وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ چند توصیه‌ پزشکی به خانم‌های نزدیک به ۴۰ سال سرقت میلیاردی از خانه‌های خالی! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۶ درجه می‌رسد ۱۲ نوزاد از ابتدای سال در آمبولانس‌های اورژانس خراسان رضوی متولد شده‌اند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۱۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴
آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: علی‌رغم مزایای شناخته شده روزه‌داری، روزه برای بعضی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر نجمه سیفی اظهار کرد: به طور کلی روزه‌داری برای افراد سالم و به خصوص افرادی که دچار اضافه وزن هستند، فواید زیادی دارد. روزه‌داری می‌تواند به کاهش وزن، کاهش سطح التهاب در بدن و کنترل بهتر قند و چربی خون کمک کرده و از بروز بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

وی افزود: در مورد تاثیر روزه داری بر افراد دیابتی مطالعات کمی انجام شده است و اینکه آیا روزه‌داری می‌تواند باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش نیاز به دارودرمانی در بیماران مبتلا به دیابت شود، نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌هایی که افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه هستند این است آیا اجازه دارند در ماه مبارک رمضان یا سایر ایام سال، برای بهره‌مندی از مزایای روزه داری، روزه بگیرند یا نه؟

دکترسیفی بیان کرد: علی‌رغم اینکه مزایای بسیار زیادی از روزه‌داری در افراد سالم گزارش شده است، ولی نمی‌توان روزه‌داری را به همه افراد توصیه کرد و با توجه به اینکه ممکن است روزه‌داری برای افراد مبتلا به دیابت، خطراتی داشته باشد، باید آگاهانه در این مورد تصمیم گیری شود.

این رژیم درمانگر ادامه داد: از آنجایی که روزه‌داری می‌تواند باعث افت قند خون و یا برعکس بالا رفتن قند خون یا کم‌آبی بدن در افراد دیابتی شود، بنابراین در برخی از گروه‌های بیماران مبتلا به دیابت، روزه‌داری را توصیه نمی‌کنیم.

وی توضیح داد: روزه‌داری برای افرادی که دیابت کنترل شده‌ای ندارند، دچار افت و خیز قند خون هستند، همچنین افرادی که دچار عوارض ناشی دیابت از جمله بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا درگیری چشم در زمینه بیماری دیابت هستند، افراد باردار مبتلا به دیابت و افراد سالمند مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.

دکتر سیفی ادامه داد: مبتلایان به دیابت که از انسولین استفاده می‌کنند از جمله بیماران دیابت نوع یک و برخی از بیماران دیابت نوع ۲ که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطرات و عوارض ناشی از روزه‌داری هستند.

وی تاکید کرد: اگر بیمار دیابتی به دلایل مختلف تصمیم به روزه‌داری داشته باشد و دیابت وی کنترل شده و بدون عارضه باشد، قبل از اقدام به روزه‌داری باید چند نکته مهم را رعایت کند؛ اول اینکه دارو‌های مصرفی بیمار باید متناسب با شرایط روزه‌داری تنظیم شود و قبل از شروع روزه‌داری در زمینه تنظیم مقدار و زمان مصرف دارو‌ها با پزشک خود صحبت کند.

این متخصص تغذیه گفت: مورد دوم رژیم غذایی بیمار است که فرد باید برای تأمین کافی نیاز‌های تغذیه‌ای و کنترل مناسب قند خون، برنامه غذایی مناسب را زیر نظر متخصص تغذیه دریافت کند.

وی تأکید کرد: بیمار در زمان روزه‌داری باید به صور مکرر قند خونش را مانیتور کرده و مراقب افت‌وخیز‌های قند خون باشد.

دکتر سیفی ادامه داد: موضوع دیگر تأمین آب و مایعات مورد نیاز بدن است؛ از آنجا که بیمار دیابتی در معرض خطر کم‌آبی است، باید آب و مایعات کافی دریافت کند تا هنگام روزه‌داری بدن دچار کم‌آبی نشود.

وی افزود: به طور کلی روزه برای بعضی از گروه‌های خاص بیماران دیابتی که به آن اشاره شد، توصیه نمی‌شود و تنها افراد با دیابت بدون عارضه، قند خون کنترل شده و با مدیریت خطرات احتمالی، می‌توانند روزه بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->