۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۰۹۹۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟
یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس یک بررسی جدید که نشان می‌دهد رژیم غذایی وگان می‌تواند روده و سوخت‌وساز شما را متحول کند، جایگزین کردن گوشت و لبنیات با چیز‌های دیگر می‌تواند از صرفا کمک به حیوانات و سیاره [زمین]، فراتر باشد.

این مطالعه که داده‌های بیش از ۲۱ هزار شرکت‌کننده در بریتانیا، ایالات متحده و ایتالیا را تحلیل کرد، نشان داد که یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

این تحقیق که در مجله «نیچر میکروبیولوژی» (Nature Microbiology) منتشر شد، میکروبیوم‌های روده‌ای وگان‌ها، گیاهخواران و همه‌چیزخواران را بررسی کرد و نشان داد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی‌ــ مانند مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و فیبرــ می‌تواند بهبود‌های قابل‌توجهی در سلامت ایجاد کند.

رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه چگونه بر روده تاثیر می‌گذارند؟

میکروبیوم روده‌ــ اکوسیستمی پیچیده متشکل از تریلیون‌ها میکروارگانیسم‌ــ برای تجزیه غذا، آزادسازی مواد مغذی و تنظیم پاسخ‌های ایمنی حیاتی است، اما به گفته این مقاله، به میزان قابل‌توجهی، آنچه می‌خوریم تعیین می‌کند کدام میکروب‌ها رشد کنند.

طبق این پژوهش، از میان سه گروه تحت‌مطالعه، وگان‌ها بالاترین سطح باکتری‌های مرتبط با هضم فیبر مانند گونه‌های روزبوریا هومینیس (Roseburia hominis) و لاکنوسپیراسه (Lachnospiraceae) را داشتند.

این میکروب‌ها اسید‌های چرب زنجیره‌کوتاه تولید می‌کنند که در کاهش التهاب، تقویت دیواره‌های روده و حمایت از سلامت متابولیک نقش کلیدی دارند.

در مقابل، همه‌چیزخواران باکتری‌هایی مرتبط با هضم گوشت مانند رومینوکوک (Ruminococcus torques) و بیلوفیلا (Bilophila wadsworthia) را در خود داشتند. این مقاله یادآور شد این میکروب‌ها با افزایش التهاب و نتایج ضعیف‌تر در سلامت قلبی‌متابولیکی ارتباط دارند.

پژوهشگران گفتند که تنوع رژیم غذایی بیش از آنچه تصور می‌کنیم، اهمیت دارد و حتی یک تغییر موقتی می‌تواند سلامت روده را تقویت کند. در سلامت روده همه‌چیزخوارانی که مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دادند، بهبود‌های قابل‌توجهی مشاهده شد که نشان می‌دهد حتی تغییرات اندک در رژیم غذایی نیز می‌تواند سودمند باشد.

پروفسور تیم اسپکتور، نویسنده همکار این مقاله و بنیان‌گذار شرکت سلامت روده زوئی (ZOE) که بخشی از این پژوهش بود، گفت: «این بررسی تاکید می‌کند که رژیم غذایی چقدر در شکل‌دهی میکروبیوم روده و سلامت کلی ما اهمیت دارد.»

«ما دریافتیم که یک رژیم غذایی سرشار از گیاهان، به‌ویژه رژیمی که پر از انواع میوه‌ها و سبزیجات است، به ترکیب سالم‌تری از میکروبیوم منجر می‌شود که برای دستیابی به نتایج بهتر در سلامت در بلندمدت، از جمله کاهش خطر بیماری‌های مزمن، اهمیت دارد.»

یکی از یافته‌های جالب این مقاله این است که برخی از باکتری‌های روده ممکن است مستقیم از غذایی که می‌خوریم، وارد شوند.

این مطالعه دریافت که وگان‌ها به احتمال بیشتری میکروب‌هایی مانند «انتروباکتر هورماچی» (Enterobacter hormaechei) را که در خاک یافت می‌شوند، در خود دارند که این نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌توانند باکتری‌های مفید را وارد روده کنند.

همه‌چیزخواران و گیاه‌خواران میکروب‌هایی مرتبط با محصولات لبنی مانند استرپتوکوک ترموفیلوس داشتند که یک کشت آغازگر برای ماست و پنیر است.

سلامت روده و بیماری‌های مزمن

این مطالعه همچنین بر اهمیت اسید‌های چرب زنجیره کوتاه تاکید می‌کند؛ ترکیباتی که برخی باکتری‌های روده هنگام هضم فیبر تولید می‌کنند. این اسید‌های چرب با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی‌عروقی و حتی سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.

در مقابل، رژیم‌های غذایی غنی از محصولات حیوانی و غذا‌های فراوری‌شده معمولا میکروب‌هایی را تقویت می‌کنند که ترکیبات مضری مانند تری‌متیل‌آمین تولید می‌کنند؛ ترکیبی که با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد.

این پژوهش هم‌زمان با مد روبه‌رشد این روز‌ها یعنی «وگنیوری» (Veganuary) منتشر شد؛ کارزاری که مردم را تشویق می‌کند در طول ماه ژانویه، رژیم غذایی وگان را امتحان کنند. به گفته [شرکت مطالعات بازار بریتانیایی]یوگاو (YouGov)، سال گذشته حدود ۳ درصد از جمعیت بریتانیا در این کارزار شرکت کردند.

تغییر به رژیم غذایی وگان، علاوه بر سلامت روده، مزایای گسترده‌تری برای محیط زیست دارد. کشاورزی دامی یکی از عوامل اصلی جنگل‌زدایی، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و مصرف آب است و رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه به‌عنوان ابزاری مهم برای مقابله با تغییرات اقلیمی شناخته می‌شوند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->