فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت «۱۰۰ سال» زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد؛ بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ۷ استان از امروز بارانی و خنک می‌شوند تأمین محصولات ایمن برای بیماران سلیاکی کمبود ماما در پایگاه‌های بهداشتی مشهد آیا مصرف شیر مادر باعث افزایش زردی نوزاد می‌شود؟ چگونه دلستر می‌تواند به پرپشت شدن مو کمک کند؟ ابراز نگرانی تأمین اجتماعی از روند رو‌به افزایش بازنشستگی‌های زودهنگام در مشاغل سخت و زیان‌آور فشار خون بالا و دیابت در مردان کُشنده‌تر است حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد
سرخط خبرها

ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی

  • کد خبر: ۳۱۲۸۶۵
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی
دانشمندان واکسنی برای پیشگیری از شیوع همه‌گیری جهانی بعدی می‌سازند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) گام‌های مهمی در توسعه واکسنی برداشته‌اند که می‌تواند در برابر انواع در حال ظهور ویروس SARS-CoV-۲ که ویروس مسئول ایجاد بیماری کووید-۱۹ است و همچنین کروناویروس‌های مرتبط به نام ساربکوویروس (sarbecoviruses) محافظت کند.

این ویروس‌ها می‌توانند از حیوانات به انسان‌ها سرایت کنند و نگرانی‌های بهداشت عمومی جهانی را افزایش دهند.

به نقل از اس‌ای، ویروس SARS-CoV-۲ تنها ویروس در خانواده ساربکوویروس نیست. این خانواده از ویروس‌ها همچنین شامل ویروس «سارس» است که در اوایل دهه ۲۰۰۰ باعث شیوع گسترده‌ای شد.

سویه‌های کنونی که در حیات وحش، به‌ویژه خفاش‌ها و پستانداران مختلف در گردش هستند، به طور بالقوه می‌توانند انسان‌ها را در آینده آلوده کنند.

محققان برای مقابله با این تهدید، واکسن جدیدی طراحی کرده‌اند که از تکنیک‌های پیشرفته ایمنی‌شناسی و مدل‌های محاسباتی استفاده می‌کند.

سنگ بنای این واکسن ابتکاری، استفاده از نانوذرات است. این تیم با اتصال حداکثر هشت نسخه مجزا از پروتئین‌های متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD‌ها به این نانوذرات، واکسنی ایجاد کرده است که تولید آنتی‌بادی‌هایی را که مناطق RBD را هدف قرار می‌دهند و به طور قابل‌توجهی در بین سویه‌های مختلف ویروسی پایدار می‌مانند، ایجاد کرده است.

این طرح به طور قابل توجهی احتمال جهش‌های ویروسی را که می‌توانند از پاسخ ایمنی ایجاد شده توسط واکسن‌ها فرار کنند، کاهش می‌دهد.

پروفسور آروپ کی چاکرابورتی (Arup K. Chakraborty)، استاد مؤسسه جان‌ام. دویچ در MIT و یکی از اعضای مؤسسه مهندسی و علوم پزشکی MIT و مؤسسه راگون (Ragon) و دانشگاه هاروارد می‌گوید: این پروژه نشان می‌دهد که چگونه ادغام روش‌های محاسباتی با تحقیقات ایمنی‌شناسی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

چاکرابورتی و پاملا بیورکمن (Pamela Bjorkman)، استادان زیست‌شناسی و مهندسی بیولوژیکی در مؤسسه فناوری کالیفرنیا و نویسندگان ارشد این مطالعه پیشگامانه هستند که به تازگی در مجله Cell منتشر شده است.

این پژوهش توسط اریک وانگ (Eric Wang)، دانشجوی دکترا در مؤسسه فناوری کالیفرنیا، با کمک دکتر الکساندر کوهن (Alexander Cohen) و یک دانشجو به نام لوئیس کالدرا (Luis Caldera) رهبری شد.

این تحقیق بر اساس تلاش‌های قبلی به رهبری بیورکمن و کوهن انجام شده است که نانوذره‌ای ایجاد کردند که هشت پروتئین RBD مختلف ساربکوویروس را نشان می‌دهد.

پروتئین متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD، بخش مهمی از پروتئین سنبله ویروسی است که ورود ویروس به سلول‌های میزبان را تسهیل می‌کند و هدف اصلی آنتی‌بادی‌های محافظ است.

