خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور

  • کد خبر: ۳۲۳۴۵۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به سل در سال ۱۴۰۳ در کشور شناسایی شدند گفت: خدمات درمانی شامل تشخیص، بستری و دارویی این بیماران رایگان است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهشید ناصحی افزود: سل یک بیماری عفونی واگیردار قابل درمان است که در ۸۰ درصد موارد ریه‌ها را درگیر می‌کند و زمانی که افراد مبتلا به سل ریوی سرفه یا عطسه می‌کنند، میکروب آن از طریق هوا منتشر می‌شود، به همین دلیل رعایت آداب سرفه از جمله استفاده از ماسک، دستمال و پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه و سرفه بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: هر بیمار مبتلا به سل ریوی، در صورت عدم تشخیص و درمان، به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ نفر را در هر سال به میکروب سل آلوده می‌کند و افراد آلوده شده در طول عمر خود ۵ تا ۱۰ درصد خطر مبتلا شدن به بیماری سل را دارند.

ناصحی ادامه داد: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، سوءتغذیه یا دیابت، یا کسانی که از دخانیات استفاده می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سل هستند.

به گفته وی، فرد مبتلا به سل ریوی دارای علائمی مانند سرفه مداوم (به مدت ۲ هفته یا بیشتر) به عنوان مهمترین و شایعترین علامت است که می‌تواند با خلط همراه باشد یا نباشد، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، بی اشتهایی، خستگی و ضعف عمومی از دیگر علائم این بیماری است.

ناصحی تصریح کرد: در صورت بروز هریک از علائم بیماری سل به خصوص سرفه بیش از ۲ هفته در خود یا یکی از بستگان، به نزدیکترین مراکز یا پایگاه بهداشتی مراجعه کنید تا با تهیه نمونه خلط و آزمایش آن توسط پرسنل بهداشتی (به طور رایگان) از وجود بیماری مطلع شوید.

وی با بیان اینکه سل یک بیماری کاملا قابل درمان است، ادامه داد: البته به این شرط که بیمار، دارو‌های ضد سل را با دقت، به طور کامل و منظم و به مدت حداقل ۶ ماه به طور روزانه مصرف و از قطع خودسرانه آنها خودداری کند، خوشبختانه تمامی خدمات تشخیص و درمان در بیماران مبتلا به سل در کشور، رایگان است.

سل چگونه از بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود

همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه گفت: سل یک بیماری واگیر با منشاء میکروبی بوده که می‌تواند تمام اعضای بدن را مبتلا کند.

منصور سهرابی افزود: شایع‌ترین راه انتقال عفونت همیشه از راه تنفس است، اما میکروب سل پس از ورود به ریه و ایجاد ضایعه اولیه می‌تواند از طریق جریان خون، عروق لنفاوی یا در اثر مجاورت، به طور مستقیم به دیگر قسمت‌های بدن منتشر شود.

وی اظهار کرد: میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و مانند سرماخوردگی منتقل می‌شود، این ذرات توسط سرفه، عطسه، صحبت، خنده و یا فریاد فرد بیمار ایجاد و در هوا پخش می‌شود.

وی ادامه داد: یک سرفه می‌تواند سه هزار ذره میکروبی وارد هوا کند و پنج دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می‌کند، عطسه نیز تعداد بیشتری از این ذرات را ایجاد می‌کند، این ذرات میکروبی، چون بسیار کوچک هستند در هر فضای بسته‌ای برای مدت طولانی می‌توانند به طور معلق باقی بمانند.

به گفته سهرابی، حدود یک چهارم جمعیت دنیا و حدود ۱۵ میلیون نفر در ایران دچار سل نهفته هستند، یعنی سالهاست دارند با این میکروب زندگی می‌کنند، اما بیمار نیستند و سل را هم به دیگری انتقال نمی‌دهند.

سهرابی ادامه داد: انتقال میکروب سل از بیمار به اطرافیان بستگی به سه عامل واگیر بودن بیماری سل، محیطی که تماس در آن اتفاق می‌افتد و مدت زمان تماس دارد. بهترین راه برای توقف انتقال، دوری بیمار از اطرافیان و شروع درمان دارویی است.

وی اظهار داشت: شروع درمان دارویی در کاهش انتقال بیماری بسیار موثر است به طوری که واگیری بیماری سل را سریعاً بعد از ۲ هفته از شروع درمان کاهش داده و در طول زمان مصرف دارو ادامه می‌یابد، افرادی که به مدت طولانی در تماس نزدیک با بیماران مسلول واگیر هستند، بیشترین میزان خطر ابتلا به سل را دارا هستند.

به گفته سهرابی، اگرچه همه افراد استعداد ابتلا به سل را دارند، اما کودکان کم سن، افراد سالمند، افراد مبتلا به بیماری دیابت، سوء تغذیه، سرطان ها، نارسایی مزمن کلیه و ایدز و همچنین افرادی که دارو‌های ضعیف کننده سیستم دفاعی بدن مانند کورتون و دارو‌های ضدسرطان استفاده می‌کنند بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری سل قرار دارند.

از سوی سازمان جهانی بهداشت ۲۴ مارس (چهارم فروردین) را به بهانه کشف میکروب سل توسط روبرت کخ روز جهانی مبارزه با سل نامگذاری کرده و همزمان با این روز در همه کشور‌های جهان فعالیت‌های همگانی ملی و جهانی مبارزه با سل داده با طرح شعار‌هایی نو و ارائه برنامه‌هایی جدید، برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->