ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۱۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴
آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: علی‌رغم مزایای شناخته شده روزه‌داری، روزه برای بعضی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر نجمه سیفی اظهار کرد: به طور کلی روزه‌داری برای افراد سالم و به خصوص افرادی که دچار اضافه وزن هستند، فواید زیادی دارد. روزه‌داری می‌تواند به کاهش وزن، کاهش سطح التهاب در بدن و کنترل بهتر قند و چربی خون کمک کرده و از بروز بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

وی افزود: در مورد تاثیر روزه داری بر افراد دیابتی مطالعات کمی انجام شده است و اینکه آیا روزه‌داری می‌تواند باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش نیاز به دارودرمانی در بیماران مبتلا به دیابت شود، نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌هایی که افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه هستند این است آیا اجازه دارند در ماه مبارک رمضان یا سایر ایام سال، برای بهره‌مندی از مزایای روزه داری، روزه بگیرند یا نه؟

دکترسیفی بیان کرد: علی‌رغم اینکه مزایای بسیار زیادی از روزه‌داری در افراد سالم گزارش شده است، ولی نمی‌توان روزه‌داری را به همه افراد توصیه کرد و با توجه به اینکه ممکن است روزه‌داری برای افراد مبتلا به دیابت، خطراتی داشته باشد، باید آگاهانه در این مورد تصمیم گیری شود.

این رژیم درمانگر ادامه داد: از آنجایی که روزه‌داری می‌تواند باعث افت قند خون و یا برعکس بالا رفتن قند خون یا کم‌آبی بدن در افراد دیابتی شود، بنابراین در برخی از گروه‌های بیماران مبتلا به دیابت، روزه‌داری را توصیه نمی‌کنیم.

وی توضیح داد: روزه‌داری برای افرادی که دیابت کنترل شده‌ای ندارند، دچار افت و خیز قند خون هستند، همچنین افرادی که دچار عوارض ناشی دیابت از جمله بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا درگیری چشم در زمینه بیماری دیابت هستند، افراد باردار مبتلا به دیابت و افراد سالمند مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.

دکتر سیفی ادامه داد: مبتلایان به دیابت که از انسولین استفاده می‌کنند از جمله بیماران دیابت نوع یک و برخی از بیماران دیابت نوع ۲ که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطرات و عوارض ناشی از روزه‌داری هستند.

وی تاکید کرد: اگر بیمار دیابتی به دلایل مختلف تصمیم به روزه‌داری داشته باشد و دیابت وی کنترل شده و بدون عارضه باشد، قبل از اقدام به روزه‌داری باید چند نکته مهم را رعایت کند؛ اول اینکه دارو‌های مصرفی بیمار باید متناسب با شرایط روزه‌داری تنظیم شود و قبل از شروع روزه‌داری در زمینه تنظیم مقدار و زمان مصرف دارو‌ها با پزشک خود صحبت کند.

این متخصص تغذیه گفت: مورد دوم رژیم غذایی بیمار است که فرد باید برای تأمین کافی نیاز‌های تغذیه‌ای و کنترل مناسب قند خون، برنامه غذایی مناسب را زیر نظر متخصص تغذیه دریافت کند.

وی تأکید کرد: بیمار در زمان روزه‌داری باید به صور مکرر قند خونش را مانیتور کرده و مراقب افت‌وخیز‌های قند خون باشد.

دکتر سیفی ادامه داد: موضوع دیگر تأمین آب و مایعات مورد نیاز بدن است؛ از آنجا که بیمار دیابتی در معرض خطر کم‌آبی است، باید آب و مایعات کافی دریافت کند تا هنگام روزه‌داری بدن دچار کم‌آبی نشود.

وی افزود: به طور کلی روزه برای بعضی از گروه‌های خاص بیماران دیابتی که به آن اشاره شد، توصیه نمی‌شود و تنها افراد با دیابت بدون عارضه، قند خون کنترل شده و با مدیریت خطرات احتمالی، می‌توانند روزه بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->