تصویب آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان | بازنشستگان سال ۱۴۰۳ مشمول ۷۰ درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی شدند هزینه‌های بالای فیزیوتراپی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی | بیمه تکمیلی بخش ناچیزی را پرداخت می‌کند پیش‌بینی بارش باران در خراسان رضوی و ۲۲ استان کشور (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) هشدار به سالمندان؛ خطر کلسترول بالا را جدی بگیرید سبزیجات و میوه‌های لاغرکننده را بشناسید چگونه علائم پارکینسون را در افراد مسن شناسایی کنیم؟ ایرانی‌ها سال گذشته دو میلیون و ۳۶۰ هزار واحد خون اهدا کردند قتل پدر بر اثر اختلافات خانوادگی در لرستان صالحی‌امیری در نیشابور: کاوش‌های باستان‌شناسی در پهنه تاریخی نیشابور مجدداً آغاز خواهد شد + فیلم تولید سالیانه ۳۵۰ میلیون دُز انواع واکسن در مشهد | ۳ محصول دانش‌بنیان جدید به تولید انبوه رسید ضرب‌الاجل یک هفته‌ای دستگاه قضا برای حل معضل زباله‌های عفونی در مشهد + فیلم مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات خوزستان فردا (سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غیرحضوری شد داشتن دندان‌های سالم؛ تقویت اعتماد‌به‌نفس عضو ستاد ملی زن و خانواده: خانواده مهم‌ترین اولویت جامعه ایران است آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) نقص فنی پرواز عبوری شرکت وارش در مشهد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) وزیر میراث فرهنگی: مشهد، هویت ملی و اعتبار ماست | زیرساخت‌های گردشگری خراسان رضوی ارتقا می‌یابد+ویدئو حقوق ۱۴۰۴ سرایداران مدارس افزایش یافت + جزئیات صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: سهم بالای خدمات گردشگری و صنایع دستی در اقتصاد استان آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی، فردا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند اعلام اسامی ابر بدهکاران بانکی به قوه قضائیه به‌ زودی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: نقطه آغاز تحول گردشگری از مشهد کلید می‌خورد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است ۴ داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور اضافه شد یک کشته و ۴۷ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) راه‌های مقابله با آلرژی‌های فصلی| تزریق آمپول‌های حاوی کورتیکواستروئید به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود نتایج استخدام معلولان در شغل معلمی به‌زودی اعلام می‌شود ضرب‌وشتم دانش‌آموزان با کابل در روستای کرجو کردستان | جزئیات جدید از اظهارات معلم متهم
سرخط خبرها

عبور وضعیت آب از خط قرمز

  • کد خبر: ۳۲۱۹۵۸
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
عبور وضعیت آب از خط قرمز
کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و ناترازی در منابع آب و برق، زنگ خطر بحران را در کشور به صدا درآورده است. بر اساس اعلام وزارت نیرو، میزان بارندگی‌ها در برخی مناطق تا ۴۰ درصد کاهش یافته و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این روند در ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز وضعیت منابع آبی نه‌تنها تأمین آب شرب را در شهر‌های پرجمعیت با چالش مواجه کرده، بلکه فشار مضاعفی بر منابع آبی بخش کشاورزی وارد کرده است. در همین حال، کارشناسان یکی از دلایل اصلی ناترازی را عدم بهره‌وری در تولید و مصرف آب و برق می‌دانند. حال این پرسش مطرح می‌شود که دولت و دستگاه‌های مسئول چه برنامه‌ای برای مقابله با این بحران دارند؟

خشکسالی کم‌سابقه و تهدید تأمین آب شرب

محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، با اشاره به کاهش محسوس بارندگی‌ها، اعلام کرد که این وضعیت موجب خشکسالی بسیار شدید شده و تأمین آب شرب و کشاورزی را در استان‌هایی مانند تهران، خوزستان و اصفهان با مشکل روبه‌رو کرده است.

وی با بیان اینکه متوسط کاهش بارندگی‌ها تا سه روز پیش بیش از ۵۰ درصد بود، اما با بارندگی‌های اخیر این رقم به ۴۰ درصد رسیده است، گفت: پیش‌بینی‌ها از تداوم کم‌بارشی در ماه‌های آینده خبر می‌دهند، این شرایط نیازمند مدیریت منابع موجود و اجرای سیاست‌های مؤثر برای مقابله با بحران است.

مدیریت مصرف، تنها راهکار عبور از بحران

در کنار مشکلات مربوط به کاهش بارندگی و ناترازی منابع آبی، سخنگوی صنعت آب کشور نیز بر لزوم تغییر رویکرد مصرف آب تأکید کرد. فیروز بزرگ‌زاده با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی گفت: وقوع یک سال ترسالی نرمال در میان سال‌های خشکسالی متوالی می‌تواند به ذخیره‌سازی آب در مخازن سطحی و زیرزمینی کمک کند، اما این موضوع به‌تنهایی کافی نیست و ما به یک مدیریت مصرف هوشمندانه نیاز داریم.

وی با هشدار درباره برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی افزود: این کار نه‌تنها باعث شور شدن و آلودگی آب می‌شود، بلکه پایداری سفره‌های زیرزمینی را تهدید می‌کند. هرگونه افزایش برداشت از این منابع باید با بررسی‌های دقیق کارشناسی انجام شود.

بزرگ‌زاده خطاب به شهروندان تأکید کرد: تنها راه عبور از بحران، کاهش مصرف آب است. مصرف‌کنندگان شهری، بخش کشاورزی و صنایع باید الگوی مصرف خود را تغییر دهند. در بخش کشاورزی، اجرای الگوی کشت متناسب با شرایط خشکسالی و کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب‌بر، ضروری است.

وی همچنین نسبت به راهکار‌های سطحی و نادرست هشدار داد و گفت: حفر چاه‌های جدید یا افزایش برداشت از منابع زیرزمینی نه‌تنها مشکل کمبود آب را حل نمی‌کند، بلکه بحران را تشدید خواهد کرد. تنها راه‌حل، همکاری عمومی و پذیرش واقعیت کم‌آبی است.

لزوم مدیریت مصرف و اقدامات پیشگیرانه

با توجه به شرایط کنونی، کارشناسان بر لزوم مدیریت مصرف و اجرای برنامه‌های بلندمدت برای افزایش بهره‌وری منابع تأکید دارند. کاهش هدررفت آب در شبکه‌های توزیع، بهینه‌سازی مصرف در بخش کشاورزی و افزایش راندمان نیروگاه‌های برق از جمله اقداماتی است که می‌تواند در بهبود شرایط تأثیرگذار باشد.

در شرایطی که کشور با خشکسالی شدید و ناترازی آب و برق مواجه است، همراهی مردم در مدیریت مصرف و اقدامات اجرایی از سوی دولت، می‌تواند راهگشای عبور از این بحران باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->