پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۶ فروردین ۱۴۰۴) | فعالیت سامانه بارشی تا فردا قبل از ظهر هشدار درباره سه عامل خطرزا در سفر‌های نوروزی خدمات‌رسانی به ۱۰۴۱ مادر باردار و ۵۶۳ کودک زیر ۵ سال در پایگاه های بهداشت مشهد آلودگی هوا ممکن است سلامت مغز سالمندان را مختل کند کاهش ۲۷ درصدی تصادفات در مشهد و خراسان رضوی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ ویتامین‌هایی ضروری که زنان باید روزانه مصرف کنند معجون سلامتی برای نوزادان چگونه از شر خارش و التهاب در فصل بهار رها شویم؟ تاکنون بیش از ۱۳هزار خانوار در مراکز اسکان آموزش و پرورش خراسان رضوی پذیرش شدند (۶ فروردین ۱۴۰۴) ۷۳۸ فرد مبتلا به سل در خراسان رضوی شناسایی شدند بارش برف و باران همچنان مهمان نوروزی جاده‌های خراسان رضوی است (۶فروردین ۱۴۰۴) کولاک برف در طرقبه، شاندیز و محور مشهد-کلات (۵ فروردین ۱۴۰۴) تردد دریایی به هرمز و قشم ممنوع شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بارش‌ها در مشهد و خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) واکنش رئیس بنیاد ایرانشناسی به اتفاقات اخیر در ارومیه کشتی حامل یک میلیون لیتر مشتقات نفتی در آب‌های خلیج‌فارس توقیف شد اعطای وام بلاعوض و تسهیلات با سود ۴ درصد به ساکنان سپاه ۶۹ مشهد ضرورت توجه به سلامت خواب در تعطیلات نوروزی حجت‌الاسلام‌والمسلمین پژمان‌فر: پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مشهد به اعتبارات ملی نیاز دارد افزایش نگران‌کننده شیوع یک سرطان در بین جوانان افزایش تلفات جاده‌ای در نوروز | ۳۳۴ فوتی و بیش از ۸۳۰۰ مجروح (۵ فروردین ۱۴۰۴) بارش برف و باران در ۱۰ شهرستان خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون وزیر بهداشت در مشهد: تکمیل پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، اولویت ما در مشهد‌الرضا(ع) خواهد بود + فیلم ورود ۲ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۹۶۱ زائر و مسافر به مشهد و خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۴ اعلام شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران تا پنجشنبه ثبت ۱۳.۵ میلی متر بارندگی در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا امروز پذیرش بیش از ۱۳ هزار خانوار در مراکز اسکان آموزش و پرورش خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) نکاتی که باید درباره دیابت بارداری بدانید چند توصیه درباره مصرف دارو‌های با عوارض خواب آلودگی هنگام رانندگی در سفر خواباندن کودکان با شیشه شیر باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود
سرخط خبرها

حل مشکل پایگاه‌های بهداشت استیجاری با همراهی سازمان‌ها

  • کد خبر: ۳۲۱۷۱۸
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
حل مشکل پایگاه‌های بهداشت استیجاری با همراهی سازمان‌ها
برخی پایگاه‌های بهداشتی اجاره‌ای در مشهد به‌دلیل تمدید‌نکردن موجر تخلیه شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «بیش از ۲۸۰ مرکز و پایگاه بهداشت در مشهد داریم که ۱۸۵ مورد از این تعداد استیجاری است.» این آماری است که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد. البته اخیرا خبر‌هایی مبنی بر تخلیه بعضی مراکز بهداشت اجاره‌ای نقل شده است که معاون بهداشت آن را تأیید کرد و علت آن را تمدید‌نکردن برخی موجران دانست.

