رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت
سرخط خبرها

آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۰۹۹۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟
یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس یک بررسی جدید که نشان می‌دهد رژیم غذایی وگان می‌تواند روده و سوخت‌وساز شما را متحول کند، جایگزین کردن گوشت و لبنیات با چیز‌های دیگر می‌تواند از صرفا کمک به حیوانات و سیاره [زمین]، فراتر باشد.

این مطالعه که داده‌های بیش از ۲۱ هزار شرکت‌کننده در بریتانیا، ایالات متحده و ایتالیا را تحلیل کرد، نشان داد که یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

این تحقیق که در مجله «نیچر میکروبیولوژی» (Nature Microbiology) منتشر شد، میکروبیوم‌های روده‌ای وگان‌ها، گیاهخواران و همه‌چیزخواران را بررسی کرد و نشان داد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی‌ــ مانند مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و فیبرــ می‌تواند بهبود‌های قابل‌توجهی در سلامت ایجاد کند.

رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه چگونه بر روده تاثیر می‌گذارند؟

میکروبیوم روده‌ــ اکوسیستمی پیچیده متشکل از تریلیون‌ها میکروارگانیسم‌ــ برای تجزیه غذا، آزادسازی مواد مغذی و تنظیم پاسخ‌های ایمنی حیاتی است، اما به گفته این مقاله، به میزان قابل‌توجهی، آنچه می‌خوریم تعیین می‌کند کدام میکروب‌ها رشد کنند.

طبق این پژوهش، از میان سه گروه تحت‌مطالعه، وگان‌ها بالاترین سطح باکتری‌های مرتبط با هضم فیبر مانند گونه‌های روزبوریا هومینیس (Roseburia hominis) و لاکنوسپیراسه (Lachnospiraceae) را داشتند.

این میکروب‌ها اسید‌های چرب زنجیره‌کوتاه تولید می‌کنند که در کاهش التهاب، تقویت دیواره‌های روده و حمایت از سلامت متابولیک نقش کلیدی دارند.

در مقابل، همه‌چیزخواران باکتری‌هایی مرتبط با هضم گوشت مانند رومینوکوک (Ruminococcus torques) و بیلوفیلا (Bilophila wadsworthia) را در خود داشتند. این مقاله یادآور شد این میکروب‌ها با افزایش التهاب و نتایج ضعیف‌تر در سلامت قلبی‌متابولیکی ارتباط دارند.

پژوهشگران گفتند که تنوع رژیم غذایی بیش از آنچه تصور می‌کنیم، اهمیت دارد و حتی یک تغییر موقتی می‌تواند سلامت روده را تقویت کند. در سلامت روده همه‌چیزخوارانی که مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دادند، بهبود‌های قابل‌توجهی مشاهده شد که نشان می‌دهد حتی تغییرات اندک در رژیم غذایی نیز می‌تواند سودمند باشد.

پروفسور تیم اسپکتور، نویسنده همکار این مقاله و بنیان‌گذار شرکت سلامت روده زوئی (ZOE) که بخشی از این پژوهش بود، گفت: «این بررسی تاکید می‌کند که رژیم غذایی چقدر در شکل‌دهی میکروبیوم روده و سلامت کلی ما اهمیت دارد.»

«ما دریافتیم که یک رژیم غذایی سرشار از گیاهان، به‌ویژه رژیمی که پر از انواع میوه‌ها و سبزیجات است، به ترکیب سالم‌تری از میکروبیوم منجر می‌شود که برای دستیابی به نتایج بهتر در سلامت در بلندمدت، از جمله کاهش خطر بیماری‌های مزمن، اهمیت دارد.»

یکی از یافته‌های جالب این مقاله این است که برخی از باکتری‌های روده ممکن است مستقیم از غذایی که می‌خوریم، وارد شوند.

این مطالعه دریافت که وگان‌ها به احتمال بیشتری میکروب‌هایی مانند «انتروباکتر هورماچی» (Enterobacter hormaechei) را که در خاک یافت می‌شوند، در خود دارند که این نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌توانند باکتری‌های مفید را وارد روده کنند.

همه‌چیزخواران و گیاه‌خواران میکروب‌هایی مرتبط با محصولات لبنی مانند استرپتوکوک ترموفیلوس داشتند که یک کشت آغازگر برای ماست و پنیر است.

سلامت روده و بیماری‌های مزمن

این مطالعه همچنین بر اهمیت اسید‌های چرب زنجیره کوتاه تاکید می‌کند؛ ترکیباتی که برخی باکتری‌های روده هنگام هضم فیبر تولید می‌کنند. این اسید‌های چرب با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی‌عروقی و حتی سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.

در مقابل، رژیم‌های غذایی غنی از محصولات حیوانی و غذا‌های فراوری‌شده معمولا میکروب‌هایی را تقویت می‌کنند که ترکیبات مضری مانند تری‌متیل‌آمین تولید می‌کنند؛ ترکیبی که با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد.

این پژوهش هم‌زمان با مد روبه‌رشد این روز‌ها یعنی «وگنیوری» (Veganuary) منتشر شد؛ کارزاری که مردم را تشویق می‌کند در طول ماه ژانویه، رژیم غذایی وگان را امتحان کنند. به گفته [شرکت مطالعات بازار بریتانیایی]یوگاو (YouGov)، سال گذشته حدود ۳ درصد از جمعیت بریتانیا در این کارزار شرکت کردند.

تغییر به رژیم غذایی وگان، علاوه بر سلامت روده، مزایای گسترده‌تری برای محیط زیست دارد. کشاورزی دامی یکی از عوامل اصلی جنگل‌زدایی، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و مصرف آب است و رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه به‌عنوان ابزاری مهم برای مقابله با تغییرات اقلیمی شناخته می‌شوند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->