فوت پنج نفر در تصادف خونین پژو و پراید در خراسان رضوی + تصاویر (اول اسفند ۱۴۰۳) فوت زن جوان در حادثه تصادف کاشمر خراسان رضوی| سه نفر مصدوم شدند (۰۱ اسفند ۱۴۰۳) اردوی زیارتی ۱۴۰۰ دانش آموز عشایر در مشهد| وزیر آموزش و پرورش: تحصیل و تهذیب نفس از وظایف اصلی دانش‌آموزان است معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه فردوسی مشهد: کتاب و توانایی حل مسئله، کلید آینده‌ای روشن است چگونه سقوط وحشتناک هواپیما در تورنتو هیچ کشته‌ای نداد؟ فرمانده انتظامی مشهد منصوب شد آمادگی کامل ناوگان اتوبوسرانی خراسان رضوی برای استقبال از زائران نوروزی درباره عوارض خطرناک چای و دم نوش‌های کیسه‌ای واریز عیدی بازنشستگان کشوری (یکم اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات حکم اعدام محیط‌بان کرمانی در دیوان عالی کشور نقض شد (یک اسفند ۱۴۰۳) حذف ورزش، تیری به سلامت مردان دو روی سکه جمعیت اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های مختلف کشور از یکم تا چهارم اسفند ۱۴۰۳ چرا مبلغ تصویب‌شده برای پرداخت مطالبات بازنشستگان به خودشان اختصاص داده نشد؟ فوت پسر نوجوان در مشهد بر اثر برق‌گرفتگی دکل‌های فشار قوی برق منجر به بروز سرطان می‌شوند پرستاران در انتظار پرداخت مابه‌التفاوت اضافه‌کاری هستند آیا قاتلان امیرمحمد خالقی تبعه خارجی بودند؟ ۴۰۰ میلیون ریال اقلام دارویی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور نابود شد واکسن پنج‌گانه اطفال یا پنتاوالان در مشهد تأمین شد نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی ۱۴۰۳ وزارت بهداشت اعلام شد مشاور آموزشی رئیس‌جمهور: بعید می‌دانم روز شنبه تصمیم به تأثیر مثبت معدل در کنکور گرفته شود گذشت مادر از خون پسرش در سایه عنایت ضامن آهو هشدار تلخ کاهش ذخیره آبی سد‌های استان گلستان| ۳ سد مهم خشک شد وجود ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، یکم اسفند ۱۴۰۳) | تداوم گرما تا اوایل هفته آینده کاهش ۱۰ درصدی مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات در سال ۱۴۰۳ سه هزار و ۷۴۸ پرونده تخلف در حوزه‌های نان و واحد‌های عرضه محصولات کشاورزی در خراسان رضوی تشکیل شد آیا فرانشیز درمانی برای مددجویان کمیته امداد رایگان خواهد شد؟ داروی دیابت، شمشیر دولبه رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به مشهد
سرخط خبرها

آنچه مردان باید درباره پروستات بدانند

  • کد خبر: ۳۱۶۸۱۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
آنچه مردان باید درباره پروستات بدانند
یک فوق‌تخصص مجاری ادراری، با اشاره به اینکه بزرگی پروستات بیماری مردانه‌ای است که در سنین سالمندی بروز می‌کند، گفت: بزرگی خوش‌خیم پروستات اگر به‌موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است.

به گزارش شهرآرانیوز، حبیب‌الله موسوی‌بهار، با اشاره به هفته ملی سلامت مردان ایرانی که از ابتدای اسفندماه برگزار می‌شود، اظهار کرد: پروستات از اندام‌های مردانه است که بعد از سنین ۲۵ تا ۳۰ سالگی شروع به رشد کرده و به مرور بزرگ‌تر می‌شود و این رشد تا اواخر عمر ادامه دارد اگرچه بیشترین رشد در همان سنین میانسالی رخ می‌دهد با این حال، علائم بیماری در سنین سالمندی و بعد از ۶۰ سالگی بروز می‌کند.

وی تصریح کرد: مجرای ادرار از وسط پروستات عبور می‌کند بنابراین وقتی این اندام مردانه شروع به رشد می‌کند مسیر مجرای ادرار دچار تنگی شده و دفع ادرار را با مشکلاتی مواجه می‌کند و به علت سستی و ضعف در دفع ادرار، به دفعات بیشتری برای رفتن به دستشویی نیاز پیدا می‌کند به ویژه در شب‌ها، زندگی شغلی و خانوادگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد که شایع‌ترین علت این اتفاقات، بزرگی خوش‌خیم پروستات است نه سرطان پروستات.

این فلوشیپ جراحی کلیه و مجاری ادراری ادامه داد: در بیش از ۸۰ درصد بزرگی خوش‌خیم پروستات نیازی به عمل جراحی نیست و شاید در هر ۱۰ مرد سالمند یک نفر به جراحی پروستات نیاز داشته باشد.

وی افزود: بزرگی پروستات، راه مشخصی برای پیشگیری ندارد اما می‌توان با اقداماتی مشکلات ناشی از بزرگی پروستات را که در برخی مردان کمتر و در برخی دیگر بیشتر است به حداقل رساند از جمله اینکه از نگه داشتن ادرار و تحت فشار گذاشتن مثانه اجتناب کنیم حتی اگر فرد جوانی نیاز به دفع ادرار داشت باید بدون فشار و کامل دفع صورت گیرد زیرا ممکن است با نگهداشتن مکرر ادرار، بعدها نتواند ادرار خود را کامل دفع کند و حتی دچار احتباس ادرار شود.

موسوی بهار خاطرنشان کرد: دومین نکته در حفظ سلامت مثانه و پروستات، کارکرد روده است زیرا روده باید به ملایمت و مرتب کار کند و دفع سخت یا ناقص آن می‌تواند پروستات را هم دچار مشکل کند.

وی بیان کرد: در تغذیه باید از مصرف غذاهای تند، ترش و شور اجتناب شود و کسانی که دچار بزرگی خوش خیم پروستات هستند شب‌ها تا حد امکان از خوردن آب زیاد یا میوه‌های پرآب مثل هندوانه پرهیز کنند تا مثانه در هنگام خواب افراد دچار پُری و سنگینی نشود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تبیین کرد: در سنین ۵۰ و ۶۰ سالگی افراد باید در صورت بروز علائمی نظیر سختی دفع ادرار یا تکرر و مشکلاتی از این دست، در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنند که با ارائه راهکارهای دارویی و رعایت سبک مسائل مرتبط، سلامت فرد حفظ شود و در صورت پیشرفت بیماری و نیاز به جراحی برای این عمل اقدام شود.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->