گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی بر اثر موتور برق اضطراری ! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی توفان شدید کرمان با آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد: دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو
سرخط خبرها

آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۷۶۶۳
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سی‌تی اسکن‌های انجام‌شده در ایالات متحده ممکن است در نهایت منجر به بروز بیش از ۱۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، سی‌تی اسکن‌ها (CT scan) بخش جدایی‌ناپذیری از پزشکی مدرن هستند. این دستگاه‌ها که در تمام بیمارستان‌ها و بسیاری از کلینیک‌ها وجود دارند، امکان مشاهده سریع و دقیق درون بدن را برای پزشکان فراهم می‌کنند و به تشخیص بیماری‌هایی، چون سرطان، سکته و آسیب‌های داخلی کمک می‌کنند، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اتکای روزافزون جوامع به این فناوری ممکن است عوارض پنهانی به همراه داشته باشد.

این مطالعه که در نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده، هشدار می‌دهد که تنها در سال ۲۰۲۳، سی‌تی اسکن‌های انجام‌شده در ایالات متحده ممکن است در نهایت منجر به بروز بیش از ۱۰۰ هزار مورد سرطان اضافی شوند. محققان می‌گویند اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، این اسکن‌ها ممکن است سالانه عامل حدود ۵ درصد از کل سرطان‌های جدید باشند.

این آمار نگرانی‌هایی را برانگیخته است؛ در سال ۲۰۲۳، تخمین زده می‌شود که حدود ۹۳ میلیون اسکن سی‌تی بر روی ۶۲ میلیون نفر انجام شده است.

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، خطر ناشی از یکبار سی تی اسکن پایین است، اما صفر نیست. هر چه فرد جوان‌تر باشد، این خطر بیشتر می‌شود. کودکان و نوجوانان به‌ویژه در معرض خطر بیشتری هستند، چرا که بدنشان هنوز در حال رشد است و آسیب ناشی از پرتو‌های یون‌ساز ممکن است سال‌ها بعد خود را نشان دهد.

با این حال، بیش از ۹۰ درصد سی‌تی اسکن‌ها روی بزرگسالان انجام می‌شود، بنابراین بیشترین تأثیر، مربوط به این گروه سنی است. رایج‌ترین سرطان‌هایی که با قرار گرفتن در معرض پرتو‌های سی‌تی مرتبط دانسته می‌شوند، شامل سرطان ریه، روده بزرگ، مثانه و لوسمی (سرطان خون) هستند. در زنان، سرطان پستان نیز نگرانی مهمی محسوب می‌شود.

البته همه اسکن‌ها به یک اندازه خطر ندارند. در بزرگسالان، اسکن‌های شکم و لگن بیشترین سهم را در موارد آینده سرطان دارند. در کودکان، بیشترین نگرانی مربوط به اسکن‌های سر است به‌ویژه در نوزادان زیر یک سال.

با وجود همه این نگرانی‌ها، پزشکان تأکید می‌کنند که سی‌تی اسکن‌ها در بسیاری موارد نجات‌بخش هستند و همچنان ضرورت دارند. این اسکن‌ها به شناسایی زودهنگام بیماری‌ها، هدایت درمان و واکنش سریع در شرایط اورژانسی کمک می‌کنند. چالش اصلی، اطمینان از این است که فقط زمانی از این اسکن‌ها استفاده شود که واقعاً لازم باشد.

فناوری‌های جدید می‌توانند به کاهش این خطر کمک کنند. برای مثال، دستگاه‌های سی‌تی اسکن مبتنی بر شمارش فوتون دوز کمتری از تابش را وارد بدن می‌کنند و‌ام‌آر‌آی (MRI) اصلاً از پرتو استفاده نمی‌کند. پژوهشگران پیشنهاد می‌دهند استفاده بهتر از چک‌لیست‌های تشخیصی می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تصمیم بگیرند که چه زمانی اسکن واقعاً لازم است و چه زمانی می‌توان از روش‌های ایمن‌تر مانند MRI یا سونوگرافی استفاده کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->