برگزاری پویش سراسری درختکاری در بوستان‌های بانوان شهر مشهد رئیس سازمان بهزیستی: تا پایان سال ۱۴۰۳ حتی یک فرد دارای معلولیت بدون ویلچر نخواهد ماند کشف ۱۵۴ تن برنج احتکارشده در مشهد (۹ اسفند ۱۴۰۳) توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران در ماه رمضان دادستان مشهد: نظارت‌ها بر اراضی ملی و منابع طبیعی در آستانه بهار ۱۴۰۴ تشدید شود درباره کینه‌توزی که روح و روان را می‌آزارد | کینه به دوش آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور (۹ اسفند ۱۴۰۳) میزان صرفه‌جویی مصرف گاز خراسان رضوی در روز‌های سرد ۱۴۰۳ سالانه ۷۰۰۰ عضو قابل‌اهدا در کشورمان خاک می‌شود! بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات واکسنی امیدبخش برای سرطان پانکراس نقش وکلا و اداره کل حقوقی شهرداری در تحقق حکمرانی شهر قانون‌مدار درباره شبکه فرسوده انتقال آب مشهد و آبی که در روزهای کم‌آبی از دست می‌رود | چکه‌های بی‌پایان ماجرای تخلیه بیمارستان زینبیه شیراز چه بود؟ نقشه زیرکانه پلیس مشهد، سارقان را زمین گیر کرد دیدار مشاور وزیر آموزش و پرورش عراق با کاظمی (۹ اسفند ۱۴۰۳) درج نشان اهدای‌عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۹ اسفند ۱۴۰۳) | بارش پراکنده باران در برخی نقاط استان آیا رفلاکس معده در نوزادان ناشی از یک مشکل جدی است؟ آیا میوه‌ها و سبزیجات با پوست مغذی‌ترند؟ هوای سرد در کشور تا اواسط هفته آینده ماندگار است (۹ اسفند ۱۴۰۳) «رژیم فستینگ» چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟ نزاع مرگ‌بار در مشهد به‌خاطر دختر ۱۵ساله سالم‌ترین نوشیدنی‌ها برای کودکان کدام‌اند؟ مهم‌ترین علامت سرطان پروستات تغییر شرایط ادراری است مدارسِ تعطیل و درس‌های ناتمام | تأثیرات تصمیمات حوزه انرژی بر کیفیت آموزش دانش‌آموزان هوش مصنوعی چه کمکی به داروسازی می‌کند؟ سقوط پژو از روی پل هوایی در زاهدان با سه فوتی (۸ اسفند ۱۴۰۳) نامه معلولان به کمیسیون‌های تخصصی مجلس کشف سلاح و محموله‌های انفجاری از یک گروهک تروریستی در سیستان و بلوچستان (۸ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خبر‌های نویدبخش برای درمان نوروبلاستوما در کودکان

  • کد خبر: ۳۰۶۹۶۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
خبر‌های نویدبخش برای درمان نوروبلاستوما در کودکان
فرآورده دارویی مبتنی بر سلول‌های کشنده طبیعی روش نوین درمان تومور‌های مغزی در بزرگسالان و کودکان است که از سوی محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شد و به گفته آنها این روش نویدبخش در فاز کارآزمایی بالینی نشان داد که تا ۶۰ درصد می‌تواند در درمان مبتلایان مؤثر باشد و با این دستاورد کارآزمایی بالینی بر روی ۱۰ کودک مبتلا به گلیوم‌های مغزی غیر قابل جراحی و گلیوم‌های مقاوم به درمان، انجام شده و تحت سلول درمانی با این سلول‌ها قرار گرفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، نیکوژن یک محصول سلولی آلوژن است که از دهنده سالم غیر خویشاوند گرفته شده و برای درمان بدخیمی‌های خونی و تومور‌های توپر استفاده می‌شود. این فرآورده داروی گرفته شده از سلول‌های فرد سالم دستاورد فناورانه یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که توانست یکی از برترین‌های بریکس شود و جایزه بریکس را از آن خود کند.

این فرآورده دارویی در درمان تومور‌های مغزی استفاده شده که نتایج حکایت از اثربخشی ۶۰ درصدی درمان این بیماران دارد.

مطالعه کارآزمایی بالینی فاز I سلول‌های نیکوژن در کودکان مبتلا به گلیوم‌های مغزی از سوی این شرکت دانش‌بنیان با همکاری پژوهشگاه رویان و مرکز رشد نمو کودکان بیمارستان رسول اکرم، فاز دیگر این تحقیقات محققان است.

در این طرح ۱۰ کودک مبتلا به گلیوم‌های مغزی غیر قابل جراحی و گلیوم‌های مقاوم به درمان، تحت سلول درمانی با سلول‌های نیکوژن قرار گرفتند و عوارض ناشی از تزریق سلول‌ها و اثرات درمانی آن در کاهش تومور بررسی می‌شود.

نوروبلاستوما یک نوع تومور عصبی است که عمدتا در کودکان مشاهده می‌شود و سومین سرطان شایع در کودکان بعد از لوسمی و تومور‌های مغزی است.

روش‌های درمانی معمول مانند جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی تنها در بخشی از بیماران مؤثر است و در این زمینه نیاز مبرمی به روش‌های درمانی نوین و مؤثرتر احساس می‌شود. روش پیشنهادی این محققان مبتنی بر سلول‌های کشنده طبیعی است.

سلول‌های کشنده طبیعی بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند که به طور طبیعی توانایی شناسایی و نابودی سلول‌های سرطانی را دارند. از این سلول‌ها می‌توان در درمان سرطان‌ها استفاده کرد.

این شرکت در همکاری با پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق به اخذ مجوز کمیته اخلاق پزشکی برای اجرای کارآزمایی بالینی بررسی ایمنی و اثربخشی تزریق داخل وریدی سلول‌های کشنده طبیعی فعال در بیماران نوروبلاستوما عود کننده و مقاوم به درمان با ریسک بالا شد.

دلبر دانشجو، مسؤول فنی این شرکت دانش‌بنیان، محصولات تولیدی این شرکت را در زمینه درمان‌های نوین سرطان دانست و گفت: مهمترین محصول تولیدی ما فرآورده «نیکوژن» است که شامل سلول‌های کشنده طبیعی (Natural killer cell) هستند که از اهداکنندگان سالم، دریافت و به بیماران مبتلا به سرطان تزریق می‌شوند.

وی با بیان اینکه این طرح درمانی در فاز ۲ کارآزمایی‌های بالینی قرار دارد، اظهار کرد: این مطالعات بر روی بیماران مبتلا به تومور‌های مغزی های‌گرید (گرید ۳ و ۴) در حال انجام است و در آستانه دریافت مجوز برای فروش محصول قرار داریم.

دانشجو به جزئیات این روش درمانی نوین اشاره کرد و در این باره توضیح داد: Natural killer cell، یک نوع سلول‌های سیستم ایمنی بدن هستند که در بدن وجود دارند که ما این سلول‌ها را در فرم دارو تولید کردیم. این دارو حاوی سلول‌های کشنده طبیعی است که به دو صورت «سرنگ» و «بَگ» (کیسه) ارائه می‌دهیم.

به گفته وی نوع کیسه‌ای این فرآورده همانند سرم به بدن تزریق می‌شود و در نوع سرنگ برای تزریق داخل نخاع به بیماران مبتلا به تومور مغزی از سوی پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر فنی این شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: ما معتقدیم که این سلول‌های کشنده طبیعی در زمانی که بدن مبتلا به تومور‌های سرطانی هستند، نمی‌توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند؛ از این رو ما از یک فرد سالم، این سلول‌ها را دریافت کرده و در محیط آزمایشگاهی این سلول‌ها جداسازی و آماده‌سازی می‌شوند.

وی با بیان اینکه این سلول‌های استخراج شده در بانک سلولی این شرکت نگهداری می‌شوند، اظهار کرد: هر زمانی که پزشک دستور تزریق این سلول‌ها را به پزشکان بدهد، ما این سلول‌ها را ذوب و در اختیار پزشکان قرار می‌دهیم.

دانشجو خاطر نشان کرد: در حال حاضر کارآزمایی‌های بالینی ما بر روی تومور‌های مغزی (گلیو بلاستوما) است، ولی برای سایر سرطان‌ها نیز قابل است.

مدیر فنی این شرکت ادامه داد: در حال حاضر ما در فاز ۱ کارآزمایی بالینی برای بیماران مبتلا به «نوروبلاستوما» که نوعی تومور مغزی است که بیشتر کودکان درگیر آن هستند، قرار داریم.

وی نتایج به دست آمده از درمان‌های سلولی برای بیماران مبتلا به سرطان را امیدوارکننده توصیف و اظهار کرد: نتایج به دست آمده از کارآزمایی‌های بالینی، حکایت از اثربخشی ۶۰ درصدی دارد. بیماران مبتلا به تومور‌ها به ویژه مبتلایان به های‌گرید‌های تومور مغزی، بقای کمی دارند و بین ۱۲ تا ۱۵ ماه بقا دارند، ولی با این روش درمانی، بیمارانی داریم که ۳ تا ۴ سال است که بدن آنها از تومور پاک شده و یا در وضعیت پایدار قرار دارند و زندگی عادی خود را ادامه می‌دهند.

دانشجو با بیان اینکه این نتیجه بسیار امیدبخش است، گفت: از این رو سازمان غذا و دارو با ما همکاری دارد تا این فرآورده دارو در سطح وسیع توزیع شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->