روایت دردناک کودکی که شاهد پرت شدن مادر و پدرش از آوار‌های جنگ بود نقاشی دیوارنگاره «بیعت» در حرم مطهر رضوی روز عاشورا کامل خواهد شد معرفی نفایس محرمی در کتابخانه و موزه ملی ملک مجلس شبیه‌خوانی «شبیه نور» برگزار می‌شود تاکید حجت الاسلام رفیعی بر تبلور آموزه‌های حسینی در عرصه‌های مختلف کشور جزئیات برگزاری مراسم شام غریبان حسینی ۱۴۰۴ در حرم امام‌رضا(ع) اجتماع بزرگ عاشورائیان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) آمادگی گروه‌های جهادی مشهد و خراسان رضوی با رمز «همدلی حسینی» اهدای ۱۴۳ پرچم متبرک حرم امام‌رضا(ع) به هیئات مذهبی سراسر کشور آیین «مقتل‌خوانی» روز عاشورا در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + زمان از کربلا تا ایران؛ پرچم سرخ همچنان بالاست پاسخ عبدالرضا هلالی به تهدیدات آمریکا و صهیونیست‌ها علیه رهبر انقلاب + فیلم تصویری از آموزه‌های عاشورایی استقامت در جنگ ۱۲ روزه | ایران امام حسین (ع) تا ابد پیروز است احترام میهمان | آنچه باید در کنار پذیرایی از  زائران امام ‌رضا(ع) به  یاد داشته  باشیم شهری که پرقدمت‌ترین مراسم روضه خانگی را دارد آمادگی ویژه منطقه ثامن مشهد برای میزبانی شایسته از عزاداران حسینی برپایی ۹ موکب در حریم حرم مطهر رضوی در دهه نخست محرم ۱۴۰۴ اجتماع باشکوه نوجوانان عاشورایی در سیزدهمین سوگواره «احلی من العسل» در حرم امام‌رضا(ع) + فیلم آغاز ثبت‌نام عمره تا چند روز آینده نگاهی به آیین زیارت و حج‌گزاری ایرانیان در طومار زیارتی موزه آستان قدس رضوی
سرخط خبرها

تولیت آستان قدس رضوی: انفاق یکی از جنبه‌های مهم سیره امام‌رضا(ع) بود

  • کد خبر: ۳۲۰۲۹۵
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱
تولیت آستان قدس رضوی: انفاق یکی از جنبه‌های مهم سیره امام‌رضا(ع) بود
تولیت آستان قدس رضوی یکی از جنبه‌های مهم سبک زندگی حضرت رضا(ع) را روحیه‌ دستگیری از مردم و انفاق به نیازمندان دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله احمد مروی در دیدار جمعی از خیران متشکل از اصناف مختلف مشهد در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) اظهار کرد: هم‌شهریان حضرت رضا (ع) باید سبک زندگی آن امام همام را الگوی خود قرار دهند و آن را در زندگی روزمره‌ خود پیاده کنند. یکی از جنبه‌های مهم سبک زندگی حضرت رضا (ع)، روحیه‌ دستگیری از مردم و انفاق به نیازمندان بود.

وی در ادامه با اشاره به آیه‌ی ۵۵ سوره‌ی مائده که خداوند در آن می‌فرماید «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ»، تصریح کرد: در قرآن مجید، تنها نمازی که به طور خاص مورد ستایش قرار گرفته و شاخص شده، نمازی است که حضرت علی (ع) در آن به نیازمندی کمک کردند و در آن انفاق به دیگران صورت گرفته است. این نماز، لزوماً طولانی‌ترین نماز نبود، بلکه نمازی بود که در آن روح بخشش و کمک به خلق در کنار عبادت خداوند تجلی یافت.

وی رسیدگی به نیازمندان را از جمله اعمال مستحبی ماه مبارک رمضان معرفی و خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات بزرگ اسلام این است که همواره در کنار توجه به عبادت و بندگی خداوند، به گره‌گشایی از مشکلات و توجه به بندگان خدا نیز اهمیت می‌دهد. این دو بال، یعنی توجه به خدا و توجه به خلق خدا، انسان را به سوی تعالی سوق می‌دهند.

