راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تزریق واکسن ب‌ث‌ژ در نوزادان و غربالگری، راه‌های پیشگیری از شیوع سل

  • کد خبر: ۳۲۳۴۷۲
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
تزریق واکسن ب‌ث‌ژ در نوزادان و غربالگری، راه‌های پیشگیری از شیوع سل
متخصص ریه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با تزریق واکسن «ب‌ث‌ژ» (BCG) در نوزادان، تشخیص زودهنگام بیماری با غربالگری و جلوگیری از انتشار آن به دیگران، می‌توان از شیوع سل پیشگیری کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی پولادرگ، گفت: امروزه حدود یک‌سوم از جمعیت جهان در معرض این بیماری قرار دارند و سل یکی از شایع‌ترین عفونت‌های انسانی محسوب می‌شود. 

پولادرگ، گفت: هرچند بیماری سل عفونی است، اما همه مبتلایان علائم بالینی ندارند. بسیاری از افراد ممکن است بدون علامت باشند، اما همچنان می‌توانند ناقل این عفونت به دیگران باشند. 

وی افزود: سل ناشی از میکروب "کاخ" (Mycobacterium tuberculosis) است که از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شده و در صورت تکثیر در ریه، منجر به بروز علائم بالینی می‌شود.

به گفته این متخصص ریه، علائم اصلی این بیماری شامل سرفه‌های خشک یا خلط‌دار (گاهی همراه با خلط خونی)، تنگی نفس، کاهش وزن، تعریق شبانه و بی‌حالی است.

این متخصص ریه تأکید کرد: سل عمدتاً از طریق هوا منتقل می‌شود، وقتی فرد مبتلا سرفه، عطسه یا حتی صحبت می‌کند، ذرات حاوی باکتری در هوا منتشر می‌شوند که اگر این ذرات بسیار ریز باشند، می‌توانند به عمق ریه فرد دیگر نفوذ کرده و باعث بروز عفونت شوند.

وی با بیان اینکه در محیط‌هایی با تراکم جمعیتی بالا، ضعف سیستم ایمنی و سطح بهداشت پایین، شیوع این بیماری بیشتر است، خاطرنشان کرد: سل در کشور‌های آفریقایی، بخش‌هایی از آسیا و مناطق محروم جهان سوم شیوع بیشتری دارد. همچنین افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا تحت درمان با دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی قرار دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره روش‌های تشخیصی سل گفت: تشخیص این بیماری معمولاً از طریق بررسی خلط و مشاهده میکروب سل در آن انجام می‌شود. در صورتی که میکروب در نمونه خلط دیده نشود، نمی‌توان به طور قطعی بیماری را تأیید کرد و نیاز به بررسی‌های بیشتر از جمله آزمایشات تصویربرداری و تست‌های پوستی مانند تست توبرکولین (PPD) وجود دارد. 

وی در خصوص درمان این بیماری تبیین کرد: درمان سل به صورت دارویی بوده و شامل مصرف حداقل ۶ ماهه دارو‌های ترکیبی است. در موارد خاص مانند سل مغزی، دوره درمان ممکن است تا ۱۲ ماه یا بیشتر ادامه یابد.

پولادرگ، پیشگیری از سل را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: مهمترین محور‌های پیشگیری از بیماری، شامل تزریق واکسیناسیون "ب‌ث‌ژ" (BCG) در نوزادان، تشخیص زودهنگام بیماران و جلوگیری از انتشار آن به دیگران است. 

وی افزود: همچنین، انجام آزمایشات غربالگری مانند تست پوستی توبرکولین و تصویربرداری‌های پزشکی برای افراد در معرض خطر توصیه می‌شود و در صورت تشخیص عفونت نهفته، درمان پیشگیرانه با دارو‌های ترکیبی به مدت حداقل ۹ ماه انجام می‌شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیح داد: افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند، می‌توانند تحت درمان پیشگیرانه با دارو‌های خاص قرار گیرند تا از فعال شدن عفونت در بدن جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->