پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی
سرخط خبرها

دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۲۶۷
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)
در حالی که دولت با پشتوانه تصمیم سران قوا برای تنظیم بازار و مقابله با سودجویی محتکران ایستاده است، برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند این اقدامات را تقلیل داده و افکار عمومی را منحرف کنند. وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات مطرح شده تأکید کرد که تصمیم سران قوا صرفاً درباره یک محصول خاص نبوده، بلکه به ستاد تنظیم بازار اختیار عمل داده شده است تا برای کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از کمبود کالا‌های اساسی اقدام کند.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است کاسبان احتکار که از پاسخ‌های صریح و قاطع وزیر جهاد کشاورزی بازار سوجویی‌شان به‌هم ریخته، بهانه‌جویی می‌کنند که مصوبات و جلسات سران قوا برای تنظیم بازار، امنیت غذایی و معیشت و سفره مردم را فقط به یک کالای خاص، تقلیل دهند.

غلامرضا نوری قزلجه هفته پیش در اجلاس شورای عالی استان‌ها در سخنانی به دلایل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی در بازار اشاره کرد و صادرات بی‌رویه را مهمترین عامل افزایش قیمت و کمبود برخی محصولات کشاورزی در بازار عنوان کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در همان جلسه تاکید کرد که «طبق قانون نمی‌توان مانع صادرات محصولات کشاورزی شد»، زیرا تفاوت نرخ ارز در کشور‌های همسایه جذابیت ویژه‌ای برای صادرکنندگان دارد، اما برای تنظیم بازار گاهی لازم است تدبیر کرد.

یکی از تدابیر که نیاز به تصمیم‌گیری در سطوح عالی دارد محدودیت در صادرات برخی محصولات کشاورزی است که در بازار با کمبود و البته افزایش قیمت مواجه شده است، تصمیمی که قطعا بر «تنظیم بازار» موثر خواهد بود.

نوری در همان اجلاسیه و روزی که در مجلس شورای اسلامی حضور داشت به صورت موردی به سیب‌زمینی و برنج اشاره کرد که صادرات بی‌رویه باعث بهم‌ریختگی بازار این دو محصول شده است و در همان جلسات به تصمیم راهبردی سران قوا برای «تفویض اختیار» به وزارت جهاد که مسوولیت ستاد تنظیم بازار را به نیز به عهده دارد، اشاره کرد.

هنوز چند ساعتی نگذشته بود که کاسبان سودجو که این تصمیم را مانع کسب منافع شخصی خود می‌دانستند شروع به تقلیل تصمیم موثر سران قوا کردند و جریانی را در اخبار دامن زدند که «سران قوا مسایل مملکت را رها کرده‌اند و سیب زمینی را دستور کار قرار دادند»، حال آنکه این تصمیم کلان نه فقط برای یک محصول خاص بلکه از «تفویض» اختیار عمل به ستاد تنظیم بازار خبر می‌دهد.

این شایعات به جایی رسید که بالاخره وزیر جهاد کشاورزی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره این شایعات و کم‌اندیشی‌ها توضیح داد که «جلسه سران قوا درباره سیب‌زمینی نبود و اینها شایعه است؛ در آن جلسه برای ستاد تنظیم بازار و فعالیت این ستاد از سران قوا «مجوز» گرفته شد که بر این اساس ستاد تنظیم بازار تصمیماتی درباره برنج و سیب زمینی و برخورد با محتکرین و انبار‌های محل احتکار گرفته و از این پس خواهد گرفت.

کاسبان و محتکران سودجو هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی به فکر سفره مردم نیستند، دغدغه‌ای هم ندارند که مردم در شرایط اقتصادی دشوار چه باید کنند. حالا وقتی دولت محکم برای دفاع از سفره و معیشت مردم ایستاده است و پشتوانه تصمیم کلیدی سران قوا را هم دارد به سوی بهانه‌جویی و سخره گرفتن تصمیمات مدیریتی می‌روند، فرقی نمی‌کند برنج باشد یا گوشت؛ گوجه فرنگی باشد یا سیب زمینی؛ آنها نه مردم برایشان مهم است نه بازار و کشاورز نه منافع مردم و مملکت. آنها کاسب منافع شخصی خودشان هستند و فقط جیبشان و سودشان مهم است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->