وی افزود: در آیات قرآن و روایات معصومین (ع)، بسیار به انفاق و بخشش به نیازمندان توصیه شده‌است. یکی از حکمت‌های مهم این تأکید، کاهش تعلقات انسان به دنیا است. تعلقات دنیوی، مانند بار سنگینی هستند که انسان را از پرواز به سوی خداوند بازمی‌دارند. هرچه وابستگی انسان به مادیات و دنیا بیشتر باشد، فاصله‌اش از خداوند نیز بیشتر می‌شود. هدف اصلی خلقت، نزدیکی به خداوند و طی کردن مسیر سعادت است، اما این هدف با تعلقات دنیوی محقق نمی‌شود.

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: توصیه به عدم تعلقات به دنیا به معنای مذمت ثروت و دارایی نیست، بلکه به معنای عدم وابستگی شدید به آنهاست. هرچه انسان بیشتر به مادیات وابسته باشد، از خداوند دورتر می‌شود. برای رسیدن به قرب الهی، باید درخت محبت و تعلق به دنیا را قطع کرد تا بتوان به بندگی خدا پرداخت.

وی در ادامه گفت: در روایات نیز آمده است که با صدقه دادن و صله‌رحم، می‌توان محبت خداوند را جلب کرد. خداوند بندگان خود را دوست دارد، زیرا آنها مصنوع و آفریده‌های او هستند. هرچه بیشتر به بندگان خدا توجه کنید و نیاز‌های آنها را برطرف سازید، به همان میزان خداوند را خرسند کرده‌اید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری بانوان در رشد جامعه و خانواده اشاره و خاطرنشان کرد: بانوان به‌عنوان محور اصلی خانواده، در ایجاد مسیر صحیح زندگی و تربیت نسل آینده نقشی اساسی دارند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه زنان با انتقال ارزش‌های اخلاقی، فرهنگی و دینی به فرزندان خود، پایه‌های یک جامعه سالم و پویا را بنا می‌کنند، به نقش همسر «زهیر» از شهدای کربلا در پیوستن به امام حسین (ع) اشاره کرد و افزود: همسر زهیر نقش بسیار مهمی در پیوستن او به امام حسین (ع) و رسیدن به مقام والای شهادت در واقعه کربلا داشت. اگر تشویق همسرش نبود، شاید زهیر هرگز به این درجه از ایمان و فداکاری نمی‌رسید و جزء یاران وفادار امام حسین (ع) و شهدای کربلا نمی‌شد. همسر زهیر باعث شد تا او در راه حق و حقیقت ایستادگی کند و به مقامی برسد که امروز هر روز مورد خطاب سلام امام زمان (عج) قرار می‌گیرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان، بیان کرد: ماه رمضان، ماه کنترل و مهار غرایز مادی است که مهم‌ترین آنها، غریزه خوردن و آشامیدن است. تسلط بر این غریزه، به‌عنوان نخستین گام، زمینه‌ساز کنترل دیگر غرایز و تمایلات مادی می‌شود. در این ماه، چشم، زبان، قلب و حتی افکار و آنچه به ذهن انسان خطور می‌کند نیز باید روزه باشد.

مروی با بیان اینکه تحمل گرسنگی و تشنگی در ماه مبارک رمضان، نه تنها یک تمرین جسمانی، بلکه ابزاری برای تقویت اراده و خودسازی است، ابراز کرد: روزه به انسان می‌آموزد که چگونه از خواسته‌های مادی فاصله بگیرد و در برابر وسوسه‌های گناه مقاومت کند. به همین دلیل، توصیه شده است که اگر فردی احساس کرد در معرض گناه قرار دارد و راهی برای دوری از آن نمی‌یابد، روزه بگیرد؛ زیرا روزه به انسان اراده و توانایی می‌بخشد.

منبع: آستان‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->