شکایت دوم در پرونده پسری که به تجاوز جنسی متهم است ویدئو| دستگیری سارقان به عنف از گیم‌سنتر‌ها و کشف اموال به ارزش ۳ میلیارد تومان در مشهد نقشه شیطانی مرد شیاد برای اخاذی از خانواده دختر نوجوان هوش مصنوعی به کمک قضاوت می‌آید چرا گرمازدگی خطرناک است؟ هجوم طرفداران به جشن تولد اسب‌آبی مشهور در تایلند آیا دود روغن آشپزی خطرناک است؟ ویروس جدید وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قطع تعریق بدن را جدی بگیرید یافته‌های تازه محققان درباره خواص شگفت‌انگیز هندوانه قتل هولناک مرد افغان در خواب دستور پزشکیان برای تشکیل کارگروه تخصصی مقابله با پدیده گرد و غبار چند راهکار عملی برای رها نکردن زباله‌های شهری در گرمای شدید | خطر آلودگی با گرما! صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در ۹ استان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم تکمیل زنجیره ارزش صنایع‌دستی در خراسان رضوی ماجرای سرقت مسلحانه خونبار در مشهد بعد از پخش سریال پایتخت ۷ شناسایی فرار مالیاتی ۱۴۱ میلیارد تومانی تولیدکننده محصولات آرایشی بهداشتی حدود ۳ هزار روانشناس و مددکار به آسیب‌دیدگان جنگ خدمات حمایتی ارائه می‌دهند استقبال از پایگاه‌های اوقات فراغت دانش‌آموزی در خراسان رضوی رو به افزایش است آمار شوکه‌کننده طلاق در ایران | بیشترین جدایی‌ها در ۵ سال اول ازدواج رخ می‌دهد دستور قضایی برای انتشار تصاویر سارقان مأمورنما در شهرری + عکس برای جابه‌جایی زائران اربعین به ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز است کشف یک تن مواد مخدر در شرق کرمان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش ۴۳ درصدی ورودی سد‌های کشور در سال ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته بازدید سرزده از بیمارستان شهید کامیاب مشهد (امدادی) | امدادی که به امداد نیاز دارد صدور بیش از ۹ هزار و ۷۵۷ میلیارد ریال رأی محکومیت تعزیراتی در خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ ابهام در سرنوشت «هلنا» کودک ۱۱ ساله اصفهانی در سالگرد ربودن او | آیا قتلی اتفاق افتاده است؟ رئیس شورای شهر تهران: شهرداری به تنهایی قادر به بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده نیست بیماران خاص و صعب‌العلاج تأمین اجتماعی می‌توانند مستندات بیماری را در سامانه ثبت کنند
سرخط خبرها

یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند

  • کد خبر: ۳۲۴۳۷۵
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰
یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
یک کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: احتمال بیشتر تصادف با حیات‌وحش، میل شدید به آتش‌افروزی، آلودگی صوتی و باقی‌گذاشتن مواد غذایی در طبیعت از مهم‌ترین آسیب‌های ناشی از حضور مردم در روز سیزده‌به‌در است.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

محمد درویش در گفت‌‎وگو با شهرآرانیوز، در خصوص آسیب‌هایی که در روز طبیعت توسط مردم به محیط زیست وارد می‌شود، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها احتمال بیشتر تصادف با حیات وحش است.

وی افزود: معمولا در ایام نوروز و به خصوص در سیزده‌به‌در به دلیل ازدحام گردشگران و تردد‌های بیشتر در مناطق جذاب طبیعی که محل تردد حیوانات هم هستند، متاسفانه آمار اصابت مستقیم حیوانات به خودرو‌ها افزایش پیدا می‌کند. اگر هموطنان سعی کنند سرعتشان را هنگام تماشای این زیبایی‌های طبیعت کم کنند، این تلفات به طور محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

درویش با بیان اینکه دومین مشکل، میل شدید به آتش‌افروزی است، عنوان کرد: مردم تمایل دارند که حتما کباب و چای درست کنند، در نتیجه به شدت به ذخیره‌های چوبی مناطق طبیعی هجوم می‌آورند، در صورتی که این ذخایر چوبی در واقع جزو مایملک محیط‌زیستی آن منطقه، محلی برای ارتقای حاصل‌خیزی خاک و فعالیت میکوریز‌ها و قارچ‌ها هستند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: به همین دلایل ما نباید از این ذخایر چوبی برای آتش‌افروزی استفاده کنیم. هموطنان ما باید با خودشان کپسول‌های گاز سفری قابل شارژ یا زغال به همراه داشته باشند و زغال‌ها را در محفظه‌هایی که با زمین فاصله دارد، روشن کنند تا منجر به آسیب کف زمین هم نشود.

وی با اشاره به اینکه مشکل سوم آلودگی صوتی است، تصریح کرد: برای انسان بالای ۶۰ دسی‌بل و برای حیوانات بالای ۲۰ دسی‌بل خطرناک است. ما با افزایش صدای بلندگوی خودروی خود در طبیعت آلودگی صوتی شدیدی ایجاد می‌کنند که این باعث می‌شود حتی مسیر حرکت پرنده‌ها تغییر کند و حیوانات به شدت بترسند.

درویش بیان کرد: مشکل چهارم این است که مردم مواد غذایی زیادی با خود به طبیعت می‌آورند و متاسفانه باقی‌مانده مواد غذایی را در منطقه باقی می‌گذارند، در حالی که باید به نزدیک‌‎ترین شهری که مدیریت پسماند دارد، برگردانند و جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذارند. اگر این موارد رعایت شود بخش بزرگی از خسارت‌ها کاهش پیدا می‌کند و همه هموطنان می‌توانند از طبیعت لذت ببرند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص جلوگیری از آسیب‌های ناشی از آفرودسواری به طبیعت گفت: این موضوع اقدامات آموزشی می‌خواهد که صداوسیما باید کلیپ‌های جذاب تولید و بیان کند که چرا این کار‌ها خطرناک است. فدراسیون اتومبیلرانی باید دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به آفرود برگزار و ملاحظات محیط زیستی را با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست برای آنها ارائه کند. همچنین باید محل‌هایی برای آفرودسواری و عملیات هیجانی با خودرو در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: اگر این موارد رعایت شود می‌توان خسارت‌ها را به شدت کاهش داد، اما مهم‌ترین نکته این است که باید هزینه اجتماعی آفرودسواری کاهش پیدا کند. بسیاری از هموطنان فکر می‌کنند آفرودسواری یک منش اجتماعی و اعتبار است، در صورتی که اگر در سریال‌های جذاب قهرمان‌های منفی داستان آفرود سوار شوند و تخریب آفرود به تصویر کشیده شود، دیگر به عنوان یک مد از آن استفاده نمی‌شود.

درویش خاطرنشان کرد: امیدوارم امسال نیروی انتظامی جریمه پرتاب زباله از خودرو را افزایش دهد تا انگیزه بیشتری ایجاد شود که برخی هموطنان که هنوز زباله‌های خود را از خودرو به بیرون پرت می‌کنند، این کار را انجام ندهند. همچنین مردم سبزه‌های خود را روی سقف خودرو نگذارند، این سبزه‌ها به راحتی می‌تواند تبدیل به کمپوست شود. مردم می‌توانند سبزه‌های خود را به واحد‌های پرورش اسب یا گاوداری‌ها تحویل دهند که غذای مناسبی برای دامداری‌ها و محل‌های پرورش اسب است یا آنها را زیر زمین دفن کرده و در طبیعت رها نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->