احیاء هویت تاریخی مشهد با واسطه‌گری مکتب بافت اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درخصوص لزوم ثبت تعهدنامه فرزندان و نوادگان دختر بازمانده تا دهم تیرماه ۱۴۰۴ طرح ترافیک در پایتخت از فردا (دوشنبه، ۹ تیرماه ۱۴۰۴) اجرا می‌شود کلاهبرداری با آگهی‌های تکمیل یا خرید سابقه بیمه‌ تأمین‌اجتماعی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۸ تیر ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود آسیب مرمت‌های غیرحرفه‌ای به پل ساسانی ازسرگیری پرواز‌های ترکیه به ایران از فردا (دوشنبه، ۹ تیر ۱۴۰۴) بیانیه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی تولد نوزاد ۶ کیلویی در مشهد (۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم چرا عینک آفتابی ارزان برای کودکان خوب نیست؟ تهیه فهرست قرمز آثار تاریخی در ایران ضروری است راه‌اندازی بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه پساب صنعتی در جنوب کشور تکذیب شایعه بسته بودن مرز‌های هوایی کشور مهار آتش‌سوزی منطقه «بان‌سر» مهران پس از ۱۲ ساعت «زرشک» گنجینه‌ای سرخ با خواص شگفت‌انگیز سخنگوی قوه‌قضائیه: در حمله اسرائیل به زندان اوین، ۷۱ نفر شهید شدند انجام ۱۴۳ مورد بازرسی از مراکز طب سنتی و مکمل | ۶ مرکز غیرمجاز در مشهد پلمب شد اجرای طرح آمایش امید با هدف تحقق موضوع جوانی و افزایش جمعیت در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ تیر ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در بخش‌هایی از کشور آخرین وضعیت سبد معیشتی مادران کم بضاعت دارای طفل شیرخوار | برقراری حمایت خاص از مادران شروع دوباره دزدی از فردای روز آزادی دستگیری متهمان تیراندازی به محیط‌بان کرمانی بازسازی باند فرودگاه تبریز آغاز شد (۷ تیر ۱۴۰۴) بازمانده ترور سرچشمه، ۴۴ سال بعد | روایتی تازه از حادثه تروریستی هفتم تیر ۱۳۶۰ + ویدئو دریای خزر مواج می‌شود (۷ تیر ۱۴۰۴) بازگشایی آسمان مرکز و نیمه غربی کشور برای پرواز‌های عبوری بین المللی (۷ تیر ۱۴۰۴) کشف ۱۴ میلیارد ریال اقلام آرایشی و بهداشتی غیرقابل مصرف در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) آماده‌باش ۸ هزار نیروی شرکتی بخش درمان و شعب تأمین‌اجتماعی در ایام جنگ ۱۲روزه آیا مصرف زرده تخم مرغ در کهنسالی مضر است؟
سرخط خبرها

آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۱۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴
آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: علی‌رغم مزایای شناخته شده روزه‌داری، روزه برای بعضی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر نجمه سیفی اظهار کرد: به طور کلی روزه‌داری برای افراد سالم و به خصوص افرادی که دچار اضافه وزن هستند، فواید زیادی دارد. روزه‌داری می‌تواند به کاهش وزن، کاهش سطح التهاب در بدن و کنترل بهتر قند و چربی خون کمک کرده و از بروز بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

وی افزود: در مورد تاثیر روزه داری بر افراد دیابتی مطالعات کمی انجام شده است و اینکه آیا روزه‌داری می‌تواند باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش نیاز به دارودرمانی در بیماران مبتلا به دیابت شود، نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌هایی که افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه هستند این است آیا اجازه دارند در ماه مبارک رمضان یا سایر ایام سال، برای بهره‌مندی از مزایای روزه داری، روزه بگیرند یا نه؟

دکترسیفی بیان کرد: علی‌رغم اینکه مزایای بسیار زیادی از روزه‌داری در افراد سالم گزارش شده است، ولی نمی‌توان روزه‌داری را به همه افراد توصیه کرد و با توجه به اینکه ممکن است روزه‌داری برای افراد مبتلا به دیابت، خطراتی داشته باشد، باید آگاهانه در این مورد تصمیم گیری شود.

این رژیم درمانگر ادامه داد: از آنجایی که روزه‌داری می‌تواند باعث افت قند خون و یا برعکس بالا رفتن قند خون یا کم‌آبی بدن در افراد دیابتی شود، بنابراین در برخی از گروه‌های بیماران مبتلا به دیابت، روزه‌داری را توصیه نمی‌کنیم.

وی توضیح داد: روزه‌داری برای افرادی که دیابت کنترل شده‌ای ندارند، دچار افت و خیز قند خون هستند، همچنین افرادی که دچار عوارض ناشی دیابت از جمله بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا درگیری چشم در زمینه بیماری دیابت هستند، افراد باردار مبتلا به دیابت و افراد سالمند مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.

دکتر سیفی ادامه داد: مبتلایان به دیابت که از انسولین استفاده می‌کنند از جمله بیماران دیابت نوع یک و برخی از بیماران دیابت نوع ۲ که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطرات و عوارض ناشی از روزه‌داری هستند.

وی تاکید کرد: اگر بیمار دیابتی به دلایل مختلف تصمیم به روزه‌داری داشته باشد و دیابت وی کنترل شده و بدون عارضه باشد، قبل از اقدام به روزه‌داری باید چند نکته مهم را رعایت کند؛ اول اینکه دارو‌های مصرفی بیمار باید متناسب با شرایط روزه‌داری تنظیم شود و قبل از شروع روزه‌داری در زمینه تنظیم مقدار و زمان مصرف دارو‌ها با پزشک خود صحبت کند.

این متخصص تغذیه گفت: مورد دوم رژیم غذایی بیمار است که فرد باید برای تأمین کافی نیاز‌های تغذیه‌ای و کنترل مناسب قند خون، برنامه غذایی مناسب را زیر نظر متخصص تغذیه دریافت کند.

وی تأکید کرد: بیمار در زمان روزه‌داری باید به صور مکرر قند خونش را مانیتور کرده و مراقب افت‌وخیز‌های قند خون باشد.

دکتر سیفی ادامه داد: موضوع دیگر تأمین آب و مایعات مورد نیاز بدن است؛ از آنجا که بیمار دیابتی در معرض خطر کم‌آبی است، باید آب و مایعات کافی دریافت کند تا هنگام روزه‌داری بدن دچار کم‌آبی نشود.

وی افزود: به طور کلی روزه برای بعضی از گروه‌های خاص بیماران دیابتی که به آن اشاره شد، توصیه نمی‌شود و تنها افراد با دیابت بدون عارضه، قند خون کنترل شده و با مدیریت خطرات احتمالی، می‌توانند روزه بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->