انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان

  • کد خبر: ۳۱۳۲۷۰
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۰
ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان
یک شرکت دانش‌بنیان در کشور موفق به طراحی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی با هدف احیای حس شنوایی ناشنوایان شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این شرکت دانش‌بنیان که حوزه اصلی کاری آن معطوف به مشکلات شنوایی است، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و از همان زمان، ارتباط خود را به طور پیوسته با پایگاه‌های تحقیقاتی دانشگاهی حفظ کرده است تا بر لبه دانش قدم بردارد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این مجموعه با اتکا بر بهره‌مندی از طیف گسترده‌ای از علوم مهندسی الکترونیک، نرم‌افزار و مهندسی پزشکی نتایج درخشانی را به دست آورده و با تعامل با متخصصین این حوزه‌ها توانسته تاثیرگذاری اجتماعی خود را مد نظر قرار دهد و با درک عمیق مشکلات اصلی این حوزه، راهکار‌های درخوری را عرضه کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: بومی‌سازی فناوری کاشت حلزون شنوایی و ثبت اختراع بین‌المللی (US patent) دستگاه‌های تحریک الکتریکی و صوتی، منطبق با استاندارد‌های بین‌المللی طراحی، تولید و روانه بازار شده است.

سمیرا کوشکستانی در معرفی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی به عنوان محصول دانش‌بنیان این شرکت گفت: این ریزتراشه‌ها در واقع بخشی از یک محصول بزرگ‌تر تحت عنوان سیستم کاشت حلزونی هستند که البته به شکل مستقل هم قابلیت ارائه برای کاربری‌های تحریک الکتریکی را دارد.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزون شنوایی چندکاناله از بخش‌های مختلف تشکیل می‌شود، افزود: واحد داخلی که بایستی در داخل بدن کار گذاشته شود، متشکل از بخش‌های آرایه الکترود و گیرنده الکترونیکی و ریزتراشه تحریک‌کننده است.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود:آرایه الکترودی بسته به تعداد کانال‌های تحریک از تعداد مشخصی سیم تشکیل شده که هر کدام به یک پایانه منتهی می‌شود و وظیفه اعمال سیگنال جریان الکتریکی را به سلول‌های شنوایی به عهده دارد. با توجه به بافت درتماس با آرایه الکترودی، این آرایه بایستی در یک غلاف منعطف و زیست‌سازگار پوشش‌دهی و بسته‌بندی شود.

وی ادامه داد: بخش بیرونی سیستم نیز از میکروفن و مدار‌های تقویت و پیش‌پردازش، پردازشگر صوت-گفتار و فرستنده RF تشکیل شده که مجموعه بخش بیرونی و درونی سیگنال صوتی و گفتار را به پالس‌های تحریک الکتریکی قابل اعمال به اعصاب شنوایی تبدیل می‌کند.

به گفته کوشکستانی، کل پروژه سیستم کاشت حلزونی و به تبع آن همچنین ریزتراشه نیز با مشخصه‌های مخصوص به خود هم برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده‌اند.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزونی، اکنون تنها ابزاری است که می‌تواند با استفاده از جریان‌های الکتریکی و تحریک مستقیم عصب شنوایی، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند، تصریح کرد: کاشت حلزون به عنوان موفق‌ترین نمونه پروتز عصبی، باعث ایجاد حس شنوایی در بیش از یک میلیون نفر تا سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان شده که بخش قابل توجهی از این افراد هم‌اکنون قادر به مکالمه در سطح طبیعی هستند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون برخی محصولات مشابه از جمله محصول شرکت آمریکایی Advanced bionics، شرکت اتریشی Med-EL، شرکت استرالیایی Cochlear در ایران عرضه می‌شود، افزود: در این بین ما نیز موفق شده‌ایم نسل سوم و مدل یکپارچه بخش بیرونی سیستم کاشت حلزون شنوایی را برای کمک به ناشنوایان توسعه دهیم و استاندارد‌های مربوط به این محصول را در کلاس خطر D دریافت کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->