وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۷۴۳۸
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹
ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳
براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۴ مورد وبا در ۴ استان کشور و در بازه زمانی نیمه مرداد تا اوایل مهرماه شناسایی شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، وبا یک بیماری اسهالی حاد عفونی است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به نوعی باکتری به نام «ویبریوکلرا» ایجاد می‌شود. این میکروب از طریق مدفوع انسان دفع شده و می‌تواند سبب آلودگی آب و مواد غذایی شود.

«ویبریوکلرا» از طریق مدفوع انسان مبتلا به این عفونت دفع شده و می‌تواند موجب آلودگی آب و مواد غذایی شود.

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۴ مورد وبا در ۴ استان کشور و در بازه زمانی نیمه مرداد تا اوایل مهرماه شناسایی شدند. تمامی مـوارد شناسایی شده تحت مراقبت و درمان قرار گرفته و ۱۰۰ درصد بیماران بهبود یافته‌اند.

براساس طبقه بندی بیماران بـــر اسـاس منشاء جغرافیایی عفونت، ۹۳ درصد از بیماران در خارج از کشور به عفونت مبتلا شده بودند و ۷ درصد از موارد وارده به دنبال انتقال محلی باکتری ویبریوکلرا در داخل کشور رخ داده بود.

علائم ابتلا به وبا چیست؟

اغلب مبتلایان به وبا بدون علامت بوده یا علائم بالینی خفیف دارند، اما می‌توانند برای مدت یک تا ۱۰ روز باکتری را از طریق مدفوع دفع کنند.

حدود ۷۵ درصد افراد آلوده به این میکروب بدون نشانه‌های بالینی مشخص بوده و حدود ۲۰ درصد آنها دارای علائم اسهال حاد خفیف یا متوسط هستند. تقریباً از هر ۱۰ نفری که به وبا مبتلا می‌شوند، یک نفر علائم شدیدی مانند اسهال آبکی، استفراغ و گرفتگی عضلات پا پیدا می‌کند. در این افراد، کاهش سریع مایعات بدن منجر به کم آبی و شوک می‌شود و در صورت عدم درمان، مرگ در عرض چند ساعت اتفاق می‌افتد.

فاصله زمانی بین ورود باکتری عامل وبا به بدن تا زمان بروز علائم بالینی معمولاً دو تا سه روز است، اما این زمان می‌تواند از چند ساعت تا ۵ روز نیز طول بکشد.

چگونه از ابتلا به وبا پیشگیری کنیم؟

استفاده از آب سالم، دفع بهداشتی مدفوع و فاضلاب همچنین رعایت بهداشت دست مهم‌ترین راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری وبا است. رعایت نکات زیر در پیشگیری از بیماری اهمیت دارد:

از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.
آب را در مناطقی که اطمینان از سلامتی آب وجود ندارد بجوشانید.
میوه و سبزیجات و ظروف را با مایع ظرفشویی و آب سالم بشویید.
دست‌های خود را با آب و صابون قبل از تهیه و توزیع غذا بشویید.
مواد غذایی را کامل بپزید. تمام قسمت‌های غذا باید حداقل تا دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد حرارت ببیند.
موادغذایی پخته رادر یخچال با دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرده و برای مصرف دوباره کامل داغ کنید.
از توالت بهداشتی و تمیز استفاده کنید.

وبا درمان می‌شود؟

وبا به راحتی قابل درمان است. بیشتر افراد با تجویز سریع محلول خوراکی (ORS) درمان می‌شوند. مبتلایان به اشکال شدید بیماری در صورت عدم درمان ممکن است در عرض چند ساعت فوت کنند، ولی درمان صحیح و به موقع ممکن است میزان مرگ ناشی از وبا را به کمتر از یک درصد کاهش دهد.

موارد مبتلا به شکل خفیف تا متوسط بیماری می‌توانند با محلول مایع درمانی خوراکی درمان شوند ولی موارد مبتلا به شکل شدید بیماری نیاز به مایع درمانی وریدی خوراکی و آنتی بیوتیک دارند. 

بیماران با کم آبی شدید در معرض خطر مرگ از کم آبی قرار دارند و به شروع سریع مایع درمانی وریدی نیاز دارند. موارد مبتلا به شکل شدید بیماری نیاز به دریافت آنتی بیوتیک نیز خواهند داشت؛ بیمارانی که دارای شرایط زمینه‌ای یا بیماری‌های مزمن هستند ممکن است نیاز به مراقبت اضافی در مراکز درمانی خاص داشته باشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->