ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد

  • کد خبر: ۳۱۱۸۰۳
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد
رئیس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری ویروسی متاپنوموی انسانی (HMPV) واکسن و دارو خاصی ندارد و بهترین راه برای پیشگیری از ابتلای به آن، رعایت نکات بهداشتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: ویروس متاپنوموی انسانی (HMPV) که از آن به عنوان یک بیماری جدید نام برده می‌شود در گذشته هم بوده و بیماری جدیدی نیست و ما در سال‌های گذشته نمونه آن را در کشور داشتیم و آخرین بار در اردیبهشت ماه امسال مشاهده شده بود.

وی ادامه داد: این بیماری در تمامی ماه‌ها مشاهده شده است و مختص به زمان خاصی نیست، اما موارد مبتلا به این بیماری در فصول سرد سال بیشتر از دیگر زمان‌ها مشاهده شده است.

رییس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علایم بیماری متاپنومو مانند کروناست و بیشتر با مواردی همچون تب، سرفه، سر درد، سرگیجه، حالت تهوع و آبریزش بینی دیده شده است.

نهبندانی افزود: بیماری متاپنومو به مانند کرونا دارو و واکسن خاصی ندارد، اما کیت شناسایی و تشخیص آن موجود است.

وی با تاکید بر این که بیشترین گروه‌های مبتلا به بیماری متاپنومو از سه گروه کودکان، مادران باردار و سالمندان بودند ادامه داد: این بیماری در تمامی گروه‌ها دیده شده است و ما به عموم مردم به خصوص گروه‌های خاص و پرخطر توصیه می‌کنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند تا در روز‌های سرد سال گرفتار این بیماری ویروسی نشوند.

رییس اداره بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به افرادی هم که مبتلا به بیماری ویروسی HMPV و یا دیگر بیماری‌های ویروسی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده‌اند توصیه می‌شود تا زمان بهبودی در جمع‌های شلوغ و عمومی و نیز محافل و دورهمی‌ها حاضر نشوند و به مدرسه و محل کار نروند تا زمینه انتقال بیماری به دیگران فراهم نشود.

نهبندانی افزود: با توجه به این که در فصول سرد به دلیل ازدحام جمعیت در مکان‌های سربسته و عدم تهویه کافی، انواع بیماری‌های ویروسی و باکتریال تنفسی شایع است استفاده از ماسک و رعایت اصول بهداشت فردی از جمله شستن دست‌ها با آب و صابون را در راستای پیشگیری از ابتلای به این بیماری‌ها لازم و ضروری می‌دانیم.

وی اضافه کرد: افراد اگر علایمی از بیماری متاپنومو داشتند باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند و تا زمان بهبودی با دیگران به‌خصوص گروه‌های خاص و پرخطر ارتباط برقرار نکنند تا زمینه انتقال ویروس و بیماری به آنان فراهم نشود.

اچ.‌ام. پی. وی یک ویروس تنفسی است که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی شناسایی شد. این ویروس به طور معمول مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را هدف قرار می‌دهد و می‌تواند نشانه‌هایی از ناراحتی خفیف و شبه آنفلوانزا تا عوارضی شدید مانند ذات‌الریه ایجاد کند. افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به صورت ویژه در معرض خطر این ویروس هستند.

علایم ویروس اچ.‌ام. پی. وی شبیه سرماخوردگی شدید و آنفلوآنزا است و با بیماری کووید ۱۹ شباهت چشمگیری دارد. تب، سرفه، گرفتگی بینی، تنگی نفس، انتقال از راه قطرات تنفسی و سطوح آلوده از موارد مشترک این بیماریهاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->