معاون اول رئیس جمهور: بحران آب یک معضل منطقه‌ای نیست، اقدامات ملی لازم است سخنگوی دولت: آرایش دولت عوض شده است | وزیر امور خارجه با نظر شخصی خود کاری را انجام نمی‌دهد توضیحات سخنگوی دولت درباره قطعی گاز در زمستان ۱۴۰۴ + فیلم دست استرالیا رو شد| ارسال قطعات جنگنده از سیدنی به اسرائیل با پرواز‌های مسافربری توضیح مصر درباره مذاکرات آتش‌بس | هدف در شرم‌الشیخ، ایجاد مکانیسم امنیتی برای عقب‌نشینی کامل اسرائیل از غزه است بیداری دوباره وجدان جهانی در مسئله فلسطین آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای فلسطین: غزه محلی ناامن برای یک میلیون کودک فلسطینی است تاریخ انتخابات شورا‌ها در ۱۴۰۵ مشخص شد + جزئیات (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) درصورت تأیید شورای نگهبان، سقف مهریه از ۱۴ به ۱۱۰ سکه افزایش می‌یابد | جزئیات تغییرات لایحه اصلاحی مهریه در مجلس تشریح آخرین وضعیت امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی توسط وزیر اطلاعات نتانیاهو: هنوز به پایان جنگ غزه نرسیده‌ایم اما به آن نزدیکیم راه‌اندازی سامانه ثبت تخلفات اینترنتی، به صورت آزمایشی | مراحل اعتراض به جریمه‌ها واکنش ایران نسبت‌به کاهش سهم خود از بودجه کمیساریای عالی پناهندگان ترامپ مدعی شد که ایران مایل است توافق غزه به سرانجام برسد وزیر آموزش و پرورش با حضور در مجلس، به سؤالات نمایندگان پاسخ می‌دهد (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) چرا پلیس گاهی اوقات دیر به محل حادثه می‌رسد؟ | مردم مسائل فوریتی و عادی را تفکیک کنند + فیلم حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه «جولانی» برای سرکوب کُردها، تجهیزات نظامی به حلب فرستاد انهدام شبکه جاسوسی مرتبط با موساد با هویت مجازی «جیمز بی‌دین» ابراز امیدواری وزیر خارجه فرانسه نسبت به تبادل زندانیان بین تهران و پاریس عراق در آستانه دریافت سامانه پدافند هوایی پیشرفته غزه: تعلیق فعالیت صلیب سرخ، خطرناک و غیرانسانی است پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت انصارالله‌: طرف‌های میانجیگر روی موضوع خلع سلاح حماس حساب نکنند ترامپ به انتخاب نخست‌وزیر زن در ژاپن واکنش نشان داد ضربات جدید مقاومت فلسطین به اسرائیلی‌ها در غزه
سرخط خبرها

سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۷
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درباره موضوع برنامه هسته‌ای ایران بر ضرورت توافقی در این زمینه تاکید کرده و جزئیاتی را نیز درباره سفر آتی خود به تهران اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی در گفت‌وگویی بیان کرد که انتظار دارد که قبل از پایان ماه جاری (آوریل) به تهران سفر کند تا درباره توافق هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کند.

خبرگزاری روسی تاس با انتشار این مطلب نوشته گروسی در این باره به خبرنگار این رسانه گفت: ما در حال بررسی تاریخ (برای سفر) هستیم که در هفته‌های آینده انجام خواهد شد.

مدیرکل آژانس در پاسخ به سوال خبرنگار تاس مبنی بر این که آیا منظور او ماه میلادی جاری (آوریل) است، توضیح داد: احتمالا.

به گفته گروسی، اظهارات تهدیدآمیز اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران «فقط نیاز به رسیدن به یک توافق را ثابت می‌کند.»

واکنش گروسی در پی این مطرح می‌شود که یکشنبه گذشته، ترامپ در گفت‌و‌گو با شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا با لحنی تهدیدآمیز علیه ایران مدعی شد: اگر با ایران به توافق نرسیم و ضمانتی برای عدم ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران دریافت نکنیم، این کشور بمباران خواهد شد. این کشور به شیوه‌ای بی‌سابقه بمباران خواهد شد.

ترامپ که به اظهارات تهدیدآمیز خود برای کسب بیشترین امتیاز مشهور است، در ادامه تصریح کرد: مقامات ایرانی و آمریکایی در حال مذاکره هستند.

این لفاظی‌های تهدیدآمیز مقام‌های آمریکایی در چند روز گذشته علیه ایران و برخی بازیگران منطقه‌ای در حالی مطرح شده است که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به این اظهارات گفت: باید برای همه روشن شود که اصولا چیزی به نام «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راه حل نظامی». ناکامی‌های فاجعه‌بار در منطقه ما که بیش از ۷ تریلیون دلار برای دولت‌های قبلی ایالات متحده هزینه داشته، به اندازه کافی گویاست.

عراقچی نوشت: رئیس جمهور ایالات متحده شاید علاقه‌ای به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نداشته باشد، اما آن توافق متضمن یک تعهد کلیدی از سوی ایران است که همچنان پابرجاست و حتی ایالات متحده - که خارج از توافق است - از آن منتفع شده است.

او در ادامه نوشت: ایران بار دیگر تاکید می‌کند که هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جست‌و‌جو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هسته‌ای نخواهد بود.

تاس همچنین نوشت که گروسی در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: ما به یک توافق خوب و قوی نیاز داریم. تمام تلاش‌های من معطوف به این است و به همین دلیل دوباره به تهران می‌روم.

پیشتر، وزارت امور خارجه ایران گزارش داد که عراقچی و گروسی در یک گفتگوی تلفنی درباره سفر مدیرکل آژانس به تهران به توافق رسیدند و جزئیات آن در حال بررسی است.

ایران به‌رغم خروج یک‌جانبه دولت آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ در دور اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به تعهدات خود در متن توافق متعهد بوده و تنها پس از یک سال و نیم تحمل تحریم‌ها و بدعهدی شرکای اروپایی توافق در عمل به تعهدات‌شان مبنی بر ایجاد سازوکاری برای کاهش تاثیر تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، اعلام کرد در چند گام تعیین‌شده از تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته‌ای فاصله می‌گیرد.

این اقدام ایران، واکنشی مشروع به بدعهدی طرفین توافق، ذیل بند ۳۶ برجام و با اطلاع آژانس بوده است. با این حال مقام‌های ایران اعلام کردند در صورت بازگشت تمامی طرفین به اجرای تعهداتشان، این اقدامات به حالت قبل بازگردانده خواهد شد.

مذاکرات وین در دولت «جو بایدن» برای احیای این توافق بی‌نتیجه ماند، اما ایران تاکید کرده است در صورتی که طرفین اراده سیاسی نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->