به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلاموالمسلمین زرندی در همایش روز وکیل که امروز، ۷ اسفند ۱۴۰۳، در سالن شهدای سلامت مشهد با حضور جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، حسن حسنزاده رئیس کانون وکلای خراسان و عثمان سالاری نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، برگزار شد، ضمن تبریک روز وکیل، اظهار کرد: مجلس، مجلس فرهیختگان و حقوقدانان است. وکیل دانشمندی است هنرمند که با دانش حقوق، هنرمندانه از حق مظلومین دفاع میکند.
وی افزود: فرشته عدالت دو بال دارد که یک بال قضات و بال دیگر وکلا هستند و باید فرشته عدالت با این دو بال پرواز کند.
رئیس دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: در آیه ۹۰ سوره نمل، خداوند ۶ دستور برای جامعه جهانی میفرماید، ۳ اصل مثبت و ۳ اصل منفی که اولین آن امر به عدالت است. قوام جهان هستی و ایستادگی جهان هستی به عدل است که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند که تمام نظام هستی بر محور عدالت است.
حجتالاسلاموالمسلمین زرندی با بیان اینکه عدل یعنی هرچیزی در جای خود قرارگرفتن، تأکید کرد: اگر این کهکشانی که بیش از ۲۳ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد با عدل سرپا است و اگر تمام آسمان و زمین با عدل سرپا است، این جامعه انسانی هم با عدل میتواند سرپا باشد و به حیات خود ادامه دهد.
وی افزود: حیات انسان به عدل است. دفاع از عدل مورد سفارش تمام انبیا، اولیا و ائمه اطهار بوده است. زمانی که ابنملجم مرادی بر سر امامعلی(ع) ضربه میزند، حضرت به فرزندان خود سفارش میکنند که برای ظالم خصم باشید، خصم به غیر از دشمن باشید. گاهی انسان دشمن کسی است، گاهی خصم است که فرد باید نسبت به دشمن مدعی باشد و این ظالم هرکسی باشد و هر کجا باشد برای مظلوم پناه باشد، مظلوم هرکس و هرجا که باشد.
رئیس دادگستری خراسان رضوی در ادامه گفت: این آیه شریفه نسبت به قضات و وکلاست، اول دستور به عدل و دستور دوم احسان است. فرق احسان و عدل این است که گاهی عدل نمیتواند پاسخگو باشد و احتیاج به ایثار و گذشت دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین زرندی با بیان اینکه دستور سوم به بخشش و انفاق است، گفت: همه ما ماموریت به اجرای این دستورات داریم، بخشش اول به نزدیکان زیبایی این کلام است، یعنی باید جامعه وکلا در بخش سوم، بخشش خودشان را خوب ببینند. ممکن است کسانی که تازه وارد صنف وکلا میشوند نیاز به کمکهایی داشته باشند، باید آنها را دید تا در آینده وکلای خوب و باتجربه داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: ۳ دستور که از انجام آن نهی شده است و باید به آن توجه کرد این است که خداوند از فحشا و منکر نهی میکند و سومین دستور نهی از تجاوز در هر زمینهای است.
رئیس دادگستری خراسان رضوی به ویژگیهای وکیل پرداخت و گفت: آنچه بسیار برای موفقیت وکیل لازم است، تیزبینی، ریزبینی، تیزهوشی و خوشسلیقگی است.
حجتالاسلاموالمسلمین زرندی ادامه داد: اولین اصل در وکالت برای وکیل، رعایت مصلحت موکل است. همچنین وکیل باید نسبت به موکل خود امانتدار باشد. یکی از نکات، بررسی دقیق پرونده قبل از قبول وکالت است.
وی با اشاره به دانش حقوقی کافی و بهروز وکیل، افزود: هیچگاه وکیل نباید خود را مستغنی از کسب دانش بداند، هر روز علم در حال پیشرفت است و وکیل باید به علم روز مجهز باشد.
رئیس دادگستری خراسان رضوی در ادامه بر تلاش برای احقاق حق موکل در کمترین زمان ممکن، تأکید کرد و گفت: اطاله دادرسیها میتواند زیانبار باشد. همچنین صداقت با موکل در تمام مراحل و هر شرایطی الزامی است.
حجتالاسلاموالمسلمین زرندی ادامه داد: برخورد شایسته با قاضی، موکل و وکیل طرف موکل نیز برای وکیل ضروری است. قرار است احقاق حق بشود و نباید فرقی بین موکل خود و موکل طرف مقابل بگذارد.
وی در نهایت افزود: یکی از مهمترین نکات پرونده حفظ اسرار موکل است که چه در زمان رسیدگی و چه پس از فراغ از رسیدگی، وکیل باید حافظ اسرار موکل باشد.