عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

استعفای دیپلمات ارشد انگلیس در اعتراض به پیروی دولت از ترامپ

  • کد خبر: ۳۱۹۱۰۸
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۳
استعفای دیپلمات ارشد انگلیس در اعتراض به پیروی دولت از ترامپ
«آنالیزا دادز» معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور توسعه بین‌الملل، در اعتراض به تصمیم جنجال‌برانگیز نخست‌وزیر این کشور برای کاهش کمک‌های خارجی و افزایش هزینه‌های دفاعی از سمت خود استعفا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دادز در استعفانامه خود که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که پس از تصمیم دولت برای کاهش سهم کمک‌های توسعه‌ای به ۰.۳ درصد از تولید ناخالص ملی، دیگر نمی‌تواند در کابینه باقی بماند.

او خطاب به نخست وزیر انگلیس نوشت: «تصمیم دولت شما برای کاهش این بودجه، در زمانی که چین در حال بازنویسی قواعد جهانی است و تهدید‌های امنیتی افزایش یافته‌اند تضعیف نقش انگلیس در نهاد‌های بین‌المللی را در پی خواهد داشت.»

وی همچنین تصریح کرد که این اقدام، حذف تدریجی انگلیس از مجامع بین‌المللی و کاهش تعهدات این کشور در بانک جهانی، گروه هفت و مذاکرات اقلیمی را به دنبال خواهد داشت و هشدار داد که این سیاست می‌تواند در آینده به خروج لندن از برخی ابتکارات چندجانبه منجر شود.

دادز در نامه خود به‌طور خاص اشاره کرد که این تصمیم باعث کاهش تعهدات انگلیس در قبال کشور‌هایی در آفریقا، کارائیب و بالکان غربی خواهد شد و این در حالی است که روسیه به‌شدت در حال افزایش نفوذ خود در این مناطق است.

دادز در نامه استعفای خود مستقیماً اشاره‌ای به دونالد ترامپ نکرد، اما تأکید کرد که کاهش بودجه توسعه بین‌المللی، عملاً پیروی از مسیر برخی دولت‌های دیگر در قطع کمک‌های خارجی خواهد بود. او هشدار داد که این تصمیم از سوی بسیاری، همسو با سیاست‌های دوران ترامپ در کاهش بودجه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) تلقی خواهد شد و این رویکرد در حال حاضر به شهرت انگلیس در جهان آسیب می‌زند.

او خطاب به استارمر نوشت: «من انتظار داشتم که درباره سیاست‌های مالیاتی و رویکرد اقتصادی به‌طور جمعی بحث کنیم، همان‌گونه که سایر کشور‌ها انجام می‌دهند. حتی ۰.۳ درصد ممکن است تنها آغاز این روند باشد و افزایش هزینه‌های دفاعی از طریق کاهش بودجه عمومی، چالش‌های بزرگی برای آینده ایجاد خواهد کرد.»

استعفای دادز، نخستین کناره‌گیری مهم در دولت کی‌یر استارمر محسوب می‌شود و نشانه‌ای از اختلافات داخلی بر سر سیاست‌های کلان اقتصادی و دفاعی است.

تصمیم لندن برای افزایش بودجه نظامی، تحت فشار آمریکا و به‌ویژه تأکید دونالد ترامپ بر لزوم افزایش سهم کشور‌های اروپایی در ناتو اتخاذ شده است. رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً هشدار داده بود که کشور‌ها عضو ناتو که سهم کافی در هزینه‌های نظامی ندارند، نباید انتظار حمایت واشنگتن را داشته باشند.

در چنین فضایی، بسیاری از تحلیلگران استعفای دادز را نشانه‌ای از شکاف داخلی در حزب کارگر درباره اولویت‌های سیاست خارجی می‌دانند. برخی معتقدند که این استعفا می‌تواند زمینه‌ساز اختلافات بیشتر در کابینه استارمر، به‌ویژه در حوزه دیپلماسی و همکاری‌های بین‌المللی، باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->