سبد معیشت ۲۳ میلیون تومانی کارگران واقعی نیست | هزینه‌های زندگی بیش از ۴۰ میلیون تومان است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۶ اسفند ۱۴۰۳) چند؟ قیمت منطقی هر شانه تخم‌مرغ اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) گوشت، برنج، شکر و مرغ تنظیم‌بازار از شنبه آینده (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) در مشهد توزیع می‌شود آفت نمایشگاه‌های مبلمان برای مبل‌سازان مشهدی | دلالان نمایشگاه‌های مبل مشهد را قبضه کردند قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۶ اسفند ۱۴۰۳) | افت قیمت در بازار طلا و سکه معافیت انواع گوشت و فراورده‌های آن از مالیات بر ارزش افزوده | قیمت گوشت کاهش می‌یابد وزیر جهاد کشاورزی: هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی

  • کد خبر: ۳۱۸۲۸۸
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی
۴ واحد از ۶ واحد تولید روغن خراسان رضوی تعطیل شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اوایل دی‌ماه امسال بود که تزریق روغن‌نباتی به بازار به میزان درخورتوجهی کاهش یافت. هرچند در آن‌زمان برخی خروج شرکت صافولا از بازار روغن را دلیل این مسئله بیان می‌کردند، اما در اواخر این ماه بعد از افزایش قیمت مصوب انواع روغن، توزیع این کالا در بازار افزایش یافت. با این حال در چند روز اخیر برخی واحد‌های صنفی مانند شیرینی‌فروشی‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌گویند که در تأمین روغن موردنیازشان دچار مشکل شده‌اند.

به گفته شیرینی‌فروشان در صورت ادامه این روند به طور حتم قنادان برای تولید زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان و شیرینی شب عید و ایام نوروز با مشکل جدی روبه‌رو خواهند شد. در پیش بودن ماه رمضان و عید نوروز و همچنین ورود زائران به مشهد، سبب شد تا موضوع تأمین روغن خوراکی در بازار در دستورکار کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی قرار بگیرد. نکته مهمی که در این جلسه موردتوجه قرار گرفت، تعطیل‌بودن چهار کارخانه از شش کارخانه روغن خراسان رضوی است. مسئله‌ای که سبب شده تا استان در تأمین روغن وابسته به سایر استان‌ها باشد.

بخشعلی بیاتی قله‌زو، معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی، در این جلسه با بیان اینکه چهار کارخانه از شش کارخانه روغن استان تعطیل هستند، گفت: یکی از واحد‌های تولیدی به‌دلیل اختلافی که درباره کیفیت روغن دریافتی با شرکت بازرگانی دولتی ایران دارد، تعطیل شده است. یکی دیگر از واحد‌های تولیدی هم به‌دلیل تخلفات تعطیل شده است.

امیررضارجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم درباره دلیل تعطیلی یکی دیگر از کارخانه‌های روغن استان، گفت: این واحد به‌دلیل مسائلی که با یکی از بانک‌ها دارد، تعطیل شده است. حل مشکل این واحد در حال پیگیری است. مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت که ۹۰ درصد واردات روغن در کشور دست یک نفر است و همین مسئله بر بازار تأثیر می‌گذارد.

با این حال غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، در حاشیه نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در پاسخ به سؤال ایرنا درباره کمبود روغن در استان، گفت: بیشتر روغن خام در استان وارداتی است، تعدادی کارخانه تولید روغن استان به‌دلایلی تعطیل شده‌اند با این حال باقی کارخانه‌ها می‌توانند نیاز مردم استان به روغن را تأمین کنند.

کمبود روغن صنف و صنعت

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا به کمبود روغن موردنیاز صنف‌های اغذیه و شیرینی‌فروشی در بازار مشهد اشاره کرد و گفت: این روز‌ها مشهد با کمبود روغن اصناف روبه‌روست. درحال حاضر واحد‌های تولیدی، روغن سرخ‌کردنی به بازار تزریق نمی‌کنند. آنها دلیل این مسئله را کمبود روغن پالم برای فراوری بیان می‌کنند.

محمدصادق محمدزاده افزود: اگر مشکل روغن پالم واحد‌های تولید روغن برطرف شود، به طور حتم مشکل کمبود روغن صنف و صنعت در مشهد هم برطرف می‌شود. وی بیان کرد: امسال ۳۰ درصد واردات روغن کاهش یافته و این مسئله بر بازار تأثیر گذاشته است. با توجه به اینکه ۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است، این مسئله بر بازار تأثیر گذاشته است. وی بیان کرد: کمبود روغن سبب شده تا برای پخت زولبیا و بامیه در آستانه ماه رمضان دچار مشکل باشیم. وی تأکید کرد: البته اکنون برای تأمین روغن خانوار مشکلی نداریم، اما مسئله اصلی کمبود روغن اصناف در مشهد است.

فروش روغن پالم در بازار آزاد

یک منبع آگاه هم در گفت‌و‌گو با شهرآرا درباره روغن اصناف گفت: در حالی که قیمت حلب ۱۶ کیلویی روغن پالم ۹۸۰ هزار تومان است، این کالا در بازار آزاد یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درحال فروش است. وی ادامه داد: چندی است که واحد‌های تولیدی روغن دیگر روغن سرخ‌کردنی تولید نمی‌کنند و همین مسئله سبب کمبود روغن موردنیاز اصنافی مانند شیرینی‌فروش‌ها و اغذیه‌فروشان شده است.

اختلاف بر سر کیفیت روغن

رضایی، مدیرعامل یکی از کارخانه‌های روغن در خراسان رضوی که واحد او تعطیل شده است، در گفت‌و‌گو با شهرآرا گفت: با شرکت بازرگانی دولتی بر سر لرد روغن تحویلی اختلاف داشتیم و اعلام کردیم که میزان لرد روغن بیشتر از حد است. با این حال، این شرکت زیر بار نرفت و اعلام کرد که می‌توانید شکایت کنید، اما اگر چنین کاری را انجام دهید، دیگر به واحد شما روغن نمی‌دهیم.

ما نیز از این شرکت به‌دلیل کیفیت روغن تحویلی شکایت کردیم و این مسئله سبب شده است تا آنها از ابتدای امسال دیگر روغن برای فراوری در اختیار واحد ما قرار ندهند. براین اساس از ابتدای امسال تاکنون دیگر روغن تنظیم بازار تولید نمی‌کنیم. وی بیان کرد: واحد تولیدی ما در سال ۲۴ هزار تن روغن به بازار خراسان رضوی تزریق می‌کرده که این مسئله از ابتدای امسال منتفی شده است.

مشکلات واحد‌های تولید روغن

رئیس انجمن صنایع غذایی خراسان رضوی هم در گفت‌و‌گو با شهرآرا درباره مشکلات واحد‌های تولید روغن، گفت: افزایش قیمت ارز سبب افزایش هزینه تمام‌شده تأمین مواد اولیه برای واحد‌های تولید روغن شده است. علی امین‌التجاری افزود: کمبود نقدینگی هم یکی دیگر از مشکلاتی است که واحد‌های فراوری خراسان با آن روبه‌رو هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->