صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه وظیفه نظارتی مدیران بر دوره‌های توانمندسازی معلمان از مهر ۱۴۰۴ تکیه دوره‌های توانمندسازی معلمان بر ۳ محور اساسی مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی خبر داد: برقراری پرواز فوق‌العاده ویژه زائران حسینی در مسیر‌های نجف و بغداد جزئیات دوره توانمندسازی معلمان اعلام شد گزینش داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در چه مرحله‌ای است؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۴) درخواست رئیس پلیس راهور از مردم درخصوص معرفی امدادخودرو‌های متخلف اقشار متوسط دیگر توان سفر رفتن ندارند! تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۱۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴
آیا افراد دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: علی‌رغم مزایای شناخته شده روزه‌داری، روزه برای بعضی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر نجمه سیفی اظهار کرد: به طور کلی روزه‌داری برای افراد سالم و به خصوص افرادی که دچار اضافه وزن هستند، فواید زیادی دارد. روزه‌داری می‌تواند به کاهش وزن، کاهش سطح التهاب در بدن و کنترل بهتر قند و چربی خون کمک کرده و از بروز بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

وی افزود: در مورد تاثیر روزه داری بر افراد دیابتی مطالعات کمی انجام شده است و اینکه آیا روزه‌داری می‌تواند باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش نیاز به دارودرمانی در بیماران مبتلا به دیابت شود، نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌هایی که افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه هستند این است آیا اجازه دارند در ماه مبارک رمضان یا سایر ایام سال، برای بهره‌مندی از مزایای روزه داری، روزه بگیرند یا نه؟

دکترسیفی بیان کرد: علی‌رغم اینکه مزایای بسیار زیادی از روزه‌داری در افراد سالم گزارش شده است، ولی نمی‌توان روزه‌داری را به همه افراد توصیه کرد و با توجه به اینکه ممکن است روزه‌داری برای افراد مبتلا به دیابت، خطراتی داشته باشد، باید آگاهانه در این مورد تصمیم گیری شود.

این رژیم درمانگر ادامه داد: از آنجایی که روزه‌داری می‌تواند باعث افت قند خون و یا برعکس بالا رفتن قند خون یا کم‌آبی بدن در افراد دیابتی شود، بنابراین در برخی از گروه‌های بیماران مبتلا به دیابت، روزه‌داری را توصیه نمی‌کنیم.

وی توضیح داد: روزه‌داری برای افرادی که دیابت کنترل شده‌ای ندارند، دچار افت و خیز قند خون هستند، همچنین افرادی که دچار عوارض ناشی دیابت از جمله بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا درگیری چشم در زمینه بیماری دیابت هستند، افراد باردار مبتلا به دیابت و افراد سالمند مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.

دکتر سیفی ادامه داد: مبتلایان به دیابت که از انسولین استفاده می‌کنند از جمله بیماران دیابت نوع یک و برخی از بیماران دیابت نوع ۲ که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطرات و عوارض ناشی از روزه‌داری هستند.

وی تاکید کرد: اگر بیمار دیابتی به دلایل مختلف تصمیم به روزه‌داری داشته باشد و دیابت وی کنترل شده و بدون عارضه باشد، قبل از اقدام به روزه‌داری باید چند نکته مهم را رعایت کند؛ اول اینکه دارو‌های مصرفی بیمار باید متناسب با شرایط روزه‌داری تنظیم شود و قبل از شروع روزه‌داری در زمینه تنظیم مقدار و زمان مصرف دارو‌ها با پزشک خود صحبت کند.

این متخصص تغذیه گفت: مورد دوم رژیم غذایی بیمار است که فرد باید برای تأمین کافی نیاز‌های تغذیه‌ای و کنترل مناسب قند خون، برنامه غذایی مناسب را زیر نظر متخصص تغذیه دریافت کند.

وی تأکید کرد: بیمار در زمان روزه‌داری باید به صور مکرر قند خونش را مانیتور کرده و مراقب افت‌وخیز‌های قند خون باشد.

دکتر سیفی ادامه داد: موضوع دیگر تأمین آب و مایعات مورد نیاز بدن است؛ از آنجا که بیمار دیابتی در معرض خطر کم‌آبی است، باید آب و مایعات کافی دریافت کند تا هنگام روزه‌داری بدن دچار کم‌آبی نشود.

وی افزود: به طور کلی روزه برای بعضی از گروه‌های خاص بیماران دیابتی که به آن اشاره شد، توصیه نمی‌شود و تنها افراد با دیابت بدون عارضه، قند خون کنترل شده و با مدیریت خطرات احتمالی، می‌توانند روزه بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->