ایران، شناسنامه تمدن جهانی و نقطه تلاقی فرهنگ‌ها است | مشهد در آستانه ورود موج جدید گردشگران بین‌المللی برگزاری سیزدهمین جشنواره سرود رضوی با بودجه ۵ میلیارد تومانی جشنواره سراسری سرود رضوی، فرصتی برای تقویت ساحت‌های تربیتی مشهد میزبان جشنواره ملی سرود رضوی می‌شود حمایت دانش‌آموزان مشهدی از کودکان غزه در صحن قدس حرم رضوی تأکید رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی کشور بر راه‌اندازی پایگاه‌های نهج‌البلاغه‌خوانی در مساجد آستان مقدس امام‌حسین(ع) فراخوان «نهمین همایش علمی بین‌المللی زیارت اربعین» را منتشر کرد + جزئیات تبعیض عربستان در دادن سهمیه حج به کشورها طرح جایگزین زندان با محوریت مساجد در انتظار دستورالعمل جدید روایت شکل‌گیری چایخانه‌های حرم امام رضا (ع) + فیلم مهرواره «هوای نو» برای نخستین بار در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود اعزام ۲ حافظ قرآن کریم از ایران به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم لیبی تجمع دانشجویان دانشگاه امام رضا (ع) در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه سند تحولی جامع بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین می‌شود تقدیر مدیر حوزه‌های علمیه از ویژه برنامه‌های افطار در شبکه سه سیما مدرس قناعت و خلوص و دل‌سوزی | یادی از مؤسس مدرسه علمیه موسوی‌نژاد در مشهد چگونه نماز را صحیح بخوانیم؟ | ۱۲ باطل کننده نماز را بشناسید ممنوعیت ورود به مکه برای دارندگان ویزای غیر حج از اردیبهشت ۱۴۰۴ درس‌هایی از نهج‌البلاغه | آزادگی ضرورت تبیین معارف علوی و آموزه‌های نهج البلاغه در مدارس
سرخط خبرها

خوش‌بویی ثواب دارد

  • کد خبر: ۳۱۶۰۳۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
خوش‌بویی ثواب دارد
استفاده از عطر برای خوش‌بویی در منزل و مسجد و حرم و مجالس عمومی و محل کار و بازار و جامعه، مستحب است.

استفاده از عطر برای خوش‌بویی در منزل و مسجد و حرم و مجالس عمومی و محل کار و بازار و جامعه، مستحب است.

سیره پیامبر خدا (ص) و امامان (ع) عطر زدن بوده است. اهل‌بیت (ع) همواره از عطر استفاده می‌کردند و حضور آنان در جامعه با بوی خوش همراه بود. پیامبر اکرم (ص) در بین مسلمانان با بوی خوش حضور می‌یافتند، همیشه خود را خوش‌بو می‌کردند، در شب تاریک پیش از آنکه دیده شوند، با بوی خوش شناخته می‌شدند؛ چنان‌که رهگذر می‌گفت این فرد، پیامبر است. (مکارم‌الاخلاق، فضل‌بن حسن طبرسی، ص‌۳۳ و ۳۴)

عبدا... بن سنان گفته است: امام‌صادق (ع) در وصف پیامبر خدا (ص) فرمودند: «کانت لرسول ا... ممسّکه اذا هو توضأ أخذ‌ها بیده و هی رطبه فکان اذا خرج عرفوا انّه رسول‌ا... (ص) برائحته: پیامبر خدا (ص) مشکدانی داشت، هروقت که وضو می‌گرفت، با دست مرطوب خود آن را لمس می‌کرد و هنگامی که خارج می‌شد، مردم از بوی خوش مشک، رسول‌ا... را می‌شناختند و می‌فهمیدند که پیامبر خداست». (الکافی، ثقه‌الاسلام کلینی، ج‌۶، ص‌۵۱۴)

