رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح: در حوزه فیلم‌سازی دفاع مقدس خیلی عقب هستیم آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش هفتم) علی نصیریان در مراسم اکران هفت بهارنارنج: به خاطر پول، هنر را رها نکنید درباره ماریو بارگاس یوسا، نویسنده برنده نوبل | از تبار عاصیان و ناسازان جواد علیزاده: من با کاریکاتورهایم نفس می کشم مروری بر انواع شعر انقلاب اسلامی | روحی تازه در کالبد شعر یک محسن غیرمعمولی! | به مناسبت سالروز تولد محسن تنابنده چند داستان تقریبا واقعی درباره سنگ‌های قیمتی سریال «پایتخت ۷» چند قسمت است؟ سریال «وحشی» هومن سیدی چند قسمت است؟ + تیزر و جزئیات دانلود قسمت بیست‌ویکم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین معرفی نامزد‌های نهایی جایزه ادبی «بیستون» انیمیشن رؤیاشهر در راه سینما + پوستر ساخت سریال کری، به سفارش آمازون چهارمین همکاری جانی دپ و پنه‌لوپه کروز در فیلم نوشنده روز فیلم سلام علیکم حاج آقا، روی پرده سینما هویزه مشهد + زمان اکران چهره برتر هنر انقلاب اسلامی: صرفاً خلق اثر کافی نیست؛ باید منتشر شود تا تأثیرگذار باشد خرس پایتخت ۷ واقعی بود! + جزئیات و فیلم فیلم ایرانی- فلسطینی «روحت را در دستت بگذار و قدم بزن» در راه جشنواره کن
سرخط خبرها

سیدعباس صالحی: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشیم

  • کد خبر: ۳۲۱۲۷۰
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
سیدعباس صالحی: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای آینده کتاب‌خوانی باید به کتابخانه‌ها نگاه جدی‌تری داشته باشیم و منابع و فضای آنها را تقویت کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین گرامی‌داشت بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دوشنبه (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) در ساختمان ستاد مرکزی نهادکتابخانه‌های عمومی برگزارشد.

سیدعباس صالحی با اشاره به فعالیت ۲۱ ساله نهاد کتابخانه‌های عمومی، به دو نکته در حوزه کتاب تاکید کرد و گفت: مصرف کتاب و میزان کتابخوانی در این روز‌ها مسائل اساسی حوزه نشر است. آنچه در ایران به عنوان کتاب و کتابخوانی می‌شناسیم شایسته فرهنگ و تمدن ایرانی نیست و باید اقداماتی انجام شود؛ پاره‌ای از اقدامات انجام شده بی‌تاثیر هم نبود، برگزاری جشنواره‌های کتابخوانی رضوی یکی از آنها است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه تسهیل دسترسی به کتاب نیازمند توسعه است، افزود: در حوزه تسهیل دسترسی به کتاب باید برای خرید کتاب و مناسب‌سازی کتابخانه‌ها اقدام شود. با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده‌ها سبد خرید مردم به سطح پایین‌تر از قبل رسیده است. این زنگ خطر، مسیر کتابخوانی را به شدت تهدید می‌کند.

به گفته او در سال ۹۶ میانگین هزینه فرهنگی خانوار در سال حدود ۲۶ میلیون تومان بود، اما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است. این افت نشان دهنده این است که در خانواده‌ها برای فرهنگ کمتر هزینه می‌شود.

صالحی با اشاره به کاهش خرید و مطالعه کتاب، مجله و روزنامه ادامه داد: در مقایسه سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۲ می‌بینیم میزان خرید، کتاب درسی کمک درسی، روزنامه و مجله همه با هم در سبد مصرف خانواده‌ها حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همین آمار نشان می‌دهد به علت شرایط اقتصادی در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته خانوار‌ها امکان کمتری برای مصرف فرهنگی دارند و در حوزه کتاب این داستان با شیب شدیدتر حرکت می‌کند.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه راه‌های دسترسی مردم به کتاب و خرید این کالای فرهنگی در سال‌های اخیر سخت‌تر شده است، بیان کرد: در شرایطی که فضای سبد مصرف فرهنگی خانوار‌ها به طور عام و سهم خانواده‌ها به طور خاص کمتر می‌شود، اگر بخواهیم به آینده کتاب‌خوان فکر کنیم، باید به کتابخانه‌ها جدی‌تر نگاه شود، در نتیجه وظیفه تصمیم‌سازها، تصمیم‌گیرنده‌ها و ما که در حوزه کتابخانه‌ها کار می‌کنیم بیشتر از دیگران است.

به گفته او منابع کتاب در کتابخانه‌ها به‌شدت رنجور است. به همین دلیل تلاش می‌شود بخشی از بودجه سفر‌های استانی رییس جمهور به خرید کتاب برای کتابخانه‌ها اختصاص پیدا کند. برای تصویب این قانون در مجلس تلاش می‌کنیم.

صالحی با تاکید بر لزوم گسترش کتابخانه‌ها بیان کرد: در موضوع کتابخانه‌ها از نظر منابع و فضای میانگین کتابخانه‌ای ضعیف هستیم. در ایران برای هر ۱۰۰ هزار نفر چهار کتابخانه وجود دارد در حالی که این رقم در روسیه ۶۴ و در هند ۱۱ کتابخانه است. اگر می‌خواهیم کتاب و کتابخوانی به تاریخ نپیوندد، باید با استفاده از منابع دولتی و خصوصی همت کرد و کتابخانه‌ها را جدی گرفت.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه باید کتابخانه‌ها جذاب شوند، ادامه داد: مشاهده شده حتی افرادی که اهل مطالعه هستند به کتابخانه‌ها رجوع نمی‌کنند. جذاب کردن کتابخانه‌ها راهکار‌های متفاوتی دارد باید موانع را برداشت و بر جذابیت‌ها افزود. کار‌هایی را شروع کردند و در دوره جدید ادامه پیدا می‌کند. باید کاری کرد تا اهالی محله و منطقه بدانند کتابخانه‌ای در این محل یا منطقه وجود دارد.

او افزود: باید فرصت‌های کتابخانه معرفی شود و زمینه استفاده بیشتر اهل کتابخانه به وجود بیاید. باید طوری اقدام شود که که کتابخانه گلستان جان و روح شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->