قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد خرمای ایرانی پای ثابت سفره‌های افطار در افغانستان فهرست بازیکنان دعوت‌شده به تیم ملی فوتبال افغانستان برای دیدار با تایلند + عکس توسل قاری افغانستانی به امام رضا(ع) در برنامه محفل + فیلم ۳۸ درصد کل صادرات ایران به افغانستان از طریق خراسان جنوبی انجام می‌شود وزارت راه از آغازبه‌کار قطار مسافربری ایران و افغانستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد همه چیز درباره طرح بیمه سلامت برای پناهندگان افغانستانی در ایران ویدئو | نگاهی به سنت افطاری در مساجد افغانستان ویدئو | بقایی از گفت‌و‌گو‌های مستمر ایران و افغانستان برای حل چالش‌ها خبرداد
سرخط خبرها

کدام اتباع افغانستانی می‌توانند در ایران بمانند؟

  • کد خبر: ۳۲۰۹۶۲
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
کدام اتباع افغانستانی می‌توانند در ایران بمانند؟
مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور با اعلام تعیین تکلیف اتباع دارای برگه سرشماری در ۶ گروه، گفت: با توجه به افزایش نظارت‌ها برای قانونمند کردن اتباع، از اول فروردین سال آینده خدمات بهداشتی، درمانی، معاملات ملکی و ... به اتباع غیر مجاز ارائه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نادر یاراحمدی با اشاره به این‌که بعد از آخرین موج مهاجرت از کشور افغانستان در سال ۱۴۰۰ تعداد زیادی از افرادی که احساس می‌کردند شرایط زندگی برایشان در کشور ما فراهم است وارد ایران شدند اظهار کرد: این موج ورود به حدی بود که کنترل آن برای مرزبانان ما نیز سخت شده بود، امروز ما تلاش می‌کنیم اتباع غیرمجاز و حتی مجازینی که خودشان تمایل به بازگشت دارند به کشور افغانستان بازگردند. ضمن این‌که این افراد باید برای استفاده از تسهیلات اقامتی کوتاه‌مدت خود را معرفی کرده و هویت‌شان را نزد مقامات مسئول اظهار کنند.

وی با بیان اینکه وزارت کشور برای ساماندهی اتباع افغانستانی و شناسایی اتباع خارجی طرحی سرشماری را راه‌اندازی کرد، افزود: در این طرح اتباع افغانستانی وارد شده سرشماری شده و اتباعی هم که قبلا سرشماری شده بودند مورد بازشماری قرار گرفتند.

یاراحمدی تاکید کرد: با توجه به ضرورت تعیین تکلیف این گروه به دلیل موقتی بودن برگه‌های سرشماری و همچنین قانون‌مند شدن حضور آنها در کشور، شیوه‌نامه اجرایی براساس مصوبات بالادستی تهیه و ابلاغ شده است که براساس این شیوه‌نامه و به تشخیص دستگاه‌های متولی امر برای اتباعی که نمی‌توانند به کشور خود بازگردند سازوکاری را تعریف کرده‌ایم.

وی ادامه داد: برای سایر اتباع افغانستانی با توجه به ثبات نسبی ایجاد شده و سیاست‌های اعلامی حاکمیت فعلی افغانستان، هیچ مانعی برای بازگشت به کشورشان وجود ندارد، بنابراین طبق هماهنگی‌های صورت گرفته با سفارت افغانستان این افراد می‌توانند به کشور خود بازگشته و با گذرنامه قانونی وارد کشور شوند.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور تاکید کرد: کلیه اتباع و مهاجرین خارجی دارای برگه سرشماری باید طبق سیاست‌ها و برنامه‌های این مرکز برای حضور قانونی در ایران همکاری‌های لازم را به عمل آورند چرا که در غیر این صورت غیرمجاز تلقی شده و از خدمات قابل ارائه، چون خدمات آموزشی و درمانی، بیمه‌ای و ... برخوردار نمی‌شوند.

وی به شش گروه مهاجرین دارای برگه‌های سرشماری که می‌توانند درایران بمانند اشاره کرد و گفت: گروه اول کسانی هستند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای کارت آمایش بوده و دیگری برگه سرشماری دارد. در گروه دوم کسانی قرار می‌گیرند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای مدرک آمایش بوده و همسر و فرزندان برگ سرشماری داشته باشند.

وی گروه سوم را اتباعی عنوان کرد که دارای پاسپورت معتبر و ویزای منقضی می‌باشند، گفت: این اتباع پس از پرداخت جریمه به پلیس جهت صدور ویزای کوتاه‌مدت خروج باید اقدام کرده و با اخذ ویزای مجدد به کشور ایران بازگردند.

یاراحمدی افراد دارای شناسه شغلی یا کارت کار که بتوانند در مهلت تعیین شده اقدام به اخذ مدرک قانونی کنند را گروه چهارم اتباع افغانستانی دارای سرشماری اعلام کرد و ادامه داد: این افراد می‌توانند بعد از دریافت مدرک قانونی به شغل خود در کشور ادامه دهند.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور گروه پنجم را افرادی دانست که در دولت گذشته نظامی، کارمند یا از مقامات دولتی بودند، یادآور شد: برگشت این افراد در صورت تایید مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جهت تعیین تکلیف به سازمان‌های بین‌المللی و معرفی به این سازمان‌ها است.

وی ششمین گروه از اتباع خارجی دارای برگه سرشماری را اتباع افغانستانی دانست که با خروج از کشور و اخذ گذرنامه معتبر می‌توانند حضور خود در کشورمان را قانونمند کنند.

یاراحمدی در ادامه به این نکته اشاره کرد که خانواده‌هایی که دانش آموز دارند و جزو شش دسته اعلام شده نیستند می‌توانند از ۱۵ تا ۲۹ اسفندماه سال جاری به دفاتر کفالت مراجعه کرده و برگه جدید سه ماهه خروج را دریافت کنند و به محض اتمام سال تحصیلی فرزندانشان تعیین تکلیف می‌شوند.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور تاکید کرد: کلیه دانش آموزان و دانشجویان از سال ۱۴۰۴ صرفا با داشتن مدارک اقامتی قانونی (پاسپورت و کارت آمایش) می‌توانند ادامه تحصیل دهند این در حالی است که با توجه به افزایش نظارت‌ها از اول فروردین‌ماه برای قانونمند کردن اتباع، صرفا برای اتباع مشمول، خدمات ارائه می‌شود در غیر این صورت خدماتی از قبیل آموزشی، بهداشتی، درمانی، معاملات ملکی، اجاره‌نشینی و ... به آنها ارائه نخواهد شد.

وی در پایان تنها مرجع و متولی امور مربوط به اتباع مهاجرین خارجی را مرکز امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور دانست و گفت: مجری طرح‌ها ادارات کل امور اتباع و مهاجرین خارجی سراسر کشور و دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی بوده و مورد تایید هستند، بنابراین ارائه هرگونه خدمات از سازمان‌ها، ادارات، شرکت‌ها و دفاتر و ... مورد قبول مرکز امور اتباع خارجی و وزارت کشور نیست.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->