امیرمؤمنان امام‌علی (ع) و فرزندان امام و امامان (ع) نیز سیره نبوی را در استعمال عطر و خوش‌بویی ادامه دادند. امام‌حسین (ع) فرموده‌اند: «پیامبر خدا (ص) به امام‌علی (ع) فرمان دادند دوسوم مهریه فاطمه‌زهرا (س) به مصرف خرید بوی خوش و عطر برسد و یک‌سوم را جامه بخرند». (روضه‌الواعظین و بصیره‌المتعظین فتال نیشابوری، ج یک، ص‌۱۴۶)

امام زین‌العابدین علی بن الحسین (ع) الگوی عطر و خوش‌بویی در جامعه بودند. امام‌صادق (ع) در وصف امام‌سجاد (ع) فرموده‌اند: «کان لعلی بن الحسین علیهمالسلام اشبیدانه رصاص معلّقه فی‌ها مسک فاذا اراد أن یخرج و لبس ثیابه تناول‌ها و اخرج منها فتمسّح به: برای علی‌بن‌الحسین (ع) جاعطری از قلع بود که در آن مشک نهاده بود و زمانی که می‌خواست از خانه خارج شود و لباس خود را می‌پوشید، از آن مشک بر خود می‌مالید». (تفصیل وسائل‌الشعیه شیخ حرعاملی، ج‌۲، ص‌۱۴۹ * الکافی ثقه‌الاسلام کلینی، ج‌۶، ص‌۵۱۴).

«اشبیدانه» به جاعطری و مشکدانه و جایگاه عطر می‌گویند. امام‌سجاد (ع) ظرف عطردانی و شیشه عطری داشتند که همواره در زمان لباس پوشیدن و بیرون آمدن از منزل از آن به خود می‌مالیدند. این سیره امام زین‌العابدین (ع) برای همه مسلمانان و پیروان اهل‌بیت (ع) حجت است و شایسته است مسلمانان در جامعه اسلامی همیشه از عطر استفاده کنند و خوش‌بو باشند.

عبدا... بن حارث گفته است: کانت لعلی بن الحسین علیهمالسلام قاروره مسک فی مسجده فاذا دخل للصلاه اخذ منه فتمسح به: امام علی‌بن‌الحسین (ع) شیشه مشکی در نمازخانه خود داشت، هرگاه برای ادای نماز به آنجا داخل می‌شد، اندکی از آن برمی‌داشت و به خود می‌مالید. (الکافی ثقه‌الاسلام کلینی، ج‌۶، ص‌۵۱۵ * بحارالانوار علامه‌مجلسی، ج‌۴۹، ص‌۵۸).

براساس این دو گزارش، امام‌سجاد (ع) در داخل خانه و بیرون منزل، عطر به خود می‌زدند. هربار که برای نماز در نمازخانه اندرونی منزل آماده می‌شدند، عطر به خود می‌مالیدند و هربار که از منزل بیرون می‌رفتند، پیوسته عطر می‌زدند، بنابراین هیچ‌گاه امام زین‌العابدین (ع) در خارج خانه بدون عطر نبودند؛ چون همواره هنگام خروج از خانه، عطر می‌زدند.

لازم است اهل ایمان نیز هنگام حضور در مسجد و مجالس مذهبی خوش‌بو باشند. هیئتی‌های پیرو اهل‌بیت (ع) و دوستان امام‌سجاد (ع) سزاوار است هنگام اجتماع در محافل عاشقان اهل‌بیت (ع) عطر بزنند. خوش‌بویی در جامعه، نشان‌دهنده پیروی از سیره پیامبر و امامان است. انسان در محفلی که همه عطر زده‌اند، همواره بوی خوش استشمام می‌کند و آرامش اعصاب و روان و سلامت جسمی و روحی و خوش‌خویی خواهد داشت. تمیزی و پاکیزگی و خوش‌بویی، وظیفه و تکلیف تک‌تک مسلمانان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->