رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان

  • کد خبر: ۳۱۳۲۷۰
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۰
ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان
یک شرکت دانش‌بنیان در کشور موفق به طراحی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی با هدف احیای حس شنوایی ناشنوایان شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این شرکت دانش‌بنیان که حوزه اصلی کاری آن معطوف به مشکلات شنوایی است، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و از همان زمان، ارتباط خود را به طور پیوسته با پایگاه‌های تحقیقاتی دانشگاهی حفظ کرده است تا بر لبه دانش قدم بردارد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این مجموعه با اتکا بر بهره‌مندی از طیف گسترده‌ای از علوم مهندسی الکترونیک، نرم‌افزار و مهندسی پزشکی نتایج درخشانی را به دست آورده و با تعامل با متخصصین این حوزه‌ها توانسته تاثیرگذاری اجتماعی خود را مد نظر قرار دهد و با درک عمیق مشکلات اصلی این حوزه، راهکار‌های درخوری را عرضه کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: بومی‌سازی فناوری کاشت حلزون شنوایی و ثبت اختراع بین‌المللی (US patent) دستگاه‌های تحریک الکتریکی و صوتی، منطبق با استاندارد‌های بین‌المللی طراحی، تولید و روانه بازار شده است.

سمیرا کوشکستانی در معرفی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی به عنوان محصول دانش‌بنیان این شرکت گفت: این ریزتراشه‌ها در واقع بخشی از یک محصول بزرگ‌تر تحت عنوان سیستم کاشت حلزونی هستند که البته به شکل مستقل هم قابلیت ارائه برای کاربری‌های تحریک الکتریکی را دارد.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزون شنوایی چندکاناله از بخش‌های مختلف تشکیل می‌شود، افزود: واحد داخلی که بایستی در داخل بدن کار گذاشته شود، متشکل از بخش‌های آرایه الکترود و گیرنده الکترونیکی و ریزتراشه تحریک‌کننده است.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود:آرایه الکترودی بسته به تعداد کانال‌های تحریک از تعداد مشخصی سیم تشکیل شده که هر کدام به یک پایانه منتهی می‌شود و وظیفه اعمال سیگنال جریان الکتریکی را به سلول‌های شنوایی به عهده دارد. با توجه به بافت درتماس با آرایه الکترودی، این آرایه بایستی در یک غلاف منعطف و زیست‌سازگار پوشش‌دهی و بسته‌بندی شود.

وی ادامه داد: بخش بیرونی سیستم نیز از میکروفن و مدار‌های تقویت و پیش‌پردازش، پردازشگر صوت-گفتار و فرستنده RF تشکیل شده که مجموعه بخش بیرونی و درونی سیگنال صوتی و گفتار را به پالس‌های تحریک الکتریکی قابل اعمال به اعصاب شنوایی تبدیل می‌کند.

به گفته کوشکستانی، کل پروژه سیستم کاشت حلزونی و به تبع آن همچنین ریزتراشه نیز با مشخصه‌های مخصوص به خود هم برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده‌اند.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزونی، اکنون تنها ابزاری است که می‌تواند با استفاده از جریان‌های الکتریکی و تحریک مستقیم عصب شنوایی، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند، تصریح کرد: کاشت حلزون به عنوان موفق‌ترین نمونه پروتز عصبی، باعث ایجاد حس شنوایی در بیش از یک میلیون نفر تا سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان شده که بخش قابل توجهی از این افراد هم‌اکنون قادر به مکالمه در سطح طبیعی هستند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون برخی محصولات مشابه از جمله محصول شرکت آمریکایی Advanced bionics، شرکت اتریشی Med-EL، شرکت استرالیایی Cochlear در ایران عرضه می‌شود، افزود: در این بین ما نیز موفق شده‌ایم نسل سوم و مدل یکپارچه بخش بیرونی سیستم کاشت حلزون شنوایی را برای کمک به ناشنوایان توسعه دهیم و استاندارد‌های مربوط به این محصول را در کلاس خطر D دریافت کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->