معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی

  • کد خبر: ۳۱۲۸۶۵
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی
دانشمندان واکسنی برای پیشگیری از شیوع همه‌گیری جهانی بعدی می‌سازند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) گام‌های مهمی در توسعه واکسنی برداشته‌اند که می‌تواند در برابر انواع در حال ظهور ویروس SARS-CoV-۲ که ویروس مسئول ایجاد بیماری کووید-۱۹ است و همچنین کروناویروس‌های مرتبط به نام ساربکوویروس (sarbecoviruses) محافظت کند.

این ویروس‌ها می‌توانند از حیوانات به انسان‌ها سرایت کنند و نگرانی‌های بهداشت عمومی جهانی را افزایش دهند.

به نقل از اس‌ای، ویروس SARS-CoV-۲ تنها ویروس در خانواده ساربکوویروس نیست. این خانواده از ویروس‌ها همچنین شامل ویروس «سارس» است که در اوایل دهه ۲۰۰۰ باعث شیوع گسترده‌ای شد.

سویه‌های کنونی که در حیات وحش، به‌ویژه خفاش‌ها و پستانداران مختلف در گردش هستند، به طور بالقوه می‌توانند انسان‌ها را در آینده آلوده کنند.

محققان برای مقابله با این تهدید، واکسن جدیدی طراحی کرده‌اند که از تکنیک‌های پیشرفته ایمنی‌شناسی و مدل‌های محاسباتی استفاده می‌کند.

سنگ بنای این واکسن ابتکاری، استفاده از نانوذرات است. این تیم با اتصال حداکثر هشت نسخه مجزا از پروتئین‌های متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD‌ها به این نانوذرات، واکسنی ایجاد کرده است که تولید آنتی‌بادی‌هایی را که مناطق RBD را هدف قرار می‌دهند و به طور قابل‌توجهی در بین سویه‌های مختلف ویروسی پایدار می‌مانند، ایجاد کرده است.

این طرح به طور قابل توجهی احتمال جهش‌های ویروسی را که می‌توانند از پاسخ ایمنی ایجاد شده توسط واکسن‌ها فرار کنند، کاهش می‌دهد.

پروفسور آروپ کی چاکرابورتی (Arup K. Chakraborty)، استاد مؤسسه جان‌ام. دویچ در MIT و یکی از اعضای مؤسسه مهندسی و علوم پزشکی MIT و مؤسسه راگون (Ragon) و دانشگاه هاروارد می‌گوید: این پروژه نشان می‌دهد که چگونه ادغام روش‌های محاسباتی با تحقیقات ایمنی‌شناسی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

چاکرابورتی و پاملا بیورکمن (Pamela Bjorkman)، استادان زیست‌شناسی و مهندسی بیولوژیکی در مؤسسه فناوری کالیفرنیا و نویسندگان ارشد این مطالعه پیشگامانه هستند که به تازگی در مجله Cell منتشر شده است.

این پژوهش توسط اریک وانگ (Eric Wang)، دانشجوی دکترا در مؤسسه فناوری کالیفرنیا، با کمک دکتر الکساندر کوهن (Alexander Cohen) و یک دانشجو به نام لوئیس کالدرا (Luis Caldera) رهبری شد.

این تحقیق بر اساس تلاش‌های قبلی به رهبری بیورکمن و کوهن انجام شده است که نانوذره‌ای ایجاد کردند که هشت پروتئین RBD مختلف ساربکوویروس را نشان می‌دهد.

پروتئین متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD، بخش مهمی از پروتئین سنبله ویروسی است که ورود ویروس به سلول‌های میزبان را تسهیل می‌کند و هدف اصلی آنتی‌بادی‌های محافظ است.

به طور معمول، نواحی درون RBD که می‌توانند جهش پیدا کنند، بیشتر به آنتی‌بادی‌های سنتی ناشی از واکسن حساس هستند.

آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط واکسن‌های mRNA کووید-۱۹ کنونی، این مناطق متغیر و به‌راحتی قابل دسترسی را هدف قرار می‌دهند که دلیل اصلی این است که چرا به‌روزرسانی‌ها اغلب برای مقابله با سویه‌های جدید مورد نیاز است.

در مقابل، هدف این واکسن جدید، تحریک تولید آنتی‌بادی‌هایی است که مناطق مشترک و پایدار درون RBD‌هایی را که احتمال جهش کمتری دارند، هدف قرار می‌دهند. این رویکرد گسترده‌تر می‌تواند حفاظت پایدارتری در برابر ساربکوویروس‌های مختلف ایجاد کند.

مکانیسم پشت این واکسن شامل تحریک سلول‌های B است که گیرنده‌هایی را ایجاد می‌کنند که به آنتی‌بادی تبدیل می‌شوند.

این گیرنده‌ها برای فعالیت مؤثر، بهترین عملکرد را در هنگام مواجهه با چندین نسخه از یک آنتی‌ژن برای اتصال دارند. متأسفانه مناطق حفاظت‌شده RBD‌ها کمتر در دسترس هستند و باعث می‌شود سلول‌های B اغلب مناطق متغیرتر را هدف قرار دهند.

این واکسن نانوذراتی، ۶۰ نسخه RBD از هشت آربوویروس مرتبط را برای مقابله با این چالش ترکیب می‌کند.

تنوع پروتئین‌های نمایش داده شده بر روی هر نانوذره، احتمال احاطه RBD‌های یکسان را به حداقل می‌رساند و این احتمال را افزایش می‌دهد که یک گیرنده سلول B به طور مؤثر مناطق حفاظت شده را شناسایی کند و به آنها متصل شود.

کوهن توضیح می‌دهد: ایده پشت واکسن ما این است که با استفاده از چندین RBD مختلف روی نانوذره، بتوانیم سلول‌های B را انتخاب کنیم که می‌توانند مناطق حفاظت‌شده مشترک را شناسایی کنند و به آن واکنش نشان دهند. این در نهایت منجر به پاسخ آنتی‌بادی متقاطع‌تر می‌شود و می‌تواند راه را برای اثرات محافظتی گسترده‌تر هموار کند.

نتایج امیدوارکننده از مطالعات حیوانی نشان داده است که این واکسن، پاسخ قوی آنتی‌بادی را در برابر طیف وسیعی از انواع ویروس SARS-CoV-۲ و سایر ساربکوویروس‌ها القاء می‌کند.

این واکسن همچنین زمانی که حیوانات با ویروس SARS-CoV-۲ و ویروس اصلی سارس به چالش کشیده می‌شوند، محافظت ایجاد می‌کند.

محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا به دنبال تحقیقات قبلی منتشر شده در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، با آزمایشگاه چاکرابورتی در MIT برای کشف روش‌های محاسباتی و کشف ترکیب‌های RBD که می‌تواند پاسخ‌های آنتی‌بادی قوی‌تری را در برابر انتخاب متنوعی از ساربکوویروس‌ها ایجاد کند، همکاری کرد.

این پروژه شامل دو استراتژی اصلی بود. اول غربالگری محاسباتی در مقیاس بزرگ از جهش‌های بالقوه در RBD ویروس SARS-CoV-۲ و دوم ارزیابی انواع RBD طبیعی موجود در ساربکوویروس‌ها.

در رویکرد اول، این تیم با سویه SARS-CoV-۲ اصلی شروع کرد و حدود ۸۰۰ هزار توالی را با معرفی تغییرات در مکان‌هایی که بر اتصال آنتی‌بادی تأثیر می‌گذارند، توسعه دادند.

در حالی که مبارزه با کووید-۱۹ ادامه دارد، این کار پیشگامانه بر اهمیت تحقیق و نوآوری مداوم در تولید واکسن برای جلوتر ماندن از تهدیدات ویروسی در حال تکامل تأکید می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->