انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۱۳ سال دیگر در سی اسفندماه خورشیدگرفتگی کلی در ایران خواهیم داشت

  • کد خبر: ۳۱۳۰۷
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۸
۱۳ سال دیگر در سی اسفندماه خورشیدگرفتگی کلی در ایران خواهیم داشت
یک کارشناس نجوم گفت: یک خورشیدگرفتگی کلی ۲۱ سال پیش رخ داد و سیزده سال آینده و در سال ۱۴۱۲ در سی ام اسفندماه خورشیدگرفتگی کلی بعدی در ایران به وقوع می‌پیوند
به گزارش شهرآرانیوز، خورشیدگرفتگی یکی از تماشایی‌ترین رویداد نجومی است که بیشتر مردم در زندگی خود تجربه می‌کنند. اول تیرماه ۹۹ خورشیدگرفتگی حلقوی در ایران به وقوع پیوست. این رویداد زمانی رخ می‌دهد که ماه بیشترین فاصله را از زمین دارد و در نتیجه کوچک‌تر به نظر می‌رسد و سایه آن نیز کوچک‌تر است و نمی‌تواند کل خورشید را بپوشاند و یک حلقه نورانی از دور خورشید روشن می‌ماند.

فرهنگسرای مجازی به همت مرکز آموزش نجوم ادیب وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان ویژه برنامه آنلاین رصد زنده خورشیدگرفتگی اول تیر را برگزار کرد.

علی ایمانیان در حاشیه برنامه ویژه آنلاین رصد زنده خورشیدگرفتگی اول تیر، در گفتگو با خبرنگار مهر، تفاوت خورشیدگرفتگی کلی و حلقوی را توضیح داد و گفت: هرگاه ماه از میان زمین و خورشید عبور کند و سایه ماه روی قسمتی از زمین بیفتد هم اختفا خورشید توسط ماه و هم گرفت زمین توسط ماه رخ داده است.

وی افزود: در خورشیدگرفتگی حلقوی قرص ماه روی قرص خورشید قرار می‌گیرد، اما نمی‌تواند آن را کامل بپوشاند و حلقه‌ای از نور خورشید باقی می‌ماند، اما در گرفت کلی قطر ظاهری ماه از قطر ظاهری خورشید بیشتر است و روی قرص خورشید را می‌پوشاند.

این رصدگر با اشاره به مطالعات بر روی خورشیدگرفتگی تصریح کرد: پدیده‌هایی که در لحظات پیش و پس از گرفت کلی خورشید به صورت پرتو نوری از خورشید از کنار لبه قرص تاریک ماه دیده می‌شود، حلقه الماس نام دارد که به همراه تورفتگی‌ها و انحراف‌های لبه ماه از شکل دایره کامل، شبیه دانه‌های تسبیح ایجاد می‌کند و همچنین تاج خورشید از رویداد‌هایی است که در گرفت کامل خورشید قابل مشاهده و بررسی است و در خورشیدگرفتگی حلقوی مشهود نیست.

بیشترین خورشید گرفتگی حلقوی در سیستان و بلوچستان رصد شد

ایمانیان بیشترین رصد خورشیدگرفتگی حلقوی یکم تیرماه را در مرز استان سیستان و بلوچستان با پاکستان اعلام کرد و افزود: کمترین رصد این نوع خورشیدگرفتگی در شمال غربی کشور و در استان آذربایجان شرقی دیده شد و در استان اصفهان در ساعت ده صبح قابل رصد بود.

سال ۱۴۱۲ خورشیدگرفتگی کلی در ایران

وی اشاره‌ای هم به گرفت کلی سال ۱۳۷۸ داشت و اظهار داشت: یک خورشیدگرفتگی کلی ۲۱ سال پیش رخ داد و سیزده سال آینده و در سال ۱۴۱۲ در سی ام اسفندماه خورشیدگرفتگی کلی بعدی در ایران به وقوع می‌پیوندد که نوار سایه آن در شهرستان مرودشت و تخت جمشید خواهد بود.

این رصدگر بیان داشت: اگر مدار ماه به طور کامل بر مدار زمین منطبق بود در ابتدای هر ماه قمری شاهد یک خورشیدگرفتگی کلی بودیم، اما با توجه به انحراف ۵ درجه‌ای مدار ماه باید مدت‌ها منتظر خورشیدگرفتگی در منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم باشیم که همین بر جذابیت این پدیده زیبا می‌افزاید.

وی به خرافات مربوط به پدیده خورشیدگرفتگی پایان داد و گفت: تنها تأثیری که خورشیدگرفتگی کامل دارد میزان مد دریا برای لحظاتی افزایش می‌یابد که احتمال می‌رود بر فعالیت گسل‌ها هم بی تأثیر نباشد.

رصد خورشید گرفتگی با چشم غیرمسلح؛ ممنوع

ایمانیان برای رصد خورشیدگرفتگی با چشم غیرمسلح هم توصیه‌هایی داشت و گفت: برای رصد خورشیدگرفتگی از دوربین تلفن همراه استفاده نشود؛ لازم است فیلتر بر روی ورودی تلسکوپ و عدسی شیئی دوربین نصب شود؛ چنانچه این فیلتر در خروجی تلسکوپ نصب شود می‌تواند شبکیه چشم را نابود کند و در یک لحظه کوری ایجاد شود.
منبع:عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->