راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۳۹۴
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟
متخصص تغذیه گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، آزیتا حکمت‌دوست، گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در توضیح روش‌های نگهداری مواد غذایی افزود: برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، دو روش عمده وجود دارد. یک استفاده از بسته‌بندی‌های استریل با دمای بالا، مانند شیر‌های تترا پک (نوع ویژه‌ای از بسته‌بندی) که در آن هیچ باکتری باقی نمی‌ماند. روش دوم اضافه کردن مواد نگهدارنده، مانند بنزوات سدیم (یک مادهٔ نگهدارندهٔ غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت باکتری‌ها و قارچ‌ها جلوگیری می‌کند) به نوشابه است که مانع از رشد باکتری‌ها می‌شود.

میزان استاندارد مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر سلامت

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مقدار مجاز مواد نگهدارنده بر اساس استاندارد‌های مشخص تعیین شده است، ادامه داد: مصرف این مواد در حد استاندارد، معمولاً مشکل جدی برای بدن ایجاد نمی‌کند. اما مصرف بیش‌ازحد آنها ممکن است اثرات تجمعی داشته باشد و به سلول‌های بدن آسیب برساند.

وی اذعان کرد: مطالعات گسترده‌ای در این زمینه روی حیوانات انجام شده است، زیرا انجام این آزمایشات با دوز‌های بالا روی انسان از نظر اخلاقی امکان‌پذیر نیست. نتایج این مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد مواد نگهدارنده می‌تواند به اندام‌هایی مانند کبد و کلیه آسیب برساند.

خطرات مصرف بیش‌ازحد مواد نگهدارنده

حکمت‌دوست با اشاره به مضرات برخی مواد نگهدارنده در ادامه گفت: به‌عنوان مثال، نیترات که به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود، می‌تواند در بدن به نیتروزآمین (نیتروزآمین ترکیبی است که از برقراری پیوند میان گروه نیتریت یا نیترات و آمین‌های نوع دوم یا سوم آزاد موجود در فرآورده‌های پروتئینی و گوشتی ایجاد می‌شود) تبدیل شود که خطر آسیب به سلول‌ها و افزایش احتمال ابتلاء به سرطان‌های دستگاه گوارش را به دنبال دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: کسانی که به‌طور مداوم و در هر وعده غذایی از نوشابه‌های گازدار، سوسیس و کالباس استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند، زیرا تجمع این مواد در بدن می‌تواند آسیب‌های جدی ایجاد کند.

مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر کودکان

این متخصص تغذیه درباره تأثیر مواد نگهدارنده بر کودکان بیان کرد: کودکان و سالمندان جز گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند. از آنجا که تکثیر سلولی در کودکان بیشتر است، حساسیت بدن آنها نسبت به مواد شیمیایی افزایش می‌یابد. به همین دلیل، در آزمایش‌های پزشکی ابتدا محصولات جدید روی بزرگسالان آزمایش می‌شود و پس از تأیید ایمنی، برای کودکان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی

حکمت‌دوست مطرح کرد: لبنیات پاستوریزه نیازی به مواد نگهدارنده ندارند. فرآیند پاستوریزاسیون به‌گونه‌ای طراحی شده که شیر و سایر محصولات لبنی بدون افزودن مواد نگهدارنده ماندگاری داشته باشند. در صورت اضافه شدن مواد نگهدارنده به لبنیات، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.

وی افزود: در صنایع غذایی، استفاده از برخی مواد نگهدارنده، مانند نیترات در سوسیس و کالباس یا بنزوات سدیم در نوشابه‌ها، اجتناب‌ناپذیر است. اما این مواد دارای استاندارد‌های مشخصی هستند و نباید از حد مجاز فراتر روند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->