به گزارش شهرآرانیوز، کاهو، سرشار از فولات، در تبدیل هوموسیستئین به متیونین بسیار موثر است و این تبدیل نقشی کلیدی در محافظت از رگهای خونی و پیشگیری از بیماریهای قلبی ایفا میکند. علاوه بر این، ویتامین C موجود در این سبزی، سفتی رگهای خونی را کاهش میدهد و در مقابله با بیماریهای قلبی-عروقی کمکرسان است.
کاهو، این محصول سبز و آبدار، بیش از آنچه در نگاه اول پیداست، به سلامت ما کمک میکند. از پیشگیری از التهاب تا تأثیر آن بر کاهش وزن و حفاظت از مغز، هر بخش از این ماده غذایی ساده در درون خود دنیایی از فایدهها را پنهان کرده است.
مهمترین خواص کاهو
مناسب برای رژیم لاغری
کنترل و کاهش التهاب در بدن
محافظت از رگهای خونی
پیشگیری از بیماریهای قلبی
بهبود سطح کلسترول خون
حفظ تعادل قند خون
کاهش فشار خون
کاهش خطر ابتلا به سرطان
کاهش درد التهاب مفاصل
در اعماق تاریخ پزشکی ایران، کاهو به عنوان مادهای مغذی و ضدالتهاب شناخته میشود. بررسیهای علمی مدرن نیز تأیید میکنند که پروتئینهای موجود در کاهو میتوانند به کنترل و کاهش التهاب در بدن کمک کنند. این اثر بخشی، به احتمال زیاد ناشی از ویتامینهای E، A، و K است که در کاهو به وفور یافت میشوند و به کاهش التهابات دردناک مفاصل کمک میکنند.
کاهوهایی با برگهای تیرهتر، مانند رومن و کاهوی بنفش، خواص آنتیاکسیدانی قویتری دارند و در نتیجه، مؤثرتر از انواع روشنتر در مقابله با التهاب عمل میکنند. اضافه کردن کاهو به رژیم غذایی روزانه، خصوصاً همراه با دیگر منابع غنی از ویتامین K مثل کلم بروکلی و اسفناج، میتواند یک استراتژی تغذیهای مؤثر در جهت حفظ سلامت و پیشگیری از التهاب باشد.
با توجه به محتوای پایین کالری و چربی کاهو، این سبزی به یک انتخاب ایدهآل برای افرادی تبدیل شده که به دنبال کنترل وزن و کاهش کالری دریافتی از رژیم غذایی خود هستند. مصرف یک حجم قابل توجه از کاهو میتواند احساس سیری را القا کند بدون آنکه به میزان قابل توجهی کالری دریافت کنید.
کاهو، سرشار از فولات، در تبدیل هوموسیستئین به متیونین بسیار موثر است و این تبدیل نقشی کلیدی در محافظت از رگهای خونی و پیشگیری از بیماریهای قلبی ایفا میکند. علاوه بر این، ویتامین C موجود در این سبزی، سفتی رگهای خونی را کاهش میدهد و در مقابله با بیماریهای قلبی-عروقی کمکرسان است.
پتاسیم موجود در کاهو نیز به کاهش فشار خون و پیشگیری از بیماریهای مرتبط کمک میکند. مصرف کاهو به بهبود سطح کلسترول خون کمک میکند، با افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، به سلامت قلبی عروقی شما کمک میکند.
مطالعات نشان میدهند که مصرف کاهو با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای معده، دهان، گلو، و مری مرتبط است. یک پژوهش ژاپنی حتی نشان داده که مصرف این سبزی ممکن است به پیشگیری از سرطان ریه در افراد سیگاری کمک کند، به این ترتیب نقش کاهو در دفاع از بدن در برابر سرطانهای مختلف بیش از پیش تأیید میشود.
کاهو، با داشتن کربوهیدراتهای کم و غنی از مواد مغذی، برای تعادل قند خون ایدهآل است و به ویژه برای افراد دیابتی مفید میباشد. این سبزی به دلیل دارا بودن شاخص گلیسمی پایین، تأثیر کمی بر افزایش سطح قند خون دارد. همچنین، لاکتوکاکسانتین موجود در کاهو به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند، ویژگیای که میتواند به عنوان یک عنصر ضددیابتی عمل نماید.
طبق بررسی سایت چی شی، زآگزانتین موجود در کاهو، به عنوان آنتیاکسیدانی قدرتمند عمل میکند که به حفظ سلامت بینایی کمک کرده و از تباهی لکه زرد که با افزایش سن ایجاد میشود، پیشگیری میکند.
کاهو نه تنها به عنوان یک مادهی غذایی کمکالری و سرشار از مواد مغذی، در مدیریت وزن و تنظیم قند خون ایفای نقش میکند، بلکه با دارا بودن آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی، به حفظ سلامت قلب، مقابله با التهاب و پیشگیری از بیماریهایی، چون سرطان و دیابت کمک شایانی میکند.
مصرف کاهو به بهبود فرآیندهای گوارشی و حتی بهبود کیفیت خواب نیز مرتبط است. همچنین، این سبزی آبدار، با تأمین رطوبت بدن، به حفظ سلامت پوست و دستگاه ایمنی نیز مساعدت مینماید. بدین ترتیب، کاهو نه تنها به عنوان یک افزودنی خوشطعم در سالادها، بلکه به عنوان یک عنصر ارزشمند برای حفظ و تقویت سلامتی قابل اعتناست.
منبع: عصر ایران