طنین همتی/ شهرآرانیوز، نرخ تعرفههای درمانی در فیزیوتراپی از جمله تعرفه دولتی، تعرفه مراکز خصوصی و حتی «تعرفه فیزیوتراپی در خانه» از سوی کادر درمان هر سال به استناد تصمیم هیئت وزیران به مراکز ابلاغ میشود، اما دیده شده است این مبالغ در مراکز برای بیماران نیازمند فیزیوتراپی متفاوت است. علت را از کارشناس توانبخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد جویا شدیم.
سمیرا گزمه دراینباره گفت: در بحث تعرفه هر سال نرخنامهها را به مراکز اعلام می کنیم و مراکز موظف هستند نرخنامهها را در دید عموم قرار دهند.
وی تصریح کرد: تفاوت در تعرفهها به نوع خدماتی که به بیمار ارائه میشود بستگی دارد. تعرفه هم به اینگونه نیست که یک نرخ خاص باشد و بسته به ناحیهای که درمان انجام میشود و ممکن است یک ناحیه، ۲ ناحیه و چند ناحیه باشد نرخ آن برای بیمار متفاوت باشد.
وی گفت: معمولا مراحل درمان فیزیوتراپی ۱۰ جلسه است که باتوجهبه ناحیه مربوط، تعرفه پرداختی برای هر جلسه ممکن است فرق کند.
تعرفه فیزیوتراپی هر جلسهای ۹۷ هزار تومان!
وی ادامه: در بحث آبدرمانی تعرفهها متفاوت است و امسال تعرفه برای هرجلسه ۹۷۳ هزار و۵۰ ریال است که با بیمه سلامتی تأمین اجتماعی تعرفه آن ۶۸ هزار و ۱۱۵ تومان است. اینها تعرفههای مصوبی است که بر اساس کد اعلام شده است.
وی افزود: ما برای دستگاههای متفاوتی که در درمان فیزیوتراپی استفاده میشود، نرخهای متفاوتی داریم که برای هر کدام تعریف شده است مبلغ دریافتی چقدر باشد.
گزمه تأکید کرد: همکاران ما خیلی وقتها نرخ پایینتر از تعرفهها هم بهویژه در مناطق پایین شهر بهدلیل شرایط نامساعد اقتصادی دریافت میکنند.
تفاوت نرخ فیزیوتراپی
وی با اشاره به اینکه نظارتها و بررسی نرخنامهها را داریم و اگر تفاوتی در نرخ مراکز است، بهدلیل ناحیههای مختلفی است که زیر درمان است، تأکید کرد: در بحث تعرفه فرمولی کلی داریم که تنها مربوط به فیزیوتراپی نیست. ضریب کد تعرفه درمان بهعلاوه تعرفه حق قدم (خدمات در منزل) و حجم کاری که برای بیمار انجام میشود، همه در متفاوت بودن نرخها تأثیر میگذارد.
کارشناس توانبخشی معاونت درمان علوم پزشکی اضافه کرد: برای مثال بیمار سکته مغزی یک تا ۲ سال در خانه نیاز به فیزیوتراپی دارد که تعرفه هر کدام آنها جدا حساب میشود. پس نمیتوان گفت چرا از یک بیمار این مبلغ گرفته شده و از یک بیمار دریافتی متفاوت بوده است، بلکه اینها بهعلت نوع خدمات ارائه شده متفاوت است.
وی افزود: بعضی همکاران در برخی نقاط شهر مجبور هستند از بیماران مبلغ کمتر بگیرند که حتی بعضی از همکاران گله دارند که چرا همصنفیهایشان کمتر میگیرند.
تعداد ۱۵۰ مرکز فیزیوتراپی در مشهد
این کارشناس در ادامه درباره تعداد مرکز خصوصی یادآور شد: حدود ۱۵۰ مرکز خصوصی در مشهد داریم که این میزان در استان حدود ۲۱۰ مرکز است. در این ۴ ماه بهدلیل شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی حاصل از آن چند مرکز نیز تعطیل شدند.
وی گفت: خوشبختانه در بازدیدها خیلی کم پیش آمده است مشکل نظارتی خاصی دیده شود. حتی مراکزی داشتیم که پایینتر از نرخ دریافتی از بیمار را گرفتهاند و از آنها نیز تشکر میکنم که در شرایط کرونا حضور پررنگ داشتهاند.
گزمه با اشاره رعایت نکات بهداشتی در این ایام اضافه کرد: در نظارتها، پروتکلهای بهداشتی کاملا رعایت میشود و اینکه تداخلی در نوبتدهی به بیمار بهوجود نیاید در دستورکار مراکز است و این اطمینان را به شهروندان میدهیم که از این بابت نگرانی نداشته باشند.