به طور معمول، نواحی درون RBD که می‌توانند جهش پیدا کنند، بیشتر به آنتی‌بادی‌های سنتی ناشی از واکسن حساس هستند.

آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط واکسن‌های mRNA کووید-۱۹ کنونی، این مناطق متغیر و به‌راحتی قابل دسترسی را هدف قرار می‌دهند که دلیل اصلی این است که چرا به‌روزرسانی‌ها اغلب برای مقابله با سویه‌های جدید مورد نیاز است.

در مقابل، هدف این واکسن جدید، تحریک تولید آنتی‌بادی‌هایی است که مناطق مشترک و پایدار درون RBD‌هایی را که احتمال جهش کمتری دارند، هدف قرار می‌دهند. این رویکرد گسترده‌تر می‌تواند حفاظت پایدارتری در برابر ساربکوویروس‌های مختلف ایجاد کند.

مکانیسم پشت این واکسن شامل تحریک سلول‌های B است که گیرنده‌هایی را ایجاد می‌کنند که به آنتی‌بادی تبدیل می‌شوند.

این گیرنده‌ها برای فعالیت مؤثر، بهترین عملکرد را در هنگام مواجهه با چندین نسخه از یک آنتی‌ژن برای اتصال دارند. متأسفانه مناطق حفاظت‌شده RBD‌ها کمتر در دسترس هستند و باعث می‌شود سلول‌های B اغلب مناطق متغیرتر را هدف قرار دهند.

این واکسن نانوذراتی، ۶۰ نسخه RBD از هشت آربوویروس مرتبط را برای مقابله با این چالش ترکیب می‌کند.

تنوع پروتئین‌های نمایش داده شده بر روی هر نانوذره، احتمال احاطه RBD‌های یکسان را به حداقل می‌رساند و این احتمال را افزایش می‌دهد که یک گیرنده سلول B به طور مؤثر مناطق حفاظت شده را شناسایی کند و به آنها متصل شود.

کوهن توضیح می‌دهد: ایده پشت واکسن ما این است که با استفاده از چندین RBD مختلف روی نانوذره، بتوانیم سلول‌های B را انتخاب کنیم که می‌توانند مناطق حفاظت‌شده مشترک را شناسایی کنند و به آن واکنش نشان دهند. این در نهایت منجر به پاسخ آنتی‌بادی متقاطع‌تر می‌شود و می‌تواند راه را برای اثرات محافظتی گسترده‌تر هموار کند.

نتایج امیدوارکننده از مطالعات حیوانی نشان داده است که این واکسن، پاسخ قوی آنتی‌بادی را در برابر طیف وسیعی از انواع ویروس SARS-CoV-۲ و سایر ساربکوویروس‌ها القاء می‌کند.

این واکسن همچنین زمانی که حیوانات با ویروس SARS-CoV-۲ و ویروس اصلی سارس به چالش کشیده می‌شوند، محافظت ایجاد می‌کند.

محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا به دنبال تحقیقات قبلی منتشر شده در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، با آزمایشگاه چاکرابورتی در MIT برای کشف روش‌های محاسباتی و کشف ترکیب‌های RBD که می‌تواند پاسخ‌های آنتی‌بادی قوی‌تری را در برابر انتخاب متنوعی از ساربکوویروس‌ها ایجاد کند، همکاری کرد.

این پروژه شامل دو استراتژی اصلی بود. اول غربالگری محاسباتی در مقیاس بزرگ از جهش‌های بالقوه در RBD ویروس SARS-CoV-۲ و دوم ارزیابی انواع RBD طبیعی موجود در ساربکوویروس‌ها.

در رویکرد اول، این تیم با سویه SARS-CoV-۲ اصلی شروع کرد و حدود ۸۰۰ هزار توالی را با معرفی تغییرات در مکان‌هایی که بر اتصال آنتی‌بادی تأثیر می‌گذارند، توسعه دادند.

در حالی که مبارزه با کووید-۱۹ ادامه دارد، این کار پیشگامانه بر اهمیت تحقیق و نوآوری مداوم در تولید واکسن برای جلوتر ماندن از تهدیدات ویروسی در حال تکامل تأکید می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->