ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۲۴ درصدی حیوان‌گزیدگی در نیشابور

  • کد خبر: ۳۱۲۹۶۷
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
افزایش ۲۴ درصدی حیوان‌گزیدگی در نیشابور
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان موارد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ۲۴ درصد افزایش یافته است و ماهانه حدود ۳۶۰ مورد گزش توسط حیوان در این مناطق ثبت و گزارش می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی اکبر محمدی افزود: در ۹ ماهه امسال سه هزار و ۲۴۷ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی رخ داده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲ هزار و ۶۰۹ مورد بوده افزایش داشته است.

وی ادامه داد: ۷۵ درصد معادل ۲ هزار و ۴۶۶ مورد از موارد حیوان گزیدگی امسال مربوط به شهر نیشابور و بقیه مربوط به سایر شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بوده است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تمام افراد مراجعه کننده به مراکز هاری زیر پوشش این دانشگاه مراقبت کامل دریافت کرده‌اند و پیگیری‌های لازم برای همه انجام شده است.

عدم ثبت حتی یک مورد هاری انسانی در نیشابور

محمدی افزود: همچنین از این تعداد حیوان گزیدگی امسال، ۲ مورد توسط حیوان مبتلا به هاری اتفاق افتاده که از این موارد هیچ مورد ابتلا یا مرگ هاری انسانی اتفاق نیفتاده که علت آن کنترل موارد گزش، ارائه آموزش به جمعیت زیر پوشش و تزریق به موقع واکسن به افراد مشکوک بوده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که در ۹ ماهه سال گذشته از موارد حیوان گزیدگی ها، پنج مورد توسط حیوان مبتلا به هاری ثبت و گزارش شده است که علیرغم این آمار حتی یک مورد ابتلای انسانی یا مرگ ناشی از هاری نداشته‌ایم.

این مسوول اضافه کرد: توصیه می‌شود افراد در صورت گزش توسط حیوانات بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمان هاری مراجعه کنند چرا که در این مراکز، تمام موارد حیوان گزیدگی به صورت کامل پیگیری می‌شوند و درمان موضعی، تزریق واکسن و در صورت نیاز دریافت سرم و سرم تراپی انجام می‌شود.

۹۹ درصد حیوان گزیدگی‌ها مربوط به سگ و گربه است

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که حدود ۹۹ درصد گزیدگی‌ها را سگ و گربه و بقیه را سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی انجام می‌دهند گفت: بیشترین تعداد گزش امسال به ترتیب ۶۵ درصد مربوط به سگ‌ها و ۳۳ درصد مربوط به گربه‌ها و یک درصد مربوط به سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی بوده است.

محمدی افزود: بیشتر موارد حیوان گزیدگی در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها و در بیشتر موارد توسط سگ اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: بیماری‌های بسیار زیادی از حیوانات به انسان منتقل می‌شود که مهمترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.

ثبت ماهانه حدود ۳۶۰حیوان گزیدگی

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: هم اینک ماهانه حدود ۳۶۰ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش می‌شود که این آمار به علت تمایل مردم به نگهداری حیوان خانگی و عدم آگاهی آنها در حال افزایش است.

محمدی افزود: مردم باید آموزش ببینند و نحوه برخورد با حیوانات را برای پیشگیری از حیوان گزیدگی بیاموزند و در صورت گزش به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند.

وی ادامه داد: کنترل بیماری هاری در سگ‌های صاحب‌دار با دامپزشکی، کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد با شهرداری و کنترل هاری در وحوش با سازمان محیط زیست است.

فعال بودن پنج مرکز درمان و پیشگیری هاری

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: هم اینک پنج واحد درمان و پیشگیری هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به صورت شبانه روزی فعال است که از این تعداد سه واحد در نیشابور (چکنه، کلاته محمدجان و نیشابور) و ۲ واحد در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه (زبرخان و فیروزه) فعال است.

محمدی افزود: هزینه درمان کامل هاری شامل تزریق واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی بین ۶۵ میلیون ریال است که در مراکز درمان هاری به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی با بیان این که بیماری هاری یک بیماری صد در صد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارند ادامه داد: این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما بعد از ابتلای فرد، بیماری، درمان ندارد و فرد، محکوم به مرگ است و بهترین زمان مراجعه افرادی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند به مراکز درمان هاری ۲۴ساعت اولیه بعد از گزش است.

مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان «نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه» خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->