هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند

  • کد خبر: ۳۲۴۳۷۵
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰
یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
یک کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: احتمال بیشتر تصادف با حیات‌وحش، میل شدید به آتش‌افروزی، آلودگی صوتی و باقی‌گذاشتن مواد غذایی در طبیعت از مهم‌ترین آسیب‌های ناشی از حضور مردم در روز سیزده‌به‌در است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

محمد درویش در گفت‌‎وگو با شهرآرانیوز، در خصوص آسیب‌هایی که در روز طبیعت توسط مردم به محیط زیست وارد می‌شود، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها احتمال بیشتر تصادف با حیات وحش است.

وی افزود: معمولا در ایام نوروز و به خصوص در سیزده‌به‌در به دلیل ازدحام گردشگران و تردد‌های بیشتر در مناطق جذاب طبیعی که محل تردد حیوانات هم هستند، متاسفانه آمار اصابت مستقیم حیوانات به خودرو‌ها افزایش پیدا می‌کند. اگر هموطنان سعی کنند سرعتشان را هنگام تماشای این زیبایی‌های طبیعت کم کنند، این تلفات به طور محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

درویش با بیان اینکه دومین مشکل، میل شدید به آتش‌افروزی است، عنوان کرد: مردم تمایل دارند که حتما کباب و چای درست کنند، در نتیجه به شدت به ذخیره‌های چوبی مناطق طبیعی هجوم می‌آورند، در صورتی که این ذخایر چوبی در واقع جزو مایملک محیط‌زیستی آن منطقه، محلی برای ارتقای حاصل‌خیزی خاک و فعالیت میکوریز‌ها و قارچ‌ها هستند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: به همین دلایل ما نباید از این ذخایر چوبی برای آتش‌افروزی استفاده کنیم. هموطنان ما باید با خودشان کپسول‌های گاز سفری قابل شارژ یا زغال به همراه داشته باشند و زغال‌ها را در محفظه‌هایی که با زمین فاصله دارد، روشن کنند تا منجر به آسیب کف زمین هم نشود.

وی با اشاره به اینکه مشکل سوم آلودگی صوتی است، تصریح کرد: برای انسان بالای ۶۰ دسی‌بل و برای حیوانات بالای ۲۰ دسی‌بل خطرناک است. ما با افزایش صدای بلندگوی خودروی خود در طبیعت آلودگی صوتی شدیدی ایجاد می‌کنند که این باعث می‌شود حتی مسیر حرکت پرنده‌ها تغییر کند و حیوانات به شدت بترسند.

درویش بیان کرد: مشکل چهارم این است که مردم مواد غذایی زیادی با خود به طبیعت می‌آورند و متاسفانه باقی‌مانده مواد غذایی را در منطقه باقی می‌گذارند، در حالی که باید به نزدیک‌‎ترین شهری که مدیریت پسماند دارد، برگردانند و جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذارند. اگر این موارد رعایت شود بخش بزرگی از خسارت‌ها کاهش پیدا می‌کند و همه هموطنان می‌توانند از طبیعت لذت ببرند.

این کنشگر محیط زیست و عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص جلوگیری از آسیب‌های ناشی از آفرودسواری به طبیعت گفت: این موضوع اقدامات آموزشی می‌خواهد که صداوسیما باید کلیپ‌های جذاب تولید و بیان کند که چرا این کار‌ها خطرناک است. فدراسیون اتومبیلرانی باید دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به آفرود برگزار و ملاحظات محیط زیستی را با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست برای آنها ارائه کند. همچنین باید محل‌هایی برای آفرودسواری و عملیات هیجانی با خودرو در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: اگر این موارد رعایت شود می‌توان خسارت‌ها را به شدت کاهش داد، اما مهم‌ترین نکته این است که باید هزینه اجتماعی آفرودسواری کاهش پیدا کند. بسیاری از هموطنان فکر می‌کنند آفرودسواری یک منش اجتماعی و اعتبار است، در صورتی که اگر در سریال‌های جذاب قهرمان‌های منفی داستان آفرود سوار شوند و تخریب آفرود به تصویر کشیده شود، دیگر به عنوان یک مد از آن استفاده نمی‌شود.

درویش خاطرنشان کرد: امیدوارم امسال نیروی انتظامی جریمه پرتاب زباله از خودرو را افزایش دهد تا انگیزه بیشتری ایجاد شود که برخی هموطنان که هنوز زباله‌های خود را از خودرو به بیرون پرت می‌کنند، این کار را انجام ندهند. همچنین مردم سبزه‌های خود را روی سقف خودرو نگذارند، این سبزه‌ها به راحتی می‌تواند تبدیل به کمپوست شود. مردم می‌توانند سبزه‌های خود را به واحد‌های پرورش اسب یا گاوداری‌ها تحویل دهند که غذای مناسبی برای دامداری‌ها و محل‌های پرورش اسب است یا آنها را زیر زمین دفن کرده و در طبیعت رها نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->