناسبات، با فراز و فرودهایی همراه بوده که قابل انکار نیست.

رویکردهای مشترک ایران و روسیه

جلالی در ادامه رویکردهای مشترک دو کشور در مسائل منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم را یادآور شد و با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران که پس از انقلاب اسلامی نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری را در نظام بین‌الملل مطرح کرده است، گفت: این گفتمان، طرفدارانی در دنیا پیدا کرده است و امروز نیز روسیه بر استقلال خود تأکید می‌کند. 

وی ادامه داد: آقای پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در مصاحبه نتایج سال ۲۰۲۴ خود چندین بار این موضوع را مطرح کردند که ما بر روی استقلال خودمان تأکید داریم.

روند مناسبات در سال ۲۰۲۴

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه سطح مناسبات دو کشور در عرصه سیاسی در سطح بسیار بالایی است، گفت:‌ رفت‌وآمدهای بسیاری میان مقامات دو کشور صورت گرفته است که آخرین مورد، سفر همزمان دو معاون نخست‌وزیر روسیه به تهران و پیش از آن،‌ سفر نخست‌وزیر روسیه به کشورمان و سفر وزیران امور خارجه در سال ۲۰۲۴ بوده است.

 

وی افزود: رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از این آبان‌ماه ۱۴۰۳ با هدف شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس به کازان روسیه سفر کردند و در آینده نزدیک نیز بنا به دعوت رسمی همتای خود به مسکو سفر خواهند داشت. 

جلالی ادامه داد: سیر مناسبات دو کشور در سایر عرصه‌ها از جمله امنیتی،‌ دفاعی، فرهنگی و اقتصادی نیز رو به جلو است.

پیش‌بینی رشد ۱۵ درصدی تجارت ایران و روسیه در سالی که گذشت

وی با بیان اینکه حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۴ روندی صعودی را داشته است، گفت: آمار نهایی تجارت دو کشور در این سال هنوز از سوی گمرک روسیه استخراج نشده است اما مسئولان روس، پیش‌بینی افزایش حدود ۱۵ درصدی تجارت دو کشور را دارند. 
این دیپلمات کشورمان افزود: پیش‌بینی می‌شود که آمار رسمی مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۴ بین چهار و نیم تا پنج میلیارد دلار باشد.

امیدواری به آماده شدن ۲ موافقت‌نامه همکاری حمل و نقل و گاز

سفیر ایران در روسیه با اشاره به طرح مشترک دو کشور برای ساخت راه آهن رشت – آستارا که پیش‌تر طرفین در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ توافقنامه آن را امضا کرده‌اند، گفت: مذاکرات خوبی در حال انجام است و امیدواریم موافقت‌نامه اجرایی این طرح نیز تا سفر رئیس‌جمهور به روسیه به نتیجه برسد و آماده امضای رؤسای جمهور در سفر آتی دکتر پزشکیان باشد. 

وی خاطرنشان کرد:‌ در مذاکرات انتقال گاز هم مذاکرات خوبی داشتیم که اگر یک موضوع باقیمانده هم حل شود، موافقت‌نامه اجرایی طرح انتقال گاز هم انشالله نهایی خواهد شد. 

وی یادآور شد: علاوه بر این حوزه‌ها، همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های فناوری،‌ پزشکی، تجهیزات پزشکی و دارویی در حال گسترش است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->