پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی

  • کد خبر: ۳۱۸۲۸۸
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی
۴ واحد از ۶ واحد تولید روغن خراسان رضوی تعطیل شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اوایل دی‌ماه امسال بود که تزریق روغن‌نباتی به بازار به میزان درخورتوجهی کاهش یافت. هرچند در آن‌زمان برخی خروج شرکت صافولا از بازار روغن را دلیل این مسئله بیان می‌کردند، اما در اواخر این ماه بعد از افزایش قیمت مصوب انواع روغن، توزیع این کالا در بازار افزایش یافت. با این حال در چند روز اخیر برخی واحد‌های صنفی مانند شیرینی‌فروشی‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌گویند که در تأمین روغن موردنیازشان دچار مشکل شده‌اند.

به گفته شیرینی‌فروشان در صورت ادامه این روند به طور حتم قنادان برای تولید زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان و شیرینی شب عید و ایام نوروز با مشکل جدی روبه‌رو خواهند شد. در پیش بودن ماه رمضان و عید نوروز و همچنین ورود زائران به مشهد، سبب شد تا موضوع تأمین روغن خوراکی در بازار در دستورکار کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی قرار بگیرد. نکته مهمی که در این جلسه موردتوجه قرار گرفت، تعطیل‌بودن چهار کارخانه از شش کارخانه روغن خراسان رضوی است. مسئله‌ای که سبب شده تا استان در تأمین روغن وابسته به سایر استان‌ها باشد.

بخشعلی بیاتی قله‌زو، معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی، در این جلسه با بیان اینکه چهار کارخانه از شش کارخانه روغن استان تعطیل هستند، گفت: یکی از واحد‌های تولیدی به‌دلیل اختلافی که درباره کیفیت روغن دریافتی با شرکت بازرگانی دولتی ایران دارد، تعطیل شده است. یکی دیگر از واحد‌های تولیدی هم به‌دلیل تخلفات تعطیل شده است.

امیررضارجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم درباره دلیل تعطیلی یکی دیگر از کارخانه‌های روغن استان، گفت: این واحد به‌دلیل مسائلی که با یکی از بانک‌ها دارد، تعطیل شده است. حل مشکل این واحد در حال پیگیری است. مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت که ۹۰ درصد واردات روغن در کشور دست یک نفر است و همین مسئله بر بازار تأثیر می‌گذارد.

با این حال غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، در حاشیه نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در پاسخ به سؤال ایرنا درباره کمبود روغن در استان، گفت: بیشتر روغن خام در استان وارداتی است، تعدادی کارخانه تولید روغن استان به‌دلایلی تعطیل شده‌اند با این حال باقی کارخانه‌ها می‌توانند نیاز مردم استان به روغن را تأمین کنند.

کمبود روغن صنف و صنعت

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا به کمبود روغن موردنیاز صنف‌های اغذیه و شیرینی‌فروشی در بازار مشهد اشاره کرد و گفت: این روز‌ها مشهد با کمبود روغن اصناف روبه‌روست. درحال حاضر واحد‌های تولیدی، روغن سرخ‌کردنی به بازار تزریق نمی‌کنند. آنها دلیل این مسئله را کمبود روغن پالم برای فراوری بیان می‌کنند.

محمدصادق محمدزاده افزود: اگر مشکل روغن پالم واحد‌های تولید روغن برطرف شود، به طور حتم مشکل کمبود روغن صنف و صنعت در مشهد هم برطرف می‌شود. وی بیان کرد: امسال ۳۰ درصد واردات روغن کاهش یافته و این مسئله بر بازار تأثیر گذاشته است. با توجه به اینکه ۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است، این مسئله بر بازار تأثیر گذاشته است. وی بیان کرد: کمبود روغن سبب شده تا برای پخت زولبیا و بامیه در آستانه ماه رمضان دچار مشکل باشیم. وی تأکید کرد: البته اکنون برای تأمین روغن خانوار مشکلی نداریم، اما مسئله اصلی کمبود روغن اصناف در مشهد است.

فروش روغن پالم در بازار آزاد

یک منبع آگاه هم در گفت‌و‌گو با شهرآرا درباره روغن اصناف گفت: در حالی که قیمت حلب ۱۶ کیلویی روغن پالم ۹۸۰ هزار تومان است، این کالا در بازار آزاد یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درحال فروش است. وی ادامه داد: چندی است که واحد‌های تولیدی روغن دیگر روغن سرخ‌کردنی تولید نمی‌کنند و همین مسئله سبب کمبود روغن موردنیاز اصنافی مانند شیرینی‌فروش‌ها و اغذیه‌فروشان شده است.

اختلاف بر سر کیفیت روغن

رضایی، مدیرعامل یکی از کارخانه‌های روغن در خراسان رضوی که واحد او تعطیل شده است، در گفت‌و‌گو با شهرآرا گفت: با شرکت بازرگانی دولتی بر سر لرد روغن تحویلی اختلاف داشتیم و اعلام کردیم که میزان لرد روغن بیشتر از حد است. با این حال، این شرکت زیر بار نرفت و اعلام کرد که می‌توانید شکایت کنید، اما اگر چنین کاری را انجام دهید، دیگر به واحد شما روغن نمی‌دهیم.

ما نیز از این شرکت به‌دلیل کیفیت روغن تحویلی شکایت کردیم و این مسئله سبب شده است تا آنها از ابتدای امسال دیگر روغن برای فراوری در اختیار واحد ما قرار ندهند. براین اساس از ابتدای امسال تاکنون دیگر روغن تنظیم بازار تولید نمی‌کنیم. وی بیان کرد: واحد تولیدی ما در سال ۲۴ هزار تن روغن به بازار خراسان رضوی تزریق می‌کرده که این مسئله از ابتدای امسال منتفی شده است.

مشکلات واحد‌های تولید روغن

رئیس انجمن صنایع غذایی خراسان رضوی هم در گفت‌و‌گو با شهرآرا درباره مشکلات واحد‌های تولید روغن، گفت: افزایش قیمت ارز سبب افزایش هزینه تمام‌شده تأمین مواد اولیه برای واحد‌های تولید روغن شده است. علی امین‌التجاری افزود: کمبود نقدینگی هم یکی دیگر از مشکلاتی است که واحد‌های فراوری خراسان با آن روبه‌رو هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->