مهدی قلیان اول در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، گفت: پس از اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۴ و با توسعه خدمات در حاشیه شهر مشهد، به تعداد مراکز اضافه شد، اما فضای فیزیکی نداشتیم بنابراین مسئولان در آن دوره ناچار شدند که ساختمان‌هایی را اجاره کنند و در حال حاضر در سطح شهر ۱۸۵ واحد استیجاری داریم. برخی اوقات موجر این ساختمان‌ها را تمدید نمی‌کند و ناچاریم جابه‌جا شویم.

انتقال پایگاه به مراکز خدمات جامع سلامت

او درخصوص سرنوشت مراکز بهداشتی اجاره‌ای که تخلیه می‌شوند، بیان کرد: ممکن است این پایگاه‌ها را به مراکز خدمات جامع سلامت همان منطقه منتقل کنیم و در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، یک مکان جدید در همان منطقه اجاره می‌کنیم.

رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه اگر مرکزی تخلیه شود در مکان دیگری راه‌اندازی خواهد شد و ارائه خدمت تعطیل نمی‌شود، افزود: در واقع پایگاه‌های بهداشت زیرمجموعه مراکز خدمات جامع سلامت هستند.

اجاره ماهانه یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی پایگاه‌ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از مراکز استیجاری تاکنون تخلیه شده است؟ گفت: در حال حاضر آمار دقیقی در این زمینه نداریم. ضمن اینکه اکنون هزینه اجاره واحد‌های استیجاری در ماه حدود یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است. قلیان اول بیان کرد: متأسفانه ناچاریم از اعتبارات جاری دانشگاه این اجاره را تأمین کنیم؛ هرچند گاهی اوقات در پرداخت نیز تأخیر داریم. البته به‌مرور اعتباراتی برای ساخت مراکز بهداشتی ارائه می‌شود، اما در بعضی قسمت‌ها در تأمین زمین مشکل داریم، زیرا معمولا در ساخت مراکز خدمات جامع سلامت هزینه خرید زمین نداریم و اعتباری که داده می‌شود، برای ساخت و بهره‌برداری است و باید تأمین زمین با مشارکت سایر سازمان‌ها انجام شود.

او راهکار حل این معضل را همکاری سایر سازمان‌ها بیان کرد و ادامه داد: درخواستی که از سایر سازمان‌ها مانند استانداری، شهرداری، آستان قدس و... داریم، این است که در تأمین فضای فیزیکی به ما کمک کنند، زیرا مراکز بهداشت خدمات رایگانی از واکسیناسیون گرفته تا مراقبت‌های مختلف به مردم ارائه می‌دهند؛ حتی ویزیت پزشک هم در این مراکز برای گروه‌های هدف مانند مادران باردار و دانش‌آموزان رایگان است. بعضی بخش‌ها نیز که هزینه‌ای دریافت می‌شود با تعرفه‌ای بسیار پایین است.

قلیان اول با اشاره به اینکه فعالیت این مراکز به‌نوعی حیاتی است، بیان کرد: در زمان کرونا و سایر پاندمی‌ها این مراکز از هجوم بیماران به سمت بیمارستان‌ها جلوگیری کردند از آنجا که مراکز جامع خدمات سلامت در حوزه پیشگیری فعال هستند، اگر پوشش و مراقبت کمی داشته باشند، ممکن است شاهد بازگشت بعضی بیماری‌ها مانند سرخک و... باشیم، بنابراین نیاز داریم که سایر سازمان‌ها به ما کمک کنند؛ تاکنون نیز مکاتباتی انجام داده‌ایم که امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.

او افزود: نیرو‌های مراکز استیجاری که تخلیه شده است تقریبا در همان محدوده و در مراکز خدمات جامع سلامت مشغول به کار می‌شوند. به طور کلی معمولا یک مرکز خدمات جامع سلامت سه پایگاه زیرمجموعه دارد که بعضی اوقات این پایگاه‌ها در داخل خود مرکز مانند مرکز شهدای سلامت در خیابان معلم فعال هستند و گاهی در نقاط پیرامونی مرکز فضایی برای آنها در نظر گرفته شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->