سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی
سرخط خبرها

دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۲۶۷
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)
در حالی که دولت با پشتوانه تصمیم سران قوا برای تنظیم بازار و مقابله با سودجویی محتکران ایستاده است، برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند این اقدامات را تقلیل داده و افکار عمومی را منحرف کنند. وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات مطرح شده تأکید کرد که تصمیم سران قوا صرفاً درباره یک محصول خاص نبوده، بلکه به ستاد تنظیم بازار اختیار عمل داده شده است تا برای کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از کمبود کالا‌های اساسی اقدام کند.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است کاسبان احتکار که از پاسخ‌های صریح و قاطع وزیر جهاد کشاورزی بازار سوجویی‌شان به‌هم ریخته، بهانه‌جویی می‌کنند که مصوبات و جلسات سران قوا برای تنظیم بازار، امنیت غذایی و معیشت و سفره مردم را فقط به یک کالای خاص، تقلیل دهند.

غلامرضا نوری قزلجه هفته پیش در اجلاس شورای عالی استان‌ها در سخنانی به دلایل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی در بازار اشاره کرد و صادرات بی‌رویه را مهمترین عامل افزایش قیمت و کمبود برخی محصولات کشاورزی در بازار عنوان کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در همان جلسه تاکید کرد که «طبق قانون نمی‌توان مانع صادرات محصولات کشاورزی شد»، زیرا تفاوت نرخ ارز در کشور‌های همسایه جذابیت ویژه‌ای برای صادرکنندگان دارد، اما برای تنظیم بازار گاهی لازم است تدبیر کرد.

یکی از تدابیر که نیاز به تصمیم‌گیری در سطوح عالی دارد محدودیت در صادرات برخی محصولات کشاورزی است که در بازار با کمبود و البته افزایش قیمت مواجه شده است، تصمیمی که قطعا بر «تنظیم بازار» موثر خواهد بود.

نوری در همان اجلاسیه و روزی که در مجلس شورای اسلامی حضور داشت به صورت موردی به سیب‌زمینی و برنج اشاره کرد که صادرات بی‌رویه باعث بهم‌ریختگی بازار این دو محصول شده است و در همان جلسات به تصمیم راهبردی سران قوا برای «تفویض اختیار» به وزارت جهاد که مسوولیت ستاد تنظیم بازار را به نیز به عهده دارد، اشاره کرد.

هنوز چند ساعتی نگذشته بود که کاسبان سودجو که این تصمیم را مانع کسب منافع شخصی خود می‌دانستند شروع به تقلیل تصمیم موثر سران قوا کردند و جریانی را در اخبار دامن زدند که «سران قوا مسایل مملکت را رها کرده‌اند و سیب زمینی را دستور کار قرار دادند»، حال آنکه این تصمیم کلان نه فقط برای یک محصول خاص بلکه از «تفویض» اختیار عمل به ستاد تنظیم بازار خبر می‌دهد.

این شایعات به جایی رسید که بالاخره وزیر جهاد کشاورزی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره این شایعات و کم‌اندیشی‌ها توضیح داد که «جلسه سران قوا درباره سیب‌زمینی نبود و اینها شایعه است؛ در آن جلسه برای ستاد تنظیم بازار و فعالیت این ستاد از سران قوا «مجوز» گرفته شد که بر این اساس ستاد تنظیم بازار تصمیماتی درباره برنج و سیب زمینی و برخورد با محتکرین و انبار‌های محل احتکار گرفته و از این پس خواهد گرفت.

کاسبان و محتکران سودجو هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی به فکر سفره مردم نیستند، دغدغه‌ای هم ندارند که مردم در شرایط اقتصادی دشوار چه باید کنند. حالا وقتی دولت محکم برای دفاع از سفره و معیشت مردم ایستاده است و پشتوانه تصمیم کلیدی سران قوا را هم دارد به سوی بهانه‌جویی و سخره گرفتن تصمیمات مدیریتی می‌روند، فرقی نمی‌کند برنج باشد یا گوشت؛ گوجه فرنگی باشد یا سیب زمینی؛ آنها نه مردم برایشان مهم است نه بازار و کشاورز نه منافع مردم و مملکت. آنها کاسب منافع شخصی خودشان هستند و فقط جیبشان و سودشان مهم است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->