جزئیات جدید از عدم بازگشت ۹۵ میلیارد دلار ارز صادراتی یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کمیابی و گرانی برنج، دست‌پخت متولیانی است که نظارت بر بازار را رها کرده‌اند | غیب‌شدن برنج به دست محتکران آتش‌بس در غزه؛ کاهش قیمت در بازار جهانی نفت (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نوسان دلار را در تورم موجود جست‌وجو کنیم

  • کد خبر: ۳۱۴۲۱
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
نوسان دلار را در تورم موجود جست‌وجو کنیم
پژوهشگر اقتصادی گفت: تا وقتی تورم در کشور حل نشود، افزایش قیمت در بازارهای مختلف را تجربه خواهیم کرد

طنین همتی/شهرآرانیوز، رضا تنهایی‌مقدم درباره نوسانات بازار سکه و طلا و به‌تبع آن دلار گفت: این انتظار اشتباهی است که وقتی ما تورم 40 درصدی داریم، دلار را بدون جهش و افزیش قیمت داشته باشیم. انتظار این است که اگر دلار متناسب با افزایش تورم افزایش پیدا کند، شوکی به بازار وارد نشود.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر جلو نوسانات تغییر قیمت دلار را در دوره‌ای مثلا شش ساله بگیریم و به سمت تغییر دلار پلکانی برویم، شوک ناشی از تغییر جهشی قیمت دلار و تبعات بعدی آن را در بازار نخواهیم داشت.


وی گفت: نباید آنچنان درباره دلار نگران باشیم و ممکن است در 2ماه آینده بازار با ثباتی در دلار و برگشت به کانال 19 هزار تومانی را داشته باشیم.


وی درباره نوسانات بازار طلا و ارز افزود: پیش‌بینی می‌شود افزایش قیمت سکه ادامه داشته باشد. باتوجه‌به اینکه سال 91 افزایش قیمت انس را هم‌زمان با افزایش نرخ دلار داشتیم، هنوز ظرفیت افزایش قیمت بازار جهانی را داریم. ضمن اینکه دلار هم به‌واسطه تورم گران می‌شود و قیمت سکه را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد.


تنهایی‌مقدم ادامه داد: این بازارها اگر با برایندی منطقی بالا برود، مشکل حادی در کوتاه‌مدت به‌وجود نمی‌آید، اما نکته حائز اهمیت این است که باید تورم را در کشور حل کنیم که اگر این مشکل حل نشود، این نوسانات قیمتی در این بخش‌ها همچنان باقی خواهد ماند.


وی افزود: افزایش قیمت دلار که این چند روز اتفاق افتاده است، ناشی از مسائلی مثل تحریم نیست و باتوجه‌به اینکه بورس هم رونق نسبی خود را دارد، توجیهی هم ندارد که تحت تأثیر تقاضای مردم در بازار دلار باشد.


این پژوهشگر با بیان اینکه تورم، تغییرات میزان صادرات و سیاست‌های تأمین مالی دولت در نوسان قیمت دلار تأثیر دارد، افزود: دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین دارنده دلار از گران‌شدن آن نفع می‌برد، اما باتوجه‌به اینکه جهش دوباره دلار اثرات مخربی بر اقتصاد دارد، دولت فعلا چشم طمع به بازار بورس برای تأمین مالی خودش دارد و انگیزه‌ای برای دامن‌زدن به افزایش قیمت دلار ندارد.


وی تصریح کرد: اینکه شاهد افزایش قیمت دلارهستیم، ناشی از تورم در بازار است که اگر روند 6ماهه را نگاه کنیم، درهمان کنال 19 باقی خواهد ماند.


وی با تأکید بر اینکه تا وقتی تورم را در کشور حل نکنیم، افزایش قیمت در بازارهای مختلف را تجربه خواهیم کرد، گفت: گران‌شدن دلار و اینکه چگونه دلار گران شود، 2بحث جداست که این چگونگی گرانی دلار در دست دولت است و باید درباره نحوه گرانی آن بیشتر کار کند.


این پژوهشگر اضافه کرد: قبلا سیاست دولت‌ها بر این بود که در دوره اول چهارساله مسئولیتشان دلار را ثابت نگه می‌داشتند، اما در 4 سال دوم افزایش قیمت یک‌باره دلار تجربه می‌شد که ثابت شده است اثرات مخربی چه اجتماعی واقتصادی به‌همراه داشته باشد.


وی با بیان اینکه در این چند دهه رفتار اشتباهی با دلار شده است، افزود: سیاست افزایش باثبات دلار، سیاست معقول‌تری به افزایش جهشی است.


این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: در سیاست ارزی کشور، تنوع ارزی در سبد ارز و حذف وابستگی دلار برای کمترشدن اثرات تحریم و ضربه به اقتصاد کشور چند راهکار پیشنهادی است.

ما از معدود کشورهایی هستیم که دلار در کشورمان ماهیت سرمایه‌ای دارد و خرید و فروش آن کنترل نمی‌شود و عرضه دلار در کشور بی‌حساب‌و‌کتاب است.


تنهایی‌مقدم افزود: باتوجه‌به بازار پرریسک بورس که اگر ریزشی داشته باشد، افراد تازه‌وارد و نابلد با کوچک‌ترین شوکی پول‌هایشان را از بازار خارج می‌کنند، این امر دوباره بازار دلار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.


وی تأکید کرد: اکنون که توجه‌ ما به سمت بورس است، باید بازار دلار، سکه و مسکن را سامان دهیم که سامان‌دادن این‌ها راحت‌تر سامان‌دادن از بورس در شرایط فعلی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->