ثبت‌نام ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر در سامانه سماح (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ اتوبوس‌های حرم امام حسین در مسیر‌های مختلف + ساعت حرکت یادی از نخستین امام‌جمعه مشهد پس از انقلاب اسلامی ثبت یک میلیون و ۱۸۰ هزار تردد در مرز مهران تا کنون (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به کشور، در استان خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) مشهد، بزرگ‌ترین شهر وقفی جهان اسلام | برخورد قاطع با تصرفات موقوفات و تسهیلات ویژه برای ساکنان بافت‌های فرسوده + فیلم خطر افراطی‌گری را جدی بگیریم | گفت‌و‌گو با عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مسئله وحدت شیعه و سنی ثبت‌نام ۲ میلیون و ۷۰۰ زائر اربعین در سامانه سماح | یک میلیون و ۷۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین عملیات تغذیه و اسکان خراسان رضوی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ جهش ۶۲ درصدی مشارکت خراسان رضوی در بازسازی عتبات عالیات | بهره‌برداری از صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا تا ۲ سال آینده سند کربلا روایت توست عالم مردم‌دار | یادی از آیت‌ا... محمدهادی میلانی، مرجع فقید، هم‌زمان با سالروز درگذشتش از نجف تا کربلا، دل‌هایی که راه می‌روند بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) تولیت آستان قدس رضوی: هیچ‌کس حق ندارد اتحاد ملت در برابر دشمن را بهم بزند| انسجام ملی، آینده ایران را رقم خواهد زد! رادیو موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین آغاز به کار کرد برپایی موکب فرهنگی «ایران امام رضا (ع)» در دهه پایانی ماه صفر رمان «جزیره گمشده من» روانه بازار نشر شد | رمانی با محوریت کرامات امام رضا (ع) اعزام کاروان پزشکی به منظور ارائه خدمات به اربعین (۱۴ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نکاتی برای رفع تشنگی در ایام روزه‌داری

  • کد خبر: ۳۱۹۱۲۷
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶
نکاتی برای رفع تشنگی در ایام روزه‌داری
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت تغذیه صحیح در ایام روزه‌داری، به ارائه توصیه‌هایی برای پیشگیری از احساس تشنگی در ماه رمضان پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده در رابطه با اصول تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی روزه‌داران، احساس تشنگی در طول روز است که می‌توان با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای، از شدت آن کاست.

وی تأکید کرد: برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان، رعایت چند نکته ضروری است. در وهله نخست، کاهش مصرف نمک نه‌تنها در این ماه بلکه در تمامی ایام سال توصیه می‌شود، چراکه نمک می‌تواند باعث افزایش احساس تشنگی و کم‌آبی بدن شود.

اسماعیل‌زاده بیان کرد: نیاز روزانه بدن به نمک، تنها معادل یک قاشق چای‌خوری است، اما این مقدار شامل تمام نمکی است که از طریق مواد غذایی مختلف، نه‌فقط نمکدان، دریافت می‌کنیم. بسیاری از مواد غذایی مانند نان، پنیر و سایر خوراکی‌ها حاوی نمک پنهان هستند، بنابراین هرچقدر مصرف نمکدان را کاهش دهیم، به سلامت بدن خود کمک بیشتری کرده‌ایم.

وی تأکید کرد: استفاده از مقدار اندکی نمک در هنگام پخت غذا مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم، به‌ویژه در وعده سحری. کاهش مصرف نمک در این وعده، تأثیر قابل توجهی در کنترل تشنگی در طول روز خواهد داشت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی خوردن که به حفظ آب در بدن کمک می‌کنند، می‌تواند از بروز تشنگی در طول روز جلوگیری کند. علاوه بر این، مصرف انواع میوه‌ها نیز به تأمین آب بدن کمک کرده و از تشنگی پیشگیری می‌کند.

وی افزود: مصرف زیاد غذا‌های پروتئینی، مانند مرغ، کباب یا استیک، می‌تواند باعث تشدید تشنگی شود. چراکه پروتئین زیاد موجب دفع آب بیشتر از بدن می‌شود، و افرادی که فقط پروتئین در وعده سحری خود مصرف می‌کنند، ممکن است در طول روز با تشنگی شدیدتری مواجه شوند.

وی با تأکید بر اینکه حذف کامل پروتئین توصیه نمی‌شود، اما مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد، تصریح کرد: پروتئین در حد تعادل برای بدن ضروری است، اما زیاده‌روی در مصرف آن، به‌ویژه در وعده سحری، می‌تواند موجب افزایش احساس تشنگی در طول روز شود. همچنین، برای جلوگیری از تشدید این احساس، بهتر است از فعالیت‌های بدنی سنگین در ساعات روزه‌داری پرهیز شود. تحرک برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد، اما زمان مناسب برای آن، نزدیک افطار یا بعد از آن است تا از افزایش تشنگی جلوگیری شود.

اسماعیل‌زاده با اشاره به همزمانی ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، توصیه کرد: در مصرف آجیل‌های شور احتیاط کنید، چراکه استفاده از این تنقلات در دید و بازدید‌های شبانه می‌تواند نیاز بدن به آب را افزایش داده و احساس تشنگی را در طول روز تشدید کند.

وی همچنین افزود: نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه و نسکافه خاصیت مدر دارند و باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند، در نتیجه نیاز به مایعات را افزایش می‌دهند بنابراین، بهتر است در مصرف این نوشیدنی‌ها اعتدال را رعایت کرده و برای تأمین آب مورد نیاز بدن، صرفاً از آب استفاده کنیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->