بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی ارزش سهام عدالت امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) چقدر شد؟ + جدول تورم مسکن در فروردین ۱۴۰۴ به ۴۰ درصد رسید سرانه مصرف لبنیات همچنان پایین | گزارش شهرآرانیوز از راهکار‌های جبران کمبود مصرف لبنیات در سفره‌های مردم رشد قیمت اونس طلای جهانی در پی درگیری ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)| رشد بازار متوقف شد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟+ویدئو مذاکرات سیاسی انتظارات اقتصادی و تلاطم‌های بازار دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دلایل مشکل تخصیص ارز کالا‌های اساسی معلوم شد

  • کد خبر: ۳۱۷۰۶۵
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
دلایل مشکل تخصیص ارز کالا‌های اساسی معلوم شد
بررسی آمار‌های رسمی گمرک از ۸ سال گذشته تاکنون در مورد ذرت نشان می‌دهد که وابستگی ایران به واردات ذرت طی هشت سال اخیر افزایش یافته و در مقابل، سهم تولید داخلی در تأمین نیاز کشور کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که تقاضا برای ذرت در بازار داخلی به‌ویژه در صنایع دام و طیور، رشد قابل‌توجهی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس داده‌های منتشرشده، نیاز سالانه کشور به ذرت از ۱۳.۹ میلیون تن در سال ۱۳۹۵ به ۱۷.۶ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته که نشان‌دهنده رشد ۲۶ درصدی تقاضا طی این مدت است. با این حال، تولید داخلی نتوانسته متناسب با این افزایش تقاضا رشد کند.

در سال ۱۳۹۵ برابر ۵۴.۴ درصد از نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین می‌شد، اما این سهم در سال ۱۴۰۳ (تا آبان) به ۴۰.۳ درصد کاهش یافته است. در مقابل، سهم واردات که در سال ۱۳۹۵ حدود ۴۵.۶ درصد بود، در سال ۱۴۰۳ (تا آبان) به ۵۹.۷ درصد رسیده است.

کاهش سهم تولید داخلی موجب افزایش نیاز به واردات شده است. آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان واردات ذرت در سال ۱۳۹۵ حدود ۶.۳۷ میلیون تن بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۹.۴۲ میلیون تن افزایش یافته است. این رشد ۴۸ درصدی واردات، وابستگی بیشتر کشور به تأمین ذرت از منابع خارجی را نشان می‌دهد.

در سال ۱۴۰۳ نیز تا پایان آبان‌ماه، میزان واردات ۴.۸۴ میلیون تن گزارش شده که ۵۹.۷ درصد از تأمین کل کشور را شامل می‌شود. این روند نشان می‌دهد که بخش قابل‌توجهی از نیاز کشور از طریق واردات تأمین شده و تولید داخلی پاسخگوی تقاضای روزافزون نیست.

تحلیل وضع موجود نشان میدهد، افزایش وابستگی به واردات در شرایط تحریم و نوسانات ارزی، امنیت غذایی کشور را با چالش مواجه می‌کند. رشد کُند تولید داخلی باعث می‌شود هزینه‌های تأمین نهاده‌های دامی افزایش یابد و در نتیجه، قیمت مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و لبنیات تحت تأثیر قرار گیرد. درضمن نوسانات قیمت جهانی ذرت و محدودیت‌های ارزی می‌تواند فشار بیشتری بر اقتصاد کشور وارد کند.

در این میان راهکار‌های پیشنهادی برای کاهش وابستگی، افزایش سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و اصلاح الگوی کشت در کنار توسعه زیرساخت‌های تولید ذرت دانه‌ای برای کاهش نیاز به واردات، استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی برای افزایش بهره‌وری تولید و تدوین سیاست‌های حمایتی برای کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی است. درضمن با توجه به روند رو به رشد تقاضا برای ذرت و کاهش سهم تولید داخلی، کارشناسان بر ضرورت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات تأکید دارند. به نظر می‌رسد اتخاذ سیاست‌های راهبردی در این حوزه می‌تواند از فشار‌های اقتصادی و تجاری ناشی از افزایش واردات بکاهد.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->