احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی

  • کد خبر: ۳۲۰۸۱۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
ترمیم آسیب قرنیه با سلول‌های بنیادی
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسیب‌های ناشی از بینایی قرنیه را می‌توان با استفاده از یک درمان آزمایشی پیشگامانه با سلول‌های بنیادی ترمیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، قرنیه - بیرونی‌ترین لایه چشم - اگر آسیب یا بیماری، توانایی آن را برای بازسازی سلول‌های جدید از بین ببرد، می‌تواند به طور جبران ناپذیر آسیب ببیند.

محققان گزارش دادند که در این فرآیند جدید، سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم سالم افراد می‌توانند برای بازسازی قرنیه چشم آسیب دیده وی استفاده شوند.

نتایج کارآزمایی بالینی اولیه نشان می‌دهد که این فرآیند در ۱۴ بیمار که به مدت ۱۸ ماه تحت درمان و پیگیری قرار گرفته‌اند، عملی و ایمن بوده است.

این نوع درمان، درمان سلول‌های اپیتلیال لیمبال اتولوگ کشت شده یا CALEC نامیده می‌شود.

دکتر «اولا جورکوناس»، محقق ارشد و دستیار مدیر خدمات قرنیه در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «اولین کارآزمایی ما روی چهار بیمار نشان داد که CALEC ایمن و امکان پذیر است.»

او گفت: «اکنون ما این داده‌های جدید را داریم که نشان می‌دهد CALEC بیش از ۹۰ درصد در ترمیم سطح قرنیه مؤثر است، که تفاوت معنی‌داری را در افراد مبتلا به آسیب قرنیه که غیرقابل درمان تلقی می‌شود، ایجاد می‌کند.»

محققان در یادداشت‌های پس زمینه توضیح دادند که مرز خارجی قرنیه، لیمبوس، حاوی بسیاری از سلول‌های بنیادی سالم به نام سلول‌های اپیتلیال لیمبال است. این سلول‌ها دائماً قرنیه را بازسازی می‌کنند و آن را شفاف و صاف نگه می‌دارند.

هنگامی که قرنیه یک فرد آسیب می‌بیند، آسیب می‌تواند سلول‌های اپیتلیال لیمبال را تخلیه کند. در نتیجه، سطح چشم دچار آسیب دائمی می‌شود - وضعیتی به نام کمبود سلول‌های بنیادی لیمبال.

به گفته محققان، بدتر از آن، این آسیب می‌تواند چشم را برای جراحی تعویض قرنیه که قرنیه آسیب‌دیده یا بیمار را با بافت اهداکننده جایگزین می‌کند، نامناسب نماید.

محققان توضیح دادند که CALEC شامل برداشتن سلول‌های بنیادی از یک چشم سالم و سپس گسترش آنها به یک پیوند بافتی با استفاده از یک فرآیند ساخت جدید است که دو تا سه هفته طول می‌کشد.

سپس پیوند با قرنیه آسیب دیده با جراحی به چشم پیوند زده می‌شود و توانایی بازسازی قرنیه را بازیابی می‌کند.

نتایج نشان می‌دهد که CALEC قرنیه نیمی از شرکت کنندگان در مطالعه را به طور کامل در عرض سه ماه ترمیم کرد و این میزان موفقیت پس از یک سال و نیم به حدود ۸۰ درصد افزایش یافت.

به گفته محققان، میزان موفقیت کلی CALEC با در نظر گرفتن افرادی که به بهبودی نسبی دست یافته‌اند، حدود ۹۰ درصد است.

محققان معتقدند این روش همچنین بی‌خطر بود و هیچ عارضه جانبی جدی در اهداکننده یا چشم آسیب‌دیده بیماران رخ نداد.

محققان گفتند که این روش هنوز آزمایشی است و آزمایشات بالینی بیشتری مورد نیاز است.

در این میان، محققان امیدوارند که این روش را اصلاح کنند.

محققان در نهایت می‌خواهند بتوانند این روش را با استفاده از سلول‌های بنیادی گرفته شده از چشم اهداکنندگان فوت شده انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->