۲ نفر از مفقودان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت پرتکرار طب ایرانی ۸۰۰ هزار واحد واکسن پنتاوالان در مراکز بهداشتی کشور توزیع شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی: سکونتگاه‌های غیررسمی را مجرم‌پرور می‌شناسیم، نه جرم‌خیز فعالیت غیرمجاز آرایشگر‌ها در حوزه زیبایی ثبت حدود ۷۸۲ هزار نفرشب اقامت در خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴  رقم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟ | جزئیات افزایش ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور مشارکت‌های محلی برای نجات اکوسیستم زاگرس اهمیت دارد زیرساخت‌های فرسوده موجب وقوع سیل، تنها با ۶ میلی‌متر باران شده است! اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) باید در آموزش و پرورش نظام مددکاری ایجاد شود زمان ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها اعلام شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها فقط به شرط سنجش سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان وقف ارزشمند معلمان نمونه | اهدای هدایای روز معلم برای ساخت مدرسه بازنشستگان، گرفتار امروز و  فردا شدن واریز حقوق! برای حفاظت از یوزپلنگ، اول باید زیستگاه‌های طبیعی حفظ شوند درباره صدرنشین تخلفات رانندگی در مشهد | توقف بدون تقدم! ۳۵ درصد حوادث کارگاهی خراسان رضوی مربوط به حوزه ساختمانی است تمام غذای کپک‌زده دورریز است ابلاغ دستورالعمل تشدید نظارت بر تبلیغات پزشکی در فضای مجازی گروه‌بندی دانش‌آموزان به قوی و ضعیف از نظر تربیتی غیرقابل قبول است شکارچی سابقه‌دار پارک ملی تندوره خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد سازمان حفاظت محیط زیست حامی آموزش‌های زیست‌محیطی افزایش سهمیه انسولین برای مشهد گزارش سرزده صدای مردم شهرآرا از شلوغ‌ترین اورژانس مشهد | «عدالتیان» زیر فشار بیمه‌ای برای بلای خودساخته
سرخط خبرها

شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور

  • کد خبر: ۳۲۳۴۵۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به سل در سال ۱۴۰۳ در کشور شناسایی شدند گفت: خدمات درمانی شامل تشخیص، بستری و دارویی این بیماران رایگان است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهشید ناصحی افزود: سل یک بیماری عفونی واگیردار قابل درمان است که در ۸۰ درصد موارد ریه‌ها را درگیر می‌کند و زمانی که افراد مبتلا به سل ریوی سرفه یا عطسه می‌کنند، میکروب آن از طریق هوا منتشر می‌شود، به همین دلیل رعایت آداب سرفه از جمله استفاده از ماسک، دستمال و پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه و سرفه بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: هر بیمار مبتلا به سل ریوی، در صورت عدم تشخیص و درمان، به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ نفر را در هر سال به میکروب سل آلوده می‌کند و افراد آلوده شده در طول عمر خود ۵ تا ۱۰ درصد خطر مبتلا شدن به بیماری سل را دارند.

ناصحی ادامه داد: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، سوءتغذیه یا دیابت، یا کسانی که از دخانیات استفاده می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سل هستند.

به گفته وی، فرد مبتلا به سل ریوی دارای علائمی مانند سرفه مداوم (به مدت ۲ هفته یا بیشتر) به عنوان مهمترین و شایعترین علامت است که می‌تواند با خلط همراه باشد یا نباشد، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، بی اشتهایی، خستگی و ضعف عمومی از دیگر علائم این بیماری است.

ناصحی تصریح کرد: در صورت بروز هریک از علائم بیماری سل به خصوص سرفه بیش از ۲ هفته در خود یا یکی از بستگان، به نزدیکترین مراکز یا پایگاه بهداشتی مراجعه کنید تا با تهیه نمونه خلط و آزمایش آن توسط پرسنل بهداشتی (به طور رایگان) از وجود بیماری مطلع شوید.

وی با بیان اینکه سل یک بیماری کاملا قابل درمان است، ادامه داد: البته به این شرط که بیمار، دارو‌های ضد سل را با دقت، به طور کامل و منظم و به مدت حداقل ۶ ماه به طور روزانه مصرف و از قطع خودسرانه آنها خودداری کند، خوشبختانه تمامی خدمات تشخیص و درمان در بیماران مبتلا به سل در کشور، رایگان است.

سل چگونه از بیمار به فرد سالم منتقل می‌شود

همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه گفت: سل یک بیماری واگیر با منشاء میکروبی بوده که می‌تواند تمام اعضای بدن را مبتلا کند.

منصور سهرابی افزود: شایع‌ترین راه انتقال عفونت همیشه از راه تنفس است، اما میکروب سل پس از ورود به ریه و ایجاد ضایعه اولیه می‌تواند از طریق جریان خون، عروق لنفاوی یا در اثر مجاورت، به طور مستقیم به دیگر قسمت‌های بدن منتشر شود.

وی اظهار کرد: میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و مانند سرماخوردگی منتقل می‌شود، این ذرات توسط سرفه، عطسه، صحبت، خنده و یا فریاد فرد بیمار ایجاد و در هوا پخش می‌شود.

وی ادامه داد: یک سرفه می‌تواند سه هزار ذره میکروبی وارد هوا کند و پنج دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می‌کند، عطسه نیز تعداد بیشتری از این ذرات را ایجاد می‌کند، این ذرات میکروبی، چون بسیار کوچک هستند در هر فضای بسته‌ای برای مدت طولانی می‌توانند به طور معلق باقی بمانند.

به گفته سهرابی، حدود یک چهارم جمعیت دنیا و حدود ۱۵ میلیون نفر در ایران دچار سل نهفته هستند، یعنی سالهاست دارند با این میکروب زندگی می‌کنند، اما بیمار نیستند و سل را هم به دیگری انتقال نمی‌دهند.

سهرابی ادامه داد: انتقال میکروب سل از بیمار به اطرافیان بستگی به سه عامل واگیر بودن بیماری سل، محیطی که تماس در آن اتفاق می‌افتد و مدت زمان تماس دارد. بهترین راه برای توقف انتقال، دوری بیمار از اطرافیان و شروع درمان دارویی است.

وی اظهار داشت: شروع درمان دارویی در کاهش انتقال بیماری بسیار موثر است به طوری که واگیری بیماری سل را سریعاً بعد از ۲ هفته از شروع درمان کاهش داده و در طول زمان مصرف دارو ادامه می‌یابد، افرادی که به مدت طولانی در تماس نزدیک با بیماران مسلول واگیر هستند، بیشترین میزان خطر ابتلا به سل را دارا هستند.

به گفته سهرابی، اگرچه همه افراد استعداد ابتلا به سل را دارند، اما کودکان کم سن، افراد سالمند، افراد مبتلا به بیماری دیابت، سوء تغذیه، سرطان ها، نارسایی مزمن کلیه و ایدز و همچنین افرادی که دارو‌های ضعیف کننده سیستم دفاعی بدن مانند کورتون و دارو‌های ضدسرطان استفاده می‌کنند بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری سل قرار دارند.

از سوی سازمان جهانی بهداشت ۲۴ مارس (چهارم فروردین) را به بهانه کشف میکروب سل توسط روبرت کخ روز جهانی مبارزه با سل نامگذاری کرده و همزمان با این روز در همه کشور‌های جهان فعالیت‌های همگانی ملی و جهانی مبارزه با سل داده با طرح شعار‌هایی نو و ارائه برنامه‌هایی جدید، برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->