ایراد هیات عالی نظارت درباره تعطیلی «پنج‌شنبه‌ها» در کمیسیون اجتماعی مجلس رفع شد ایراد هیات عالی نظارت درباره تعطیلی «پنج‌شنبه‌ها» در کمیسیون اجتماعی مجلس رفع شد عمان از سران ایران بابت حمایت از مذاکرات قدردانی کرد عراقچی پاسخ ویتکاف درباره غنی سازی را داد حملات گسترده زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه آغاز شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: مفاخر ملی چون خیام، سرمایه‌های ماندگار فرهنگ ایران هستند وزیران خارجه ایران و عمان پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا گفت‌و‌گو کردند ویتکاف: این هفته در اروپا با ایرانی‌ها دیدار خواهیم کرد پزشکیان: شاهنامه زنده‌ترین کتاب امروز ماست امیرخان متقی با مسعود پزشکیان دیدار کرد رئیس اقلیم کردستان عراق با عراقچی دیدار کرد خرازی در مجمع گفت‌وگوی تهران: برای حل اختلافات باید گفت‌و‌گو کرد آیت‌الله علم‌الهدی: شهدای فاطمیون از نقاط افتخار آمیز تاریخ انقلاب است وزیر کشور: امنیت موضوعی عینی، ذهنی و روانی است دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان: هیچ چالشی در روابط تهران و ایروان وجود ندارد وزیر خارجه طالبان: وظیفه شرعی خود می‌دانیم که به مردم تشنه آب برسانیم + فیلم همسر شهید جمهور: دیپلماسی باید با قدرت بیشتری دنبال شود وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند ولایتی: تهران توسعه اقتصادی همسایگان عرب خود را تهدید نمی‌بیند | قدرت منطقه‌ای ایران باعث اصرار آمریکا و غرب برای توافق با ما شده است بارزانی: اقلیم کردستان عراق هرگز تهدیدی علیه ایران نخواهد بود | شاهد پیشرفت‌های خوبی در روابط ایران و عراق هستیم وزیر خارجه تاجیکستان از آمادگی کشورش برای مشارکت در بازسازی افغانستان خبر داد وزیر خارجه عمان در مجمع گفت‌وگوی تهران: مسقط به مسیر گفت‌وگو پایبند است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود
سرخط خبرها
تحلیل ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران درباره تحولات سیاسی

شکل‌گیری جریان اجتماعی جدید در انتخابات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۳۲۰۰۲
  • ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
شکل‌گیری جریان اجتماعی جدید در انتخابات ۱۴۰۰
پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، سبب این خوش‌بینی در میان آن‌ها شده است که، چون بهارستان را تصاحب کرده‌‍‌اند، می‌توانند پاستور را نیز به‌سادگی فتح کنند. در همین باره حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، با اشاره به اینکه «معمولا روال این است جریانی که پیروز انتخابات مجلس می‌شود، می‌تواند پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری هم بشود»، درباره پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری، اظهار خوش‌بینی کرده است. برخی دیگر از اصول‌گرایان نیز که اصلاح‌طلبان را شریک دولت روحانی می‌دانند و حال بر بازنمایی نارضایتی از دولت وی اشتغال دارند، پیروزی خود را در انتخابات آینده، بسیار دردسترس ارزیابی می‌کنند. اما برخی پژوهشگران و کارشناسان چنین اظهارنظر‌هایی را رد می‌کنند.
علی قدیری / شهرآرانیوز، پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، سبب این خوش‌بینی در میان آن‌ها شده است که، چون بهارستان را تصاحب کرده‌‍‌اند، می‌توانند پاستور را نیز به‌سادگی فتح کنند. در همین باره حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، با اشاره به اینکه «معمولا روال این است جریانی که پیروز انتخابات مجلس می‌شود، می‌تواند پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری هم بشود»، درباره پیروزی اصول‌گرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری، اظهار خوش‌بینی کرده است. برخی دیگر از اصول‌گرایان نیز که اصلاح‌طلبان را شریک دولت روحانی می‌دانند و حال بر بازنمایی نارضایتی از دولت وی اشتغال دارند، پیروزی خود را در انتخابات آینده، بسیار دردسترس ارزیابی می‌کنند. اما برخی پژوهشگران و کارشناسان چنین اظهارنظر‌هایی را رد می‌کنند.
ابراهیم فیاض، دانشیار گروه مردم‌شناسی دانشگاه تهران، در پاسخ به پرسش شهرآرا که آیا با توجه به شرایط کنونی می‌توان اصول‌گرایان را پیروز انتخابات آینده ریاست‌جمهوری دانست، گفت: «نه، هرگز. من همان‌طور که پیش‌تر گفته بودم، بازهم می‌گویم که هم اصول‌گرایی و هم اصلاح‌طلبی مرده‌اند. ما شاهد شکل‌گیری جریانات و اقشار اجتماعی جدیدی هستیم. این روندی است که از سال‌های پیش شاهد آن بوده‌ایم و اکنون نیز ادامه دارد.»
این استاد دانشگاه همچنین بر این نظر است که «در مجلس یازدهم نیز هنوز هویت مشخصی مشاهده نمی‌شود؛ مثلا قالیباف در رأس مجلس یازدهم، فردی عملگراست که ارزشی و ایدئولوژیک نیست. ممکن است شعار ارزشی بدهد، اما غالبا عملگراست. در مجلس یازدهم به‌عنوان نمونه درباره تأیید یا رد اعتبارنامه تاج‌گردون، دیدیم که هم مخالفانی جدی وجود دارد و هم موافقانی مشخص. همین موضوع، آغازگر اختلاف در مجلس یازدهم است. برخلاف کسانی که مجلس یازدهم را مجلسی اصول‌گرا و در جهت تحکیم قدرت آنان می‌دانند، معتقدم که این مجلس، عامل شکست اصول‌گرایان است.»
فیاض از پژوهشگرانی است که به تحولات سیاسی از رهگذر تحولات اجتماعی می‌نگرد. او معتقد است که «در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، شاهد جریان اجتماعی جدیدی خواهیم بود و جامعه ما نیز آن‌قدر پویاست که جریانات جدید را خلق می‌کند و البته این خاص جامعه ما نیست. ما با شرایطی جهانی مواجهیم که بر تحولات سیاسی و اجتماعی همه کشور‌ها اثر می‌گذارد. مثلا پیش‌بینی می‌شد که ترامپ به‌سادگی در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی می‌آورد، اما اکنون در اثر شرایط ناشی از کرونا می‌بینیم که محبوبیت او به ۴۰ درصد کاهش یافته است. کرونا در یک سال آینده مانند جنگ جهانی اول، جهان را تغییر می‌دهد. کشور ما نیز از این تأثیر مستثنا نیست و شاهد تحولات دینی خاصی خواهیم بود که بر تحولات سیاسی و اجتماعی ما نیز اثر می‌گذارد.»
این پژوهشگر اجتماعی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین ویژگی‌های جریانات اجتماعی جدید در ایران چیست، گفت: «مهم‌ترین ویژگی جریانات جدید اجتماعی، این است که از درون مردم برخاسته اند و در شبکه‌های اجتماعی مجازی، رشد کرده اند. به صورت خلاصه می‌توان گفت فطرت، عدالت، حکمت، مصلحت، صلح جهانی و زندگی با محوریت مردم، مهم‌ترین ویژگی‌های نیرو‌های اجتماعی در ایران است که ارتباطات میان‌دینی و میان‌فرهنگی را شکل می‌دهند و از این رهگذر بر عرصه سیاسی و اجتماعی اثر می‌گذارند».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->