پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
سرخط خبرها

شناسایی ۱۰۹۴ مبتلا به تب دنگی در کشور (۶ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۲۶۳۲
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹
شناسایی ۱۰۹۴ مبتلا به تب دنگی در کشور (۶ بهمن ۱۴۰۳)
براساس گزارش نظام مراقبت بهداشتی، از ابتدای امسال، بالغ بر۱۰۹۴ مورد مثبت تب دنگی در کشور تشخیص داده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری تب دنگی، که به‌وسیله پشه‌های آلوده به ویروس دنگی منتقل می‌شود، به‌شدت با شرایط مرطوب و تجمع آب‌های راکد مرتبط است. در پی بارش‌های شدید و سیلاب‌هایی که ماه‌های قبل در امارات رخ داده بود، محیط‌های مناسبی برای رشد و تکثیر پشه‌ها ایجاد شد و به تبع آن، پشه‌های آلوده به ویروس وارد کشور ما نیز شدند که این موضوع خطر شیوع بیماری را افزایش داده است.

تب دنگی چگونه به انسان منتقل می‌شود؟

تب دنگی، در اثر گزش نوعی پشه موسوم به آئدس از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، هنگامی که این نوع پشه انسان مبتلا به بیماری را می‌گزد و از او خون‌خواری می‌کند ویروس دنگی از فرد به بدن پشه منتقل می‌شود و اگر این پشه فرد سالم دیگری را نیش بزند، او نیز مبتلا به تب دنگی خواهد شد.

ویژگی‌های پشه آئدس

خصوصیت پشه آئدس این است که از تعداد زیادی از افراد خونخواری می‌کند و می‌تواند بسیاری از افراد را مبتلا کند. تخم این پشه می‌تواند ۴۰۰ روز در خشکی زندگی کند و به محض بارش باران، تخم‌ها می‌توانند رشد کرده و تبدیل به پشه شوند. همچنین این پشه در برابر سموم بسیار مقاوم است.

از آنجا که بهترین مکان برای رشد پشه در لاستیک‌های مستعمل و آب‌های راکد است، بهترین راه برای کنترل این پشه، بهسازی محیط و بهترین راهکار برای پیشگیری از قرار گرفتن در معرض پشه‌های آئدس، استفاده از مواد دافع حشرات و پوشیدن لباس‌های آستین بلند یا استفاده از توری‌های پنجره در مناطق آلوده است.

آخرین وضعیت تب دنگی در ایران

براساس گزارش نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۲ بهمن ماه بالغ بر ۱۰۹۴ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. ۸۸۳ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۳ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۷۰ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده‌اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند.

۱۲ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی و تشخیص داده شده‌اند. این بیماران در شهرستان‌های شهرکرد، مشکین شهر، اصفهان، ایرانشهر، زاهدان و اردبیل تشخیص داده شده‌اند که یک مورد از موارد تب دنگی همراه با مالاریا، بوده است.

پشه آئدس در کدام استان‌ها شناسایی شده است؟

در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->