۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

یک هشدار جدی به روزه‌داران: در مصرف چای زیاده‌روی نکنید

  • کد خبر: ۳۱۹۸۵۸
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
یک هشدار جدی به روزه‌داران: در مصرف چای زیاده‌روی نکنید
متخصص طب ایرانی گفت: چای، نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها، در ماه رمضان هم جایگاه ویژه‌ای دارد؛ اما آیا مصرف آن تشنگی را تشدید می‌کند یا روزه‌داری را آسان‌تر می‌سازد؟

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا یارقلی گفت: ماه رمضان که از راه می‌رسد، عادات غذایی تغییر می‌کند و سبک زندگی روزه‌داران به‌گونه‌ای متفاوت از روز‌های عادی رقم می‌خورد. ساعات طولانی روزه‌داری، مصرف کمتر مایعات و تغییر زمان صرف غذا، همه و همه بدن را در شرایط جدیدی قرار می‌دهند که نیازمند مراقبت و رعایت اصول تغذیه‌ای صحیح است. در این میان، چای همچنان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌هایی است که در وعده‌های افطار و سحر جایگاه ثابتی دارد. برای بسیاری، نوشیدن یک استکان چای بعد از افطار، حکم آرامش بعد از ساعات روزه‌داری را دارد و برخی دیگر نمی‌توانند از عادت نوشیدن چای در سحر چشم‌پوشی کنند.

چای در سحر و افطار؛ انتخابی مناسب یا عامل تشنگی؟

علیرضا یارقلی، دکترای تخصصی طب ایرانی گفت: «چای یک نوشیدنی خوب است و به دلیل گرم بودن و تأمین بخشی از آب مورد نیاز بدن، می‌تواند انتخاب مناسبی برای ماه مبارک باشد. اما باید توجه داشت که چای ادرارآور است و ممکن است باعث کاهش آب بدن شود. به همین دلیل، برای شروع افطار، مصرف چای کمرنگ مناسب‌تر است. همچنین، می‌توان یک تا دو لیوان چای کمرنگ را حدود یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار نوشید، اما در وعده سحری توصیه نمی‌شود، به‌ویژه چای پررنگ که می‌تواند منجر به افزایش دفع مایعات بدن و تشنگی در طول روز شود.»

یارقلی افزود: «با وجود اینکه در هوای خنک، احساس تشنگی ممکن است کمتر باشد، اما برای افرادی که به روزه‌داری عادت ندارند، مصرف چای در سحر می‌تواند شرایط را دشوارتر کند.»

چای و رفلاکس معده؛ یک هشدار مهم

وی در ادامه به نکته‌ای مهم درباره مصرف چای اشاره کرده و گفت: «چای اگر زیاد مصرف شود، می‌تواند باعث رفلاکس معده شود. در ایام روزه‌داری که معده ممکن است ضعیف‌تر شود، این موضوع می‌تواند منجر به ترش کردن و ناراحتی‌های گوارشی شود، به‌ویژه اگر چای بعد از سحری نوشیده شود.»

جایگزین‌های سالم برای چای در ماه رمضان

 یارقلی پیشنهاد کرد که روزه‌داران برای کاهش تشنگی و بهبود وضعیت بدنی خود، به‌جای چای در وعده سحری از دمنوش‌های گیاهی استفاده کنند: «کسانی که به چای وابسته‌اند، معمولاً نمی‌توانند به راحتی جایگزینی برای آن پیدا کنند. با این حال، اگر کسی بخواهد نوشیدنی متفاوتی مصرف کند، دمنوش‌هایی مانند بادرنجبویه و به‌لیمو گزینه‌های مناسبی هستند که هم نشاط‌آورند و هم به آرامش و خواب بهتر کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توان یک قاشق غذاخوری از هرکدام را دم کرد و نوشید. از سوی دیگر، نوشیدنی‌هایی مانند جلاب (ترکیب گلاب و زعفران) نیز انرژی‌بخش هستند، البته به شرطی که خیلی شیرین نشوند. انواع سکنجبین‌ها نیز می‌توانند انتخاب خوبی باشند؛ برای افطار، سکنجبین گرم توصیه می‌شود و در ساعات بین افطار تا سحر، می‌توان از سکنجبین‌های خنک مانند سکنجبین عنابی، زرشکی یا سماقی استفاده کرد که به‌ویژه در فصل بهار بسیار مفیدند.»

نکته طلایی برای کاهش تشنگی در روزه‌داری

این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: «چه چای و چه هر نوشیدنی یا غذایی که در سحر مصرف می‌شود، بهتر است پس از آن حداقل تا یک تا دو ساعت از دراز کشیدن و خوابیدن پرهیز شود. خوابیدن بلافاصله بعد از سحری می‌تواند منجر به بوی بد دهان، هضم نامناسب غذا، کوفتگی و کاهش انرژی در طول روز شود. اگر کسی می‌خواهد در طول روز احساس خستگی، گرسنگی و تشنگی نداشته باشد و سرحال بماند، بهتر است پس از سحری تا طلوع آفتاب بیدار بماند.»

در نهایت، یارقلی تأکید کرد که رعایت این نکات ساده می‌تواند تأثیر بسزایی در تجربه بهتر روزه‌داری داشته باشد و به حفظ سلامتی بدن در طول ماه رمضان کمک کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->