رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: خط ریلی بین روزنک و شمتیغ می‌تواند اقتصاد افغانستان را از طریق ایران به اروپا و فراتر وصل کند مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری می‌شود + جزئیات صعود بیشتر بیت‌کوین با تضعیف دلار (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هشدار جدی به پرمصرف‌های برق | اعمال محدودیت در انتظار مشترکان پرمصرف‌ فروش متری مسکن راهی برای خانه‌دار شدن است؟ جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری اعلام شد کدام میوه‌ها در مشهد گران و کدام ارزان شدند؟ (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کدام استان‌ها بیشترین مصرف آب را دارند؟ | مشهد، جزو کم‌مصرف‌های آب وجود تقاضای کاذب در قیمت مسکن و اجاره‌بها در مشهد گوشت ارزان پاکستانی جایگزین گوشت برزیلی می‌شود پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی تحلیلگر گروه بانکداری سوئیسی درباره سقوط ارزش دلار بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی
سرخط خبرها

سقف نرخ مصوب افزایش اجاره‌بها در مشهد ۲۰ درصد تعیین شد

  • کد خبر: ۳۲۲۰۳
  • ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
سقف نرخ مصوب افزایش اجاره‌بها در مشهد ۲۰ درصد تعیین شد
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: در ۷ کلان‌شهر مشهد، اصفهان، تبریز، اهواز، قم، شیراز و کرج سقف افزایش اجاره‌بها تا ۲۰ درصد و در شهر تهران تا ۲۵ درصد تعیین شده است و مشمول مستأجری می‌شود که به تعهداتش عمل کرده باشد و به‌عنوان «مستأجر بد» در نظام قضایی شناخته نشود.

 به گزارش شهرآرانیوز، بعد از ده‌ها جلسه در ستاد اقتصادی دولت و با کمک نمایندگان دستگاه قضا و نمایندگان اقتصادی دستگاه‌ها مربوطه، سرانجام جزییات مصوبه حمایتی مستاجران روز گذشته اعلام شد که به اعتقاد وزارت راه و شهرسازی مصوبه‌ای متعادل است که نه حقوق واقعی مالک و نه مستأجر در آن تضعیف نشده و به نفع هر دو طرف تنظیم شده است.

 

«محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در خصوص مصوبه ستاد مبارزه با کرونا برای سامان‌دهی بازار اجاره، گفت: بر اساس مصوبه جدید افزایش نرخ اجاره در تهران تا ۲۵ درصد و در کلان‌شهر‌های بالای یک میلیون نفر جمعیت به غیر از تهران تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

 

وی گفت: ۷ کلان‌شهر مشهد، اصفهان، تبریز، اهواز، قم، شیراز و کرج شهر‌هایی هستند که بر اساس سر شماری سال ۹۵ بالای یک ملیون نفر جمعیت دارند و مالکان در این شهر‌ها می‌توانند اجاره بها را تا ۲۰ درصد افزایش دهند.

 

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت:در سایر شهر‌ها سقف اجاره بها تا ۱۵ درصد تعیین شد.

 

محمودزاده در خصوص اینکه چه مستأجرانی مشمول سقف نرخ‌های اعلام شده، می‌شوند؟ گفت:اگر مستاجری در دوران قرارداد فعلی به تعهداتش عمل نکرده باشد به نحوی که باعث ضررو زیان مالک شده باشد مشمول مصوبه جدید قرار نمی‌گیرد و باید ملک را تخلیه کند. بعضی از مالکان این سؤال را دارند که ما مستأجر بد داریم و شما از تمدید اجباری قرارداد‌ها صحبت می‌کنید، اگر مستأجری به تعهداتش عمل نکرده باشد، با رأی قضایی مشمول تخلیه بوده و شامل این مصوبه نمی‌شود.

 

وی گفت: همچنین اگر مالکی در حین اجاره ملک، به صورت رسمی و نه قولنامه‌ای خانه خود را فروخته باشد، مستأجر باید بعد از دو ماه ملک را تخلیه کند.

 

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزود: از سوی دیگر، اگر مستأجر به نرخ‌هایی که ستاد ملی کرونا اعلام کرده، تمکین نکند، موجر می‌تواند حکم تخلیه برای وی صادر کند؛ به این معنا که اگر در تهران، مستأجر افزایش اجاره‌بهای ۲۵ درصدی را نپذیرد، موجر می‌تواند وی را ملزم به تخلیه ملک خود کند، اما اگر موجر بیش از ۲۵ درصد از مستأجر طلب کند، مستأجر می‌تواند از پرداخت آن سر باز زده و از تخلیه ملک خودداری کند.

 

معاون وزیر راه هم چنین در پاسخ به این سؤال که بسیاری از بنگاه‌های املاکی کد رهگیری برای مستأجران صادر نکرده اند و قرارداد‌ها بسته شده است، گفت: از امروز تمام معاملات مسکن باید کد رهگیری داشته باشند و مستأجرانی که کد رهگیری ندارند به دفاتر املاک مراجعه کرده و بدون هیچ وجهی کد رهگیری را دریافت کنند.

 

محمودزاده اضافه کرد: بعضی از دفاتر املاکی که از صدور کد رهگیری شانه خالی می‌کنند می‌خواهند مالیات ارزش افزوده خود را پرداخت نکنند و به مالک و مستأجر ربطی ندارد، بنگاه‌های املاکی با صدور کد رهگیری مجبور می‌شوند این مالیات را پرداخت کنند و هدف وزارت راه از صدور کد رهگیری برنامه ریزی مسکن است و اینکه تشخیص دهیم کدام ملک خالی است یا کدام خانواده در کجا زندگی می‌کند؟

 

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره ضمانت اجرایی این مصوبه و قدرت مستأجران در مقابل موجران، گفت؟ ضمانت اجرایی این مصوبه آن است که هیچ مرجع قضائی حکم تخلیه برای مستأجر را ندارد؛ این مصوبه برای شورای عالی امینت بوده و فراتر از مصوبه مجلس است.

 

محمودزاده تأکید کرد: این مصوبه نه حقوق مالک را تضییع می‌کند و نه حقوق مستأجر را فراموش کرده است بلکه مصوبه متعادلی محسوب می‌شود.

 

وی گفت: مصوبه ذکر شده اقدامات فوری دولت برای مدیریت سریع وضعیت بازار مسکن بوده و پیشنهادهای میان‌مدت نیز برای سامان‌دهی ریشه‌ای مشکل اجاره‌بها تهیه شده است.

 

محمودزاده ادامه داد: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری به عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی وظیفه جدیدی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، قرار است بانک مرکزی بسته تأمین مالی طرح اقدام ملی مسکن و کل حوزه مسکن به ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد دهد، جلسات متعددی هم در سطوح کارشناسی و مدیریتی بین وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی برگزار شده است. این بسته به زودی تهیه و به ستاد (ستاد اقتصادی دولت) ارائه می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->