صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

راهکاری کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل

  • کد خبر: ۳۱۳۹۶۲
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
راهکاری کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل
بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که پیشگیری یا درمان عفونت‌ها می‌تواند یک ابزار کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که واکسن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد ویروسی و دارو‌های ضد التهابی همگی با کاهش خطر زوال عقل مرتبط هستند.

این نتایج از این تصور حمایت می‌کند که زوال عقل رایج ممکن است توسط عفونت‌ها ایجاد شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی دکتر «بنجامین آندروود»، استادیار روانپزشکی در دانشگاه کمبریج، نوشت: «علل عفونی ویروسی و باکتریایی برای زوال عقل‌های رایج مرتبط شده‌است که از داده‌های اپیدمیولوژیک که عفونت را با خطر زوال عقل مرتبط می‌کند، پشتیبانی می‌کند.»

محققان افزودند: «دارو‌های ضد ویروسی به عنوان برخی از امیدوارکننده‌ترین دارو‌های هدفمند برای زوال عقل شناسایی شده‌اند.»

محققان برای این بررسی، ۱۴ مطالعه شامل بیش از ۱۳۰ میلیون نفر و ۱ میلیون مورد زوال عقل را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند آیا می‌توان دارو‌های موجود را برای کمک به درمان زوال عقل تغییر کاربری داد.

آندروود گفت: «ما برای کاهش سرعت پیشرفت زوال عقل، و نه برای جلوگیری از آن، به درمان‌های جدید نیاز داریم. اگر بتوانیم دارو‌هایی را پیدا کنیم که برای بیماری‌های دیگر مجوز دارند، آنگاه می‌توانیم آنها را وارد آزمایش کنیم و ممکن است بتوانیم آنها را خیلی سریع‌تر از آنچه برای یک داروی کاملاً جدید انجام دهیم، در دسترس بیماران قرار دهیم.»

این تیم شواهد متناقضی در مورد چندین دسته از دارو‌ها مانند دارو‌های فشار خون، دارو‌های ضد افسردگی و دارو‌های دیابت پیدا کردند. برخی از مطالعات این دارو‌ها را با خطر کمتر زوال عقل مرتبط می‌دانند، در حالی که برخی دیگر خطر بالاتری را نشان می‌دهند.

اما به گفته محققان، شواهد جمع‌آوری شده ارتباط غیرمنتظره‌ای را بین کاهش خطر زوال عقل و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، ضد ویروس‌ها و واکسن‌ها نشان داد.

به گفته محققان، دارو‌های ضد التهابی مانند ایبوپروفن نیز خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش می‌دهند.

محققان در یک بیانیه خبری گفتند: «التهاب به طور فزاینده‌ای به عنوان عامل مهمی در طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها شناخته می‌شود و نقش آن در زوال عقل با این واقعیت پشتیبانی می‌شود که برخی از ژن‌هایی که خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند بخشی از مسیر‌های التهابی هستند.»

محققان نتیجه گرفتند که هم برای اثبات اثربخشی این دارو‌ها در برابر زوال عقل و هم برای یافتن دارو‌های بیشتری که می‌توانند کمک کننده باشند، تحقیقات بیشتری لازم